פסטיבל התרבות הגאה יתקיים החל מהערב בפעם החמישית במרכז לקהילה הגאה בגן מאיר, שבועיים לפני מצעד הגאווה. מטרתו: להראות צדדים אחרים של הקהילה הגאה, לא רק את אלה המשתקפים בתמונות מהמצעדים השונים. הפסטיבל מעלה הפקות תיאטרון מכל הקשת הלהט"בית (לסביות, הומואים, ביסקסואלים, טרנסג'נדרים), ומזמין את הציבור הרחב, מתוך הקהילה ומחוצה לה, לקחת חלק ביצירה.
הצגות הפסטיבל מופיעות באולם התיאטרון הגאה במרכז גן מאיר, אחד המקומות המרכזיים שמהווין בית ליצירה הגאה. אבל הקסם האמיתי של המקום הם קבוצות התיאטרון המופיעות בו - מגוון רחב של מגדרים, גילאים, מינים, השקפות עולם וכן, סיפורים אישיים הבאים לידי ביטוי על הבמה.
השנה ייקחו חלק בפסטיבל שבע קבוצות תיאטרון מקצועיות וקהילתיות:
תאטרון תהל - חמישה שחקנים בוגרי בית הספר למשחק בית-צבי, שבחרו להוציא החוצה תכנים קהילתיים שקולם לא נשמע. הקבוצה תעלה בפסטיבל את את ההצגות "קוק" - כשג'ון נפרד מבן זוגו הוא פוגש במקרה את אשת חלומותיו ומבין שהגיע הרגע לבחור, ואת ההצגה "הכל אודות אמא" - דרמה מרגשת וסוחפת ע"פ יצירת המופת של פדרו אלמודובר על אם חד הורית מתגוררת במדריד עם בנה האהוב. ביום הולדתו ה-17 נדרס בנה למוות בזמן שניסה להשיג את חתימתה של השחקנית שהעריץ. במטרה לסגור מעגל ולהגשים את משאלת בנה- נוסעת מנואלה לברצלונה למצוא את האב שהפך לאישה.
תיאטרון גלג"ל (גאווה לכל גיל) - קבוצה בה נמצאים חברים מהקהילה הגאה בין שנות ה-20 ועד ה-70 המאוחרות, וכן הורים לילדים להט"בים. הקבוצה תעלה בפסטיבל את ההצגה "אגדה, אהבה ודעה קדומה" - יומיים לפני מצעד הגאווה מגיעות דמויות מהאגדות לגן מאיר ונחשפות לראשונה לקהילה הלהט"בית. כיצד הן מגיבות לדמויות הססגוניות שהן פוגשות? מה הן חושבות על להט"בים ועל מצעד הגאווה? ההצגה תתקיים בתוך גן מאיר סמוך ליציאה לרח טשרניחובסקי.
האנסמבל הגאה - קבוצה צעירה, חצופה ונועזת שמעלה תכנים רבים העוסקים בהומור ובעוקצניות בנושאים קהילתיים. הקבוצה תעלה בפסטיבל את ההצגה המצליחה "פרפר-לב-קפה" - יואב רוצה אהבה וזוגיות. לליאן יש זוגיות עם נועה - רק בלי אהבה. גיא משיג את כל מי שהוא רוצה ומאוהב בעיקר בעצמו. כולם שואלים את עצמם מה הם מחפשים, ובדרך פוגשים בחורים ובחורות שמחפשים את עצמם בכל קצוות העיר; ובנוסף תעלה ההצגה "קשורים ברצועה", העוסקת בשתי סדרות טלוויזיה: האחת בה הומואים מתפשטים להנאת הצופות, וקבוצת מלכות דראג מבדרות את ההמונים, והשנייה לסביות שסובלות ומתחבטות בבעיות של זהותן המינית, ובשאר צרות הנובעות מחייהן עמוסי האפליה, מוצאות את עצמן במלחמה - לסביות מול הומואים, בנים מול בנות. המאבק חוצה את גבולות הסט אל העולם האמיתי.
תיאטרון הדראג וינטג' - קבוצת שחקנים ושחקניות דראג המצליחים להפוך את מופעי הדראג למצחיקים וביקורתיים מאי פעם. הקבוצה תעלה בפסטיבל מופע הומוריסטי עם הרבה אמת של ארבע כוכבות דראג שאין כמוהן.
רוני אלמוג - היישר מפסטיבל ירושלים להצגות יחיד, ההצגה הראשונה העולה בתפוצה רחבה העוסקת בנושא הטרנס, ואף היוצר שלה משויך לקהילה, היא "אני לא עושה שום דבר למען השלום" - מאיה לא מסוגלת לחיות על פי מוסכמות ותכתיבים של החברה. היא נולדה כזכר ונראית כמו גבר, אולם מתייחסת לעצמה בלשון נקבה. עת עבודתה בחנות לספרים משומשים, היא נעה בין הצורך לצעוק בראש חוצות את השקפותיה ולחולל מהפכות לבין הנטייה להתבודד ולהתרחק מכל יצור אנוש.
בוגרשוב 34 - הפקה ייחודית המגוללת את סיפורים של שני גברים הומואים, פעם והיום, באותה דירה קטנה במרכז תל אביב.
מלבד הפקות התיאטרון יעלו במרכז במהלך השבועיים תכנים מגוונים כמו פאנל ייצוגים להט"בים במדיה (בהנחיית יגאל רביד), פאנל ביסקסואלים, פאנל תרבות נשית, פאנל אלימות נשים כלפי נשים (ד"ר סמנטה גרין), כנס בריאות שנתי בהשתתפות שרת הבריאות וקוקטייל פוליטיקאים ערב מצעד הגאווה, בו צפויים לקחת חלק שרים וחברי כנסת בכירים.
עוד ב-mako גאווה: