האפטר של שירזי. בז'רגון ההומואי התל אביבי, יש כמה מילים שלא צריכות כל מיני פעלים מיותרים ביניהן. הן יוצרות עולם ומלואו, גם אם טכנית הן לא משפט תקני בעברית. ליין ה-FFF, ממוסדות הבילוי הוותיקים והאקסטרווגנטיים בתל אביב, הגיע למעמד הזה. מסיבות האפטר של הליין הפכו גם הן לשם דבר, ובַלְיינים קבועים סופרים אחורה גם שבועות וחודשים עד לפעם הבאה שיוכלו לעמוד פנים אל פנים מול עופר ניסים ולאשר את תובנת הניינטיז הידועה: אלוהים הוא די.ג'יי. למען הגילוי הנאות, נזכיר שגם אנחנו לא חפים מהשתפכות, וכתבנו על האפטרים המפורסמים לא פעם.
האפטר האחרון של הליין נערך בשבת, במועדון האומן 17 בתל אביב, והופסק לקראת סופו על ידי המשטרה. השוטרים טענו כי המקום הפר תקנות בטיחות, וכי מספר האנשים במועדון עלה בהרבה על הכמות המותרת בחוק. התוצאה: מאות חוגגים שנאלצו לצאת דרך צוואר הבקבוק של דלתות המועדון, ולאסוף, אחד-אחד, את חפציהם מתאי שמירת החפצים. פינוי האומן מבליינים לקח כמעט שעתיים, לפי עדויות של מי שהיו במקום, וגרם להם עוגמת נפש רבה. היו גם מי שקפצו על ההזדמנות, והציעו למאוכזבים מסיבות חלופיות, במחירים נמוכים יותר (עלויות ההפקה בליין ה-FFF נחשבות גבוהות, והכניסה למסיבות מתומחרת בהתאם), במועדונים אחרים.
למחרת, נשמעו לא מעט תלונות על האירוע ברשתות החברתיות. במחאה על הבילוי שנגזל מהם, הקימה קבוצת בליינים מאוכזבת דף פייסבוק, שקורא למתן פיצוי כספי. בדף, שהספיק לצבור יותר מ-500 לייקים תוך שעות ספורות, הסבו גולשים שונים את תשומת הלב לכך שלא מדובר באירוע ראשון מסוגו בליין או במועדון. היו שהשמיעו גם קריאות לתביעה ייצוגית כנגד מנהלי הליין ובעלי המועדון, שלטענתם, ידעו שהמסיבה צפופה יתר על המידה, וקיימו אותה בכל זאת.
"הרגשנו כמו בהמות משא"
"אני כבר עשר שני בתל אביב, ואני אוהב לצאת ולבלות", מסביר אדם חבקוק, ממקימי העמוד. "אני מרגיש שבאומן יש יחס מזלזל ללקוחות. זה לא רק בליין הזה, ומתבטא גם בדברים קבועים – מחירי כרטיסים או תמחור של פחית שתיה ב-25 שקלים, לעומת 3 שקלים בסופר". על פינוי המסיבה הוא מספר, "הרגשנו יותר כמו בהמות משא מאשר לקוחות. וזה מה שאנחנו במקרה הזה – לקוחות. אי אפשר לשים שני אנשים בשמירת חפצים, ולצפות מ-4,000 איש שיעברו דרכם בצורה מסודרת".
כשנשאל על כך שזו לא הפעם הראשונה שהמשטרה מפזרת מסיבה בליין ה-FFF, ענה חבקוק: "נכון, זה אירוע חוזר, אבל התלונה והעמוד הם כנגד המסיבה הזאת בלבד. אנחנו מרגישים שלא מעריכים אותנו באומן. לא קשה לשים עוד אנשים בשמירת החפצים או לדאוג לניקיון השירותים. אלה דברים שכבר קרו שם בעבר, ובגלל זה אנחנו מתלוננים. אנחנו רוצים חזרה את הכסף ששילמנו, כי לא קיבלנו תמורה עליו". על המסיבות החלופיות אמר חבקוק: "התעשייה רוצה להרוויח, וזה בסדר. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה, שמפזרים את האפטר ויש מי שמציע מסיבה אחרת במקום".
"גם למשטרה יש החלטות שגויות"
נציגי מועדון האומן 17 הפנו אותנו לאיש חיי הלילה שמעון שירזי, מבעלי ה-FFF. שירזי כתב בפרופיל הפייסבוק שלו: "רציתי להבהיר דבר אחד חשוב: אני כאן כל החיים בשביל לשמח ולרגש. זו השליחות שלי, ומשם אני פועל. הרווחיות, בניגוד לאחרים, אצלי מחושבת תמיד בסדר עדיפות שני. עבדתי לפי הנהלים. גם למשטרה יש החלטות שגויות. מי שמכיר אותי, יודע שאני עם הלב והראש מתכנן פיצוי הולם". את הפוסט חתם ב"סליחה". מקורבים לשירזי אמרו שמכירת הכרטיסים נסגרה כבר ביום שני, למרות האפשרות להגדיל את הרווחים בימים נוספים של מכירה, כדי למנוע מצב של צפיפות יתר. הטעות, לטענתם, נובעת מספירה לא נכונה בכניסה למועדון, כיוון שזו התאפשרה ממספר דלתות. את תגובתו של שירזי לא ניתן היה לקבל.
קיי לונג, דיוות חיי הלילה שמופיעה שנים במסיבות של הליין, כתבה: "מי שמכיר את שירזי והליין, יודע שכל מה שנעשה - נעשה עבור הקהל והבליינים בלבד, והדבר האחרון שמעניין אותו הוא בצע כסף. ההנאה שלכם היא ההנאה שלנו. ההשקעה בתפאורה, מוזיקה, פרפורמרים ותלבושות שלא נעשית באף מקום אחר, מעמידה את תל אביב ואת כולנו בטופ שבטופ בכל מקום בעולם. לצערנו הרב, יש גם גורמים שמשפיעים אחרת, והפעם זו המשטרה".
רק לפני מספר חודשים עלה מועדון האומן 17 לכותרות לאחר שמאבטחיו תועדו במצלמת אבטחה כשהם מכים נער. המועדון נסגר אז ליומיים בהוראת המשטרה, והמשטרה פתחה בחקירה נגד הבעלים.