הקהל שהגיע לצפות באליפות האתלטיקה לתיכוניסטים של מדינת אורגון בארצות הברית זעם על ניצחונה של נערה טרנסג'נדרית במירוץ והביע מחאה קולנית כשעלתה הספורטאית לפודיום. הנערה, תלמידת שנה שנייה בתיכון מקדניאל, ניצחה את שאר המתחרות ב-2 עשיריות השנייה במרוץ 200 מטר והיא זכתה לתגובה בוטה מהקהל כשחצתה את קו הסיום וכשקיבלה את מדליית הזהב. 

המרוץ, רגעי הניצחון וקבלת המדליה תועדו על ידי רבים, הופצו ברשתות והפכו ויראליים, מה שהוביל לסיקור תקשורתי נרחב של התקרית בארצות הברית. פרשנים וגולשים הפנו זעם רב כלפי הספורטאית הטרנסג'נדרית הצעירה, והיא אף ספגה בריונות ברשת על ידי דמויות שמרניות בולטות כמו שחיינית הקולג'ים לשעבר ריילי גיינס, ואושיית הרשת החרדית-אמריקאית חיה רייצ'יק, שמפעילה את עמודי הרשתות החברתיות של Libs of TikTok ושמה עולה שוב ושוב בהקשר של התקפות אלימות נגד הקהילה הגאה. 

"האיגוד מאפשר לתלמידים להשתתף בתוכנית האתלטית או הפעילות של הזהות המגדרית המוצהרת שלהם בעקביות, תוך מתן סביבה הוגנת ובטוחה לכל התלמידים", נכתב בספר החוקים של איגוד פעילויות בתי הספר במדינת אורגון, שבו אף נקבע כי תלמידים לא חייבים לעבור התאמה מגדרית לפני התחרות. 

ב-25 מדינות בארצות הברית קיימים חוקים אשר מונים או מגבילים את השתתפותם של נערים ונערות על הקשת הטרנסית בתחרויות ספורט בית-ספריות, ואורגון היא לא אחת מהן, לכן התלמידה הטרנסית שזכתה בתחרות לא הפרה את מדיניות בית הספר, המחוז או המדינה. 

סייד זיגלר, מייסד אתר הספורט הגאה OutSports, אמר לרשת NBC כי "הביקורת מופנית לכיוון הלא נכון", זאת משום שהנערה הטרנסית שניצחה בתחרות לא הפרה אף כלל. "הבעיה האמיתית של כל מי שמתלונן היא עם האנשים קובעים את החוקים, לא הנערה הזאת", הוא אמר. "השנאה המגעילה שמופנית כלפיה עלולה להשפיע קשות על בריאותה הנפשית".

עוד הוסיף זייגר כי "זה פשוט מגעיל שמסמנים אותה בתור 'בוגדת' ואומרים שהיא לא יכולה להצליח בתור נער אז היא עכשיו נערה. רטוריקה כזאת - כשאתה שומע את השריקות על הפודיום ורואה את זה אחר כך ברשת החברתית - זה מסוג הדברים שגורמים לילדים לפגוע בעצם".