זה נוגע בי
גם כשזה מגיע לגוף שלך, להתגבר על החרדה או על השאיפה להסתיר את קיומם של פרטים מסוימים דורש אומץ ובעיקר, התמודדות ישירה עם אותם פרטים. הביטו בהם במראה, נסו להבין איך הם קשורים לשאר הגוף שלכם ולמי שאתם, ותנו לאנשים אחרים לראות או להרגיש אותם במידה שאתם סומכים עליהם.
נקודת מוצא חיובית
שאלו את האנשים שאתם בוטחים בהיכרות שלכם איתם, מה הם אוהבים בגוף שלכם. תלמדו מה אתם אוהבים בגוף שלכם ובאיך שאתם נראים. זה יכול להיות כל דבר, מחיוך ועד קימור האצבעות. תתרכזו במה שמסב לכם אושר, ותנו לזה להיות הבסיס לכל עיסוק בגוף, ומשקל נגד על כל שערה או איבר נפול שמפריע לכם. הדעה שלכם יכולה להשתנות, אם תקשיבו לאנשים שאתם אוהבים מדברים בפתיחות ובכנות על הדברים היפים בכם.
לקרוא לילד בשמו
אוקיי, נשבע שאני לא שיפוטי בדרך כלל אבל... הרבה מאוד אנשים מעבירים שיפוט על המראה של אחרים, ובמקרה הגרוע יותר גם גוזרים לפי המראה כמה שיפוטים על האישיות שלהם. ולמרות שהמשפט "הם לא נפגעים אם הם לא שומעים את זה" נכון במידה רבה, לשיפוטיות והתנשאות יש גם נזק היקפי. התנהגות שיפוטית מטפחת ומבססת דימוי גוף בלתי אפשרי, שמחלחל גם פנימה וגם אל הסביבה הקרובה. בפעם הבאה שאתם שומעים השחרות המביישות אנשים רק על הגוף איתו הם נולדו, תהיו מודעים לזה שמדובר בהשחרות חסרות בסיס.
ניפוי הקנאים
קחו רגע להסתכל על האנשים שמקיפים אתכם בחיים, יכול מאוד להיות שחלק מהבושה הגיעה מכיוונם ולא בהכרח מסטנדרט היופי. חברים וירטואליים ברשתות החברתיות, החבר הזה שבטוח שהוא בתחרות איתך, או בן משפחה שיש לו יותר מדי מה להגיד. אם הפיד שלך מורכב ברובו מגברים שריריים בטירוף, יכול להיות שגם האינסטגרם, בצורה עקיפה, לא עושה לך טוב לדימוי העצמי. עכשיו נפו בנחישות את כל ההשפעות המזיקות האלה מהסביבה, הכלים הראשונים לכך הם כפתור האנ-פרנד/אנ-פולו הנאמן, ולאחר מכן תתחילו לחשב כיצד אתם גורמים לסביבה הקרובה שלכם להיות פחות שיפוטית.
לא לרדוף אחרי בחורים
שימו לב לא להשקיע מאמצים מיותרים בבחורים שיגרמו לכם להרגיש פחות ממאה. אם אתם בשיחה עם מישהו באפליקציה והוא לא מפסיק לבקש תמונות גוף, לדבר על המכון וכדומה, דעו שאולי כדאי לתת לו להמשיך בדרכו ולפנות מקום למישהו שירצה לדעת מה יש לך להציע מלבד בודי בודי בודי. ברור שהוא חתיך, אחרת כבר היה נחסם מזמן, אבל חשוב יותר מבחור חתיך זה בחור שלא יסחט אותך רגשית.
הכניסו שינויים קטנים
אין צורך להפוך לחיית כושר. כמה שינויים קטנים והדרגתיים יכולים לעשות שינוי גדול. אם עכשיו החלטתם שאתם יוצאים לרוץ מדי ערב, כדאי שתחליטו קודם שאתם בכלל יוצאים מהבית מדי ערב, גם אם זה רק לרוץ עד לפארק הסמוך כדי לעשן שם על ספסל בטרנינג המהמם ששמרתם בדיוק להזדמנות הזו. תתפלאו, אפילו זה יכול לעשות פלאים לבריאות הנפש ולמוטיבציה.
בקשו עזרה
מרגישים שהאינר-סבוטאר (הטרוריסט שבנפש) שלכם עוצר אתכם מלקבל את הגוף שלכם ולאהוב אותו? יכול להיות שאין לכם את הכלים לנצח במלחמה הזו לבד. לשתף מישהו/י בבעיה זה צעד ראשון בלצאת מהמערבולת הרגשית האכזרית של חוסר ביטחון עצמי, וכך תוכלו לפתוח את הסוגיה ולפרק אותה לגורמים, איתם ניתן להתמודד כל אחד בנפרד. זה יכול להיות אדם קרוב או עזרה מקצועית, בכל מקרה סביר שתרגישו אפילו יותר פגיעים בזמן שתפתחו את נושא, אבל זה משתלם. בטוח תגלו שהרבה מהאנשים שאתם חושבים שיש לה ביטחון עצמי שופע סובלים מאותם קשיים וחרדות.
בסופו של דבר הכל מצטמצם לנקודה שבה צריך להודות בזה, הגוף שלך לא מייצג את מי שאתה וגם לא תמיד את מה שאתה. אפשר להציג את הגוף או להסתיר אותו, אבל היכולת של הגוף לייצג אותך מוגבלת. במשך הזמן הגוף ישנה צורה ומראה, ואין שום דבר שאפשר לעשות נגד זה. תהיו טובים לעצמכם, גופנית ונפשית, ואל תעמיסו ביקורת עצמית בדיוק כפי שאתם נמנעים מלהעמיס שומן רווי.