>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

אין תמונה
במשך 7 שנים שותל פול הרפליט פרחי אמנון ותמר במקומות שונים בעולם. עבור העוברים והשבים עבודתו עשויה להיראות מוזרה אולי תמהונית, אך מאחוריה סיפור מרתק ומעורר השראה.

הרפליט בן ה-39 החל בפרויקט כדרך אישית שלו להתמודד עם 3 התקפות הומופוביות שונות שחווה במנצ'סטר אנגליה, ועם השנים צמח לפרויקט יוצא דופן שמתמודד עם הומופוביה ואלימות על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית במקומות שונים ברחבי העולם.

בנוסף לשתילת הפרחים ולצילומים עצמם, מוסיף הרפליט כותרות שונות לצילומים, הכוללות לעתים את מילות הגנאי בהן השתמשו באותן התקפות אלימות. על אחת נכתב "הכושי הזה הומו - מוקדש לדון פרינס", על אחרות ציין האומן רק את שם הקורבן: "בשביל לי הארווי" או "לדייויד מורלי".

הרפליט גם מזמין את הציבור ליצור עמו קשר ולדווח על מקומות בהם חוו אלימות על רקע הומופובי, בתקווה להנציח את אותם האירועים. בנוסף, מקים הרפטלי ברחוב דוכנים בהם הוא מחלק עציצי אמנון ותמר ומסביר לציבור על מאבקו החשוב.

בראיון לערוץ ITV הוא מספר, כי החל לשתול את הפרחים ולצלמם על מנת לציין את המקומות בהם אירעה תקיפה אלימה בצורה שונה. "חשבתי כי תיעוד באמצעות פרחי אמנון ותמר יהיה הדרך הטובה ביותר, בשל ההקשר בין הפרח להומואיות".

אין תמונה

לדבריו, התגובות להן הוא זוכה מאנשים הן חיוביות. "אנשים שמחים לראות שאני עושה משהו נחמד ברחוב". כך, ללא אישור מהרשויות, ממהר הרפליט לשתול פרחים, לצלם את המחוות הצבעוניות ולהעלות את התמונות לאתר "The Pansy Project".

אין תמונה

"החוק שמשתנה עוזר ומוביל לשינוי חברתי, אבל אנשים רבים עדיין חווים הומופוביה ולא מדווחים למשטרה. זו רק דרך נוספת להעלות את זה לסדר היום", הוא אומר.

אחרי שצבע את רחובות מנצ'סטר בפרחים, שתל הרפליט פרחים גם בטורקיה, ברלין, ניו יורק, אוסטריה ובמקומות נוספים. "מה שהחל כעבודה אוטוביוגרפית שלי, הפך לפרויקט שהתקבל בברכה על ידי הקהילה הגאה שראתה בפרויקט כדרך להתמודד עם החוויה המשותפת של רבים בקהילה הלהט"בית".

אין תמונה

אין תמונה

אין תמונה

אין תמונה

אין תמונה

אין תמונה

_OBJ

_OBJ