ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס הבטיח ביולי האחרון, לאחר שנבחר בשנית לראשות הממשלה, כי יפעל לאישור נישואים גאים במדינה משום שהחברה במדינה "הרבה יותר בוגרת ומוכנה" לנישואי להט"ב. כעת ניתן לומר כי מיצוטאקיס לא רק מפזר הבטחות, שכן בימים אלה המחוקקים ביוון עובדים על הצעת החוק המיוחלת, שמעוררת את התנגדות הכנסייה.
יוון החלה להכיר בהסכמי חיים משותפים של זוגות חד-מיניים בשנת 2015, ובכך השוותה חלק מהזכויות והיתרונות שיש בנישואין גם לזוגות להט"ב. הגרסה הסופית של החקיקה, שמתגבשת בימים אלה כדי למזער ככל הניתן את התנגדות החברה והכנסייה, צפויה לעורר ויכוחים בעיקר סביב זכויות ההורים של זוגות להט"ב.
ביום רביעי האחרון התייחס להצעת החוק שעתידה לעלות לאישור בפרלמנט דוברו של ראש הממשלה מיצוטאקיס, פבלוס מרינאקיס, זאת לאחר שהנהגת הכנסייה במדינה הביעו התנגדות חריפה למהלך. "יש אי-הבנה גדולה מאוד לגבי מה נביא ומה לא נביא", אמר והדגיש כי יש להמתין עד להתגבשות הצעת החוק הסופית. עוד הוסיף הדובר כי החוק החדש יובא להצבעה בפרלמנט עד תום הקדנציה הנוכחית, המסתיימת ב-2027, אם כי ניתן להניח שהדבר יקרה לפני כן.
ההודעה מגיעה לאחר חוות דעת בת 1,500 מילים שפורסמה על ידי הסינוד הקדוש השולט בכנסייה האורתודוקסית-יוונית, בה נטען כי זוגות להט"ב מתייחסים לילדים כמו אל "אביזרים" או "חיות מחמד". "אנחנו תמיד מקשיבים לדעות של הכנסייה בכבוד, אבל במקביל, אנחנו מיישמים את המדיניות שלנו ונקשיב לדעות החברה האזרחית, האזרחים, המוסדות וכל המפלגות", אמר מרינאקיס בהודעה שלו. "ילדים הם אינם חיות מחמד עבור אנשים שרוצים להפוך להורים, והם אינם 'אביזר' בו נעשה שימוש כדי להפוך מערכות יחסים חד-מיניות למקובלת בחברה".
ראש הממשלה מיצוטאקיס עלה לשלטון בשנת 2019, ומינה ועדה לאומית לשיפור זכויותיהם של אזרחים להט"ב שנתיים לאחר מכן. מאז הוא ביטל את האיסור שהוטל על גברים המקיימים יחסי מין עם גברים לתרום דם, ואף הוציא מחוץ לחוק ניתוחים של ילדים אינטרסקס מתחת לגיל 15.