רגע לפני כיבוי האורות והכנת הפופקורן, שווה גם לדאוג לחבילת טישו בהישג יד. סרטו של הבמאי פיטר סולט, "לאהוב אותה", מבוסס על סיפור חייהן המרגש של סטייסי אנדרי (אלן פייג') ולורל הסטר (ג'וליאן מור), זוג לסביות המתגורר בניו-ג'רזי בשנות ה-90. התפנית בחייהן מגיעה כאשר הסטר מתבשרת על גידול סרטני ממאיר שהתגלה בגופה. בעוד שזו פועלת להעברת כספי הפנסיה לזוגתה, היא נתקלת בלא מעט קשיים מול המדינה, אשר על אף מצבה הקשה, אינה חוסכת ממנה סבל.
מאבקה של קהילת הלהט"ב לשוויון זכויות הוא הגורם המרכזי בעלילה, מה שעשוי להסביר את קצב ההתאהבות בין השתיים. "לאהוב אותה" גורמת לגיבורות לפתח אינטימיות במהירות מחשידה - המצלמה מצטרפת להסטר, בלשית מסורה במקצועה, כאשר היא מחליטה "לחטוא" ולעשות משהו עבור חיי החברה שלה. במהלך משחק כדורעף לסבי, היא מכירה את סטייסי, צעירה גאה אשר חיה מחוץ לארון ומשם העניינים מתקדמים בריצה. כנראה שמישהו שם בהפקה החליט לחסוך מאיתנו את ההנאה שבפלרטוט או בהטלת ספקות. במהלך סצנות רצופות השתיים מספיקות להיכנס למיטה, לעבור לגור יחד, לחתום על הסכם וכל זאת מבלי ששמענו וידוי אהבה אחד.
בין בנות הזוג קיים גם פער גילים לא קטן, אולם המעבר החד בין הרומן הסוער לטרגדיה מאותת לנו שאין צורך להתעמק גם בנושא הזה. אפשר לראות בכך ביטוי מרגש לעובדה שאהבה אינה תלויה בדבר, אך עם זאת, ציפיותיה לחיים וחולייה הפתאומי של הסטר מזמנות חשיבה גם על קשיים שסטייסי, זוגתה, עשויה לחוות. אז נכון, לא התכנסנו בכדי לדון בבעיותיה הכלכליות של בחורה צעירה בראשית דרכה, אך היא אינה זוכה אף לא לסצנה אחת המתארת פורקן רגשי מנקודת מבטה. נדמה כי לבטים ותהיות לגיטימיים נדחקו לפינה בשל הצורך למהר לתמה המרכזית.
על אף כי מדובר במחווה קולנועית סוחטת דמעות, יש תחושה ש"לאהוב אותה" הפריז באיחורו האופנתי, לכן, כנראה, התקשה למלא אולמות קולנוע בישראל. סרטים ותיקים כמו "הדבר הטוב הבא", חדשים יותר כמו "גאווה" וכן כאלו עכשוויים ועטורי שבחים כמו "קרול" ו"הנערה הדנית", הקדימו לחשוף התייחסויות שונות לקהילה הלהט"בית לאורך ההיסטוריה. החל מחוסר הכרה מוחלט בקיומה וזכויותיה ועד לגישות פרימיטיביות מאוחרות לאורך המאה ה-20. הם עשו זאת גם בהצלחה קופתית וביקורתית. השיח הגאה שפרח בשנים האחרונות, בין היתר בתמיכתו של הקולנוע, יצר אצל הצופה הישראלי תחושה שעיסוק בזכויות להט"ב הפך נפוץ יותר מבעבר, והוא פחות מרגש או קריטי. במובן הזה, אי אפשר לומר שהיצירה חידשה לנו, אמרה משהו שלא ידענו על קשייהם של זוגות חד מיניים.
עם זאת, מדובר בעלילה סוחפת, פמינסטית ובעלת חשיבות חברתית, שכן היא מבוססת על סיפור אמיתי אשר הוביל לראשיתו של שינוי חברתי במדינת ניו-ג'רזי - הכרה בנישואים חד מיניים ושינוי חוקתי עבור הקהילה הגאה. למרות העובדה שהסרט זכה לזמן מסך זעום באולמות הקולנוע הישראלי, גם צפייה מאוחרת עשויה להזכיר לכולנו כי למרות הליברליות המתפתחת עם השנים, נותר עוד מרחב גדול לשינוי.
תוכלו למצוא את "לאהוב אותה" בספריות די.וי.די ובערוצי ה-VOD