בזמן שהוא קורע במות וממלא אולמות ענק ביחד עם הזמרת החמה של הרגע צ'ארלי XCX, כוכב הפופ הגאה טרוי סיוון נחשף למספר שמועות שרצות עליו ברשות באשר למניעים האמיתיים שלו לצאת לסיבוב הופעות.
הרכילות סביב טרוי זכתה לתהודה רבה תחת הכותרת "סיבוב הופעות וסמים". בין היתר נכתב עליו שהוא יצא לסיבוב הופעות לצד "זמרת איי-ליסט מארץ זרה שאמורה להיות בשיא הקריירה שלה" וכי השניים מתקשים למכור כרטיסים. עוד נטען כי "לא אכפת לו ממכירות הכרטיסים, הוא רק שמח להיות בדרכים ולפתוח גריינדר בכל מקום".
סיון לא נשאר חייב ופרסם סרטון שבו הוא מגיב ויוצא נגד הטענות, שלדבריו מגיעות בעיקר מסטרייטים. "לסטרייטים מתחיל להיות יותר מדי נוח", הוא אמר וחשף נתונים המעידים על הצלחה, בניגוד לטענות. "שחררתי אלבום ואני עושה סיבוב הופעות לאלבום ביחד עם צ'ארלי XCX. אנחנו עושים 22 הופעות בכל ארה"ב, 95% אחוז מהן סולד אאוט".
בהמשך טרוי תקף את הנימה ההומופובית שהורגשה בשיח סביבו. "לומר שאני עושה סיבוב הופעות כדי לפתוח גריינדר בכל מקום זה פשוט הומופובי. זה סטריאוטיפי. אל תביישו אותי על המיניות שלי", הוא אמר. אני לא צריך לצאת לסיבוב הופעות כדי למצוא סקס, אני יכול למצוא סקס בכל מקום. אני יוצא לסיבוב הופעות כי שחררתי אלבום וכי אנשים קונים כרטיסים כדי לראות את המופע. אז, לכו תזדיינו".
בסוף הסרטון סיוון הוסיף הערה בנוגע למגמה שחלה באינטרנט ונוגעת בו ספציפית, שבה אנשים משתמשים במונח Twink כשהם מדברים עליו. למי שלא יודע, 'טווינק' זה ביטוי פנים-קהילתי שנועד לתאר 'גבר הומו צעיר ואטרקטיבי עם מראה רזה ונערי', אך עושה רושם שהמילה משנה את המשמעות שלה. "אם אתם אומרים 'טווינק' במקום שבו התכוונתם לומר מתרומם (Faggot) - זאת עדיין מילת גנאי. זאת המילה שלנו, אני לא חושב שאנשים סטרייטים צריכים להשתמש בזה".
@troyesivan #stitch with @Celebritea Blinds ♬ original sound - Troye Sivan
הסרטון של טרוי צבר יותר מ-1.3 מיליון צפיות ועורר שיח ער סביב הביטוי 'טווינק' והשימוש שלו כמילת גנאי, כחלופה למילה Faggot (בעברית: מתרומם). אפילו העמוד הרשמי של אפליקציית הדייטינג גריינדר, אליה התייחסו בדיון האינטרנטי, חיזק את טרוי והגיב "נקודה".
הנושא נוגע בעצבים החשופים של רבים בקהילה הגאה, בעיקר אלה שכונו 'טווינקים' על ידי סטרייטים. אחד מהם, יוצר התוכן היידן שטראוס, אפילו פתח את הנושא בהרחבה בסרטון שזכה ליותר מ-900 אלף צפיות. "טרוי סיוון כל כך צודק. סטרייטים שינו באופן סיסטמטי את המונח Faggot ב'טווינק'", הוא אמר בתחילת הסרטון.
"בתקופה שנראיתי יותר נשי ממה שאני נראה עכשיו שמתי לב איך כל הנשים הסטרייטיות בחיים שלי התחילו לקרוא לי 'טווינק'. זה לא שאני קראתי לעצמי ככה, הן פשוט הרגישו שיש להן את הזכות להגדיר אותי ככזה. ובזמן שזאת הייתה ההגדרה שהכי מתאימה לי בהתאם לקהילה, הרגשתי לא בנוח עם זה שאנשים סטרייטים החלו לקרוא לי כך", הוא סיפר.
שטראוס ניסה להדוף את האנשים שכינו אותו 'טווינק', אך לדבריו, "הם אמרו 'אתה נראה כל כך חלק, כמו נסיך, איך אתה לא טווינק?'". "זה הוכיח לי שני דברים – אחד, לא אכפת להם איך אני מרגיש והם יסוו עלבון במחמאה, זה משהו שהמון סטרייטים עושים עם גברים קוויריים. ושתיים - הם באמת לא מבינים את הסיטואציה".
שטראוס העמיק בנושא, הסביר שיש היררכיה בקהילה הגאה סביב גבריות ואף שיתף שהלך לאימונים קוליים בצעירותו במטרה "להסוות את הקול ההומואי שלו". "אחת הדרכים שבהן אנחנו מנהלים את ההיררכיה הזאת היא על ידי קטגוריות, שלכל אחד יש לפחות קטגוריה אחת שהוא נקלע אליה. הקטגוריה היחידה שסטרייטים מכירים היא 'טווינקים', כי לרוב הם נמצאים בתחתית ההיררכיה משום שהם מייצגים משהו שאנחנו לא רוצים להיות", הוא הסביר. "אנחנו לא רוצים להיות בנים חלקים ונשיים כי נאמר לנו כל חיינו ש'נכשלנו' בגבריות. לכן המון גברים הומואים יקראו אחד לשני 'טווינק' כעלבון. זה יותר פרובלמטי כשמכניסים סטרייטים למשוואה, כי הסיבה למה יש לנו את ההגדרות של 'להיות הומו' או 'להיות טווינק' היא בגלל שסטרייטים הגדירו שהם הנורמה ואנחנו אלו שצריכים את התווית".
@findingsubtext Like just say it if you want to that badly. #troyesivan #lgbt #queertok #queertiktok #gaytiktok #queer ♬ original sound - Hayden
בהמשך הסרטון, שטראוס קישר את התפיסה שיש סביב המילה "מתרומם" לבין מה שסטרייטים מתכוונים בפועל כשהם אומרים את המילה 'טווינק'. "הסטריאוטיפ שמלווה עם המילה 'מתרומם' הוא להיות קריקטורה של 'יצור מצועצע', שזה מה שסטרייטים מזהים עם טווינקים. הם לא קוראים לנו משהו אחר מזה, הם פשוט משתמשים במילה אחרת", הוא הסביר, רגע לפני שסיכם ש"נשים סטרייטיות לא מבינות מה הן אומרות, ומרגישות יותר מדי בנוח להשתמש במילה הזאת".
"היום קוראים לכל פסיבי 'טווינק'", כתב אחד הגולשים שזכה לתמיכה רבה. "נמאס לי שקוראים לי טווינק רק כי אני גבר טרנס" הייתה תגובה שחזרה על עצמה פעמים רבות בצורות שונות, ואף הדגישה שהיחס הלא נעים כלפי גברים טרנסים בתחילת השינוי שלהם, בו הם עדיין נראים יותר בעלי מאפיינים נשיים, גורם להם להרגיש רע לגבי הנראות שלהם.
הסרטונים של טרוי ושטראוס, כמו סרטונים אחרים שעלו בעקבותיהם, גרמו לאנשים רבים לומר שהמילה "טווינק" כבר לא עוברת אצלהם חלק בגרון כמו שעברה לפני עשור. לצד זאת, עולה תהייה קולקטיבית: האם המילה טווינק הפכה למילה הומופובית?