>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
הרבה עבר על ה-TLV מאותן שנים מרגשות ומלאות תקווה בתחילת שנות ה-2000, דרך מסיבות של ערסים בהמשך ועד הגסיסה האיטית בשנים האחרונות. בעוד המסעדות ובתי הקפה מסביבו פרחו ושגשגו, דווקא מועדון הדגל של העיר איבד את כוחו, ונותר בעיקר מבנה בטון שמסתיר את הים.
לילה נוסטלגי ומרגש
הערב (שישי) יסתיים פרק בחיי הלילה התל אביביים: מועדון ה-TLV בנמל ייסגר. את מסיבת הפרידה מהמקום ירים לא אחר מאשר שמעון שירזי, מי שהיה הראשון לחנוך את המקום, והפעיל את הליין מ-2001 עד 2005. "זה היה עידן מדהים. לא היה 'גטו' של הומואים", אומר שירזי שגם בחר את שם המקום, "למקום הגיעו לסביות טרנסג'נדרים וסטרייטים. הכל היה פתוח ופרנדלי, כשמדי שבוע הפתענו מושקעות ומיוחדות. הייתה אג'נדה אחרת, גייז רצו להיטמע בסצנה הסטרייטית ולא להיות מובדלים במסיבות".
בלילה החד פעמי המרגש מזמינים שירזי וצוותו את המבלים לעצירה ולמסע בזמן היישר לתחילת שנות ה- 2000."אני הולך עם הרטרו, עם הברמנים הישנים ולהיטי שנות ה-2000, יהיו הפתעה מיוחדת והמון נוסטלגיה". הרזידנטים של הליין, טל כהן ואסי קוזאק, יעלו עם סטים קלאסיים מצמררים מהתקופה ,והנרי וניקה יופיעו על הבמה. בחדר ים יתארחו אילנה שירזי ושי כהן עם ליין ה-3סום עם די.גיי מוטי ס. בלהיטי גייז של אותה התקופה. בנוסף, מבטיחים הפתעות מיוחדות שיזכירו את הימים ההם.
"נותרתי אותו שירזי"
שירזי חנך את המועדון במסיבה הראשונה שהתקיימה בוף עם ויקטור קלדרון והביא את חו"ל לתל אביב בלילה אחד. עם השנים הפכו המסיבות למרכז הסצנה התל אביבים – כשכולם רצו לצלוח את התור בכנסיה, ולהיכנס פנימה. שירזי הפקיד להפתיע עם הפקות ומסיבות נושא שטרם נראו באזורנו. "אני זוכר את מסיבת ההשקה לסרט 'יוסי וג'אגר'", אומר שירזי, "הכל היה בסגנון צבאי. אנשים נכנסו למועדון דרך ארון – זו הייתה אחת המסיבות הטובות שלי".
אנשי הלילה זוכרים את מסיבות יום ההולדת הגדולות של שירזי, שהפכו לאירוע הדגל של הליין ואותן הוא מקפיד להרים עד היום, והפקות גדולות נוספות. המסיבה האחרונה שלו במועדון הייתה בשנת 2005, ביחד עם עופר ניסים, טל כהן ואסי קוז'אק. "זו הייתה גם מסיבת הפרידה שלי מעופר", אומר שירזי.
אז מה השתנה מאז אותן ימים? "הסצנה השתנתה, אבל אני נשארתי נאמן לעצמי, לקונספט. אני מוכר חוויה שהיא מעבר למסיבה נטו". שירזי מסביר כי הוא מחפש כל הזמן את הרעיון הבא. לדבריו, מה שהשתנה זה בעיקר הקהילה. בזמנו רצו להשתלב, היום הקהילה חיה בתוך גטו".