מהיוצרים שהביאו את 100 שנות אופנה בפחות משתי דקות, הגיע עכשיו סרטון חדש ומסעיר עבור הריוניות שבטוחות שאין להם מה ללבוש. מה לבשו נשים בהריון לפני מאה שנה? אל תשאלי. נוח זה בטוח לא היה. למעשה, בשנת 1900, נשים לבשו מחוך שניסה להסתיר את ההריון. שלא לדבר על זה שהן עטו עליהן שכבות רבות של בגדים ששקלו המון, וזה מה שחסר לך בהריון הלוא, עוד משקל. אנחנו לא רוצות לדעת איך בדיוק הן הלכו לשירותים כל שעה ככה.
בשנות העשרים של המאה ה-20 לנשים היה קצת יותר נוח, כשהאופנה השלטת של שמלות בגזרה ישנה נטולת מותניים אפשרה להן להחצין את הבטן ולנשום. הבדים עדיין לא היו שיא הנוחות, אבל לפחות לא חנטו אף אחת במחוך. בשנות ה-30 המאוחרות החלו לצוץ בגדי הריון ייעודיים בחנויות, וכבר פחות היה צריך לתפור אותם במיוחד.
בשנות ה-50 נשים זכו לאפשרות המסעירה ללבוש מכנסיים בהריון, מה שלא התאפשר עד אז. בשנות ה-60 וה-70 זכו ההריוניות לעדנה עם גזרות אוהל רחבות ונוחות. בשנות ה-80 חברת guess יצרה את אוברול ההריון הראשון, ורק אלוהים יודע למה.
בשנות ה-90 הבטנים יצאו החוצה לאוויר העולם, בטח אחרי הצילום המיתולוגי של דמי מור על שער וניטי פייר. מאז ועד היום אופנת ההריון הפכה זמינה בשלל רשתות אופנה כמו גאפ ו-H&M. נשים לובשות בדיוק מה שנוח להן, כולל בגדים מהארון הטרום הריוני.
"מעניין לראות איך אופנת ההריון מנסה להדביק את פער האופנה המתחלפת תדיר ולשקף אותה עד כמה שניתן – במגבלות הקיימות", אומרת טל רוזנוביץ הלוי, סטייליסטית וכתבת. "יותר מעניין לראות את המעבר מאוהלי סיירים וצבעי הסוואה אל בגדים שכאילו אומרים – זו אני וכרסי בין שיניי. הסרטון מזניח קטגוריה נשית לא קטנה, הלא היא קטגוריית ה'תעזבו אותי באמא שלכם, אני עסוקה בהישרדות ולכן אעטה על עצמי סחבות ואשא אותן בגאון כאילו לבשתי Armani exchange'. למזלנו (או לדאבוננו – תלוי את מי שואלים), אנחנו תקועות כבר כמה שנים בתקופה שהאוברסייז נחשב לאמירה אופנתית, מה שמקל על ההריוניות לממש את זממן הגרדרובי גם בחנויות 'רגילות'".
>> מדממת ונופחת? זו לא את, זה ההריון