קטע קצר בן דקה וחצי מתוך ספיישל הקומדיה החדש של הקומיקאי סם מוריל, "Same Time Tomorrow", שעלה בתחילת החודש לנטפליקס, הצליח להוכיח שאפשר לספר "בדיחות טרנסים" מצחיקות ושנונות, מבלי להעליב, לפגוע או להקטין אנשים אחרים. המונולוג של מוריל, שרץ ברשתות החברתיות כבר מספר ימים, זכה ליותר ממיליון צפיות ולתמיכה רבה מחברי וחברות הקהילה הטרנסג'נדרית.
בקטע הקצר מצליח מוריל לגעת במספר נושאים שונים הנוגעים לחייהם של טרנס*, כמו שילוב אנשים טרנס* בתחרויות ספורט והרעיון שאדם טרנס* מצליח "לעבור". את זה הוא עושה בעזרת סיפור על שיחה שהייתה לו עם גבר אחר על אדם טרנס* שהשניים מכירים, ויש לה פאנץ' לא פחות מהיסטרי.
"דיברתי עם איזה בחור על אדם טרנס ששנינו מכירים ופתאום הוא אומר 'אני לגמרי תומך בזה, כלומר, אני אשתף פעולה", אומר מוריל בתחילת הקטע. "אני עניתי לו 'אני לא חושב שזאת הכוונה שלהם. לא נראה לך שאתה משיג הרבה נקודות אם אתה בא לאדם טרנס* ואומר לו 'בטוח! אם אתה אומר! מותק, בואי לכאן, תראי הוא נראה אמין, זה משוגע".
Trans joke from my new special Same Time Tomorrow streaming on Netflix now. Captions fixed. pic.twitter.com/NMaGQX7Yhd
— Sam Morril (@sammorril) September 2, 2022
הקומיקאי המשיך ונגע גם בהתנגדות של אותו אדם להשתתפות השחיינית הטרנסג'נדרית ליה תומאס בתחרויות ספורט לנשים, שמאז צולם הספיישל הספיקה פדרציית השחייה הבינלאומית לאסור על שחייניות טרנסיות להשתתף בתחרויות עילית. "הוא אמר לי 'זה מופרע בן אדם, צריכה להיות כוכבית ליד הניצחונות האלה', אני עניתי 'בולשיט', הוא אמר 'בדיוק', ואני השבתי 'לא, בולשיט שאכפת לך משחיית נשים", אמר מוריל והמתין שהקהל יסיים לצחוק. "אני מכיר אותך כבר זמן מה, בחיים לא הזכרת את זה".
אבל דווקא הפאנץ' היה זה שהפך את הקטע כולו לשנון במיוחד. מוריל המשיך ותיאר איך אותו אדם עלום שם המשיך לרגוז בנושא וטען שהבת שאין לו עלולה להיפגע מספורט נשים, מה שהוביל לעקיצה שהגבר נטול הילדים בקושי מצליח להשיג דייט. "הוא היה כל כך עצבנתי ואמר 'זה יכול לקרות, אני אף פעם לא שם קונדום', אז אני אמרתי - "אתה אף פעם לא שם קונדום ואין לך ילד? חבל שהזרע שלך הוא לא אישה טרנסית, לפחות כך הוא היה יודע לשחות".
מספר חברים וחברות בקהילה הטרנסג'נדרית בחרו לנצל את ההזדמנות ולהחמיא למוריל, בעיקר בתור גבר סיסג'נדר, לספר בדיחות על אנשים טרנסג'נדרים בלי ללעוג, לבזות או להקטין אותם, ואפילו לגרום להם לצחוק בקול רם. "לעזאזל. זה היה ממש כיף וזה בכלל לא תקף נשים טרנסיות", כתבה אחת הגולשות. "כל כך התרגלתי לקומיקאים מלאי שנאה שזה הרגיש מוזר שלא צוחקים על חשבון הקהילה הטרנסית".
עולם הסטנדאפ הפך מתוח בשנה האחרונה כשזה נוגע לקטעים קומיים הנוגעים באנשים טרנס*, עם מספר קומיקאים שהואשמו ביצירת אווירה עוינת, המעודדת שנאה כלפי אנשים שלא מוצאים את הבדיחות שלהם מצחיקות ואולי אף פוגעניות. הבולט שבהם הוא כמובן דייב שאפל, שמצא את עצמו עומד במרכז סערה תקשורתית ומשבר גדול מול נטפליקס, בעקבות קטע מספיישל הקומדיה "the Closer", שהצליח לפגוע בנתח מכובד של קהילת הטרנס.
"אני לא אומר את זה כדי להגיד שנשים טרנסיות הן לא נשים, אני רק אומר שהכ*ס שיש להם… אתם מבינים למה אני מתכוון", אומר שאפל במהלך ההופעה. "אני לא אומר שזה לא כ*ס, אבל זה כ*ס 'ביונד', או כ*ס בלתי אפשרי. יש לזה טעם של כ*ס, אבל זה לא בדיוק מה שזה, נכון?". לתשומת ליבך, שאפל.