>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
מנהל פסטיבל הקולנוע הגאה – TLVFest ממשיך להילחם על חייו של הפסטיבל. אחרי שנאבק על מול מועצת הקולנוע שקבעה קריטריונים שעתידים להותיר את הפסטיבל חוץ למשחק, כעת מבקש יאיר הוכנר מראש עיריית תל אביב להגדיל את תקצוב הפסטיבל לאור "אפליית הפסטיבל ונוכח העובדה שאין קריטריונים לחלוקת תקציבים לפסטיבלי קולנוע בעיריית תל אביב".
בעולם למעלה מ-200 פסטיבלים גאים
"בשנת 2012 נכחו בפסטיבל כ-30 אורחים: מיפן, אינדונזיה, טורקיה, דנמרק, גרמניה,צרפת, אנגליה, ספרד, פורטוגל, רומניה וארה"ב. הצגנו כ 64 סרטי קולנוע באורך מלא מ-30 מדינות שונות וכ-80 סרטים קצרים", כותב הוכנר במכתב, "צפו בסרטים הנ"ל 13,352 איש. מספר מרשים וחסר תקדים לאירוע שזוכה לחשיפה רק בכתבות וידיעות בתקשורת בלי שום תקציב פרסום כאשר מרבית הצוות עובד בהתנדבות מלאה. כל זאת עשינו בתקציב תמיכה מאוד צנוע של 50,000 ש"ח - בלי שלטי חוצות, בלי פרסומות בטלוויזיה או ברדיו ובלי מודעות בעיתונות הכתובה. גם בלי משכורות או משרד קבוע, תוך כדי הקרבה אישית גדולה מאוד".
הבעיה הגדולה לדבריו של הוכנר, היא אי ההלימה בין גודלו והצלחתו של הפסטיבל ובין התקציב לו הוא זוכה. "לצורך השוואה, פסטיבלים אחרים שקבלו תמיכה של 250 אלף ש"ח מעיריית תל אביב, הציגו במשך חמישה ימים 27 סרטי קולנוע ו 9 סרטים קצרים וארחו חמישה אנשי קולנוע מחו"ל. מנהל/ת הפסטיבל מקבל/ת שכר קבוע מטעם העירייה, ישנו צוות קבוע שעובד לאורך כל השנה ביניהם מפיק ושתי מזכירות. פסטיבל אחר המתקיים בסינמטק והציג 76 סרטי קולנוע ו 15 סרטים קצרים זכה לתמיכה של 450 אלף ש"ח כאשר התמיכה מגיעה מאגפים שונים בעירייה".
קמפיין למען העלאת תקציב הפסטיבל
הפסטיבל נוסד בשנת 2006 והתקיים לראשונה באוזן השלישית. נכחו בו כ-2,000 צופים שמילאו במשך חמישה ימים רצופים את האולמות הזעירים עד אפס מקום. תוך שמונה שנים הפכנו לאחד האירועים הבינלאומיים המדוברים בתל אביב. בעולם מתקיימים מעל ל-200 פסטיבלי קולנוע גאים, חלקם ותיקים מאתנו בעשרות שנים ובכל זאת דווקא אנחנו הפכנו לאירוע השלישי בחשיבותו בעולם שעומד בסדר גודל של שני הפסטיבלים הגדולים ביותר המתקיימים בסן פרנסיסקו ולוס אנג'לס.
"חלק גדול מתושבי העיר הם חברי הקהילה הלט"בית וחלק גדול מהאוכלוסייה הסטרייטית צמא לפסטיבל קולנוע צעיר ואחר", ממשיך הוכנר. "ואכן, כאשר מגיעים לאולמות הסינמטק ניתן למצוא קהל מעורב של להט"בקים לצד סטרייטים כולם חובבי קולנוע שיודעים שבפסטיבל הקולנוע הגאה הסרטים תמיד יהיו יוצאי דופן וחלקם אף נועזים הבוחנים גבולות קולנועיים מחוץ לנוסחה ההוליוודית השגרתית".
עיריית תל אביב: "
הוכנר מאשים במכתבו כי "מי ש'קרוב לצלחת' של אגף התרבות, משרד ראש העיר ומחלקת האירועים זוכה לתמיכה גדולה ואילו אחרים שאומנותם היא עבודתם ולא מתעסקים בפוליטיקות במסדרונות ואגפי העירייה ובאופן תמים מבקשים בדרכי נועם ובעדינות מהנציג של הקהילה הגאה בעירייה לעזור לנו להגדיל את התקציב, זוכים לשמוע ש'השנה אין כסף, אולי בשנה הבאה'. אנחנו כבר חמש שנים שומעים אותה תשובה".
"אני מנסה להבין במה אנחנו פחות טובים או פחות חשובים. בשנת 2011 ו-2012 הפסטיבל נמשך 8 ימים, ב-77 משבצות הקרנה כלומר 154 שעות ועדיין קבלנו תמיכה של 50 אלף ₪. את ההישגים שלנו ושל הפסטיבל בסופו של דבר העיר תל אביב תאמץ בחום. כמו בכל שנה, האנשים שמקדמים תיירות גאה יציינו את ההישגים שאנחנו עובדים עליהם כאילו העיר באמת תמכה ועזרה לנו. הגיע הזמן שבעיריית תל אביב ייתנו תמיכה הולמת לפסטיבל שנושא את שמה ובמשך שבוע וקצת מספק אירוע ברמה בינלאומית שמושך צופים מכל הארץ וגם מהעולם, אירוע שימשיכו לדבר עליו ברחבי העולם, וימשיכו לקיים לכבודו פרספקטיבות בפסטיבלים גאים.
עיריית תל אביב מסרה בתגובה: "עיריית תל-אביב-יפו משקיעה רבות בתרבות בכלל ובקהילה הגאה בפרט. בשנה בה קוצצו תקציבים רבים בתרבות, התקציב המוקצה לפסטיבל לא קוצץ ואף לאור הפניות שנעשו לעירייה ופנייתו של חבר המועצה, יניב ויצמן, אמור התקציב לגדול, זאת בכדי לאפשר את קיומו של הפסטיבל. ראש העירייה הנחה את הגורמים לבחון את אפשרויות הגדלת התמיכה, ובתקופה הקרובה יתקבלו החלטות בדבר היקף התוספת הנדרשת.
הבחירה בפסטיבלים הנתמכים נעשית על בסיס מקצועי, ולא בכדי, מבין עשרות פסטיבלים שמבקשים תמיכה עירונית, פסטיבל הקולנוע הגאה הוא אחד הבודדים שהעירייה תומכת ומתקצבת באופן קבוע.
ראוי לציין כי העירייה הקצתה במהלך השנים האחרונות עבור פעילות הקהילה הגאה סכומים נכבדים. כך למשל, תקציב מצעד הגאווה עומד השנה על שיא חדש של 450 אלפי ש"ח, בנוסף לתמיכה כלכלית בארגוני הקהילה העומדת על כ-200 אלף ש״ח פי שניים מהשנים שעברו. כמו כן גדל השנה תקציב התמיכה העירוני לקידום התיירות הגאה לכ-300 אלפי ש"ח" .
>> יאיר הוכנר: "פסטיבל הקולנוע הגאה יתקיים על אפה וחמתה של מועצת הקולנוע"