ג'ולי קאמניגס (צילום: דיילי מייל)
להתראות לחם, שלום ילדה. ג'ולי קאמניגס|צילום: דיילי מייל
אחרי יותר מחמש שנים של ניסיונות להרות, ג'ולי קאמינגס התחילה לאבד תקווה, ותהתה האם אי פעם תצליח להפוך לאם. אחרי טיפולי פוריות רבים הגיעו היא ובעלה לישורת האחרונה – טיפולי הפריה חוץ גופית – אולם שבועיים לפני הטיפול הראשון, נדהמו בני הזוג להתבשר שג'ולי בהריון. ההצלחה, לדידם, הגיעה רק בזכות העובדה שוויתרה כמעט כליל על לחם.

שבועות ספורות לאחר שקיצצה בשמרים, קיבלה מחזור לראשונה מזה חודשים

את העצה להפסיק לאכול שמרים קיבלה ג'ולי מתזונאית, אליה הלכה כדי לקבל תפריט שיחזק את גופה לקראת טיפולי ההפרייה החוץ גופית שהתעתדה לעבור. "נאמר לי שמה שמקשה עליי להיכנס להריון הם השמרים, שכנראה היו בשפע בתפריט שלי. הפסקתי לחלוטין לאכול מאפים ולחם ולשתות בירה, ופשוט התחלתי לאכול המון פירות וירקות במקום. זה השינוי היחיד בתזונה ובאורח החיים שעשיתי בכל אותן חמש שנים, ולכן אני בטוחה לגמרי שזה מה שגרם לגוף שלי להתאפס ולהרות סוף סוף, ממש רגע לפני ה-IVF הראשון".

לדברי קרולין ספורל, התזונאית שטיפלה בה, ג'ולי סבלה מזיהום פטרייתי בשם קנדידה אלביקאנס, שניזון משמרים במזון, והוא הגורם לאי הפריון שממנה סבלה. הזיהום גורם גם לשיבושים ועיכובים במחזור הווסת, ואכן – שבועות ספורים לאחר שקיצצה את השמרים מהתפריט, קיבלה ג'ולי וסת לראשונה מזה חודשים. בביוץ הבא, היא כבר נכנסה להריון, ובתום הריון תקין ובריא ילדה את בתה הבכורה מייסי. "אני מאושרת ששינוי כל כך קטן מביא לאושר כל כך גדול", אמרה ג'ולי, שאגב ממש לא מתכננת לחזור לאכול לחם אי פעם.

"כמובן שקשה לי לחוות דעה מקצועית כשאין לי את הפרטים המדויקים של המקרה, אבל אני יכולה לומר שמקרים מוכחים של זיהום בקנדידה אלביקנס אינם שכיחים במיוחד", אומרת טובה קראוזה – דיאטנית קלינית ומחברת הספר "המדריך השלם לתזונה בהריון". "למיטב ידיעתי, לכולנו יש את הקנדידה, אבל רק אם כל האוכלוסייה של המיקרואורגניזמים בגוף שלנו יוצאת מאיזון, יש בעיה. למשל, אם מקבלים טיפול אנטיביוטי שהורג את החיידקים הידידותיים במעיים, יש אפשרות טובה לפטריות להתרבות, בין היתר לקנדידה. ייתכן שזה היה המקרה, למרות שאז אין קשר ישיר לנושא הפוריות . מה שכן יכול להיות קשור לסיפור שלפנינו היא PCOS – תסמונת השחלה הפוליציסטית, שנפוצה מאוד באוכלוסייה (בערך 1 מכל 10 נשים סובלת ממנה), והיא מתבטאת, בין היתר, במחזור לא סדיר ובהיעדר ביוץ. הסיבה לכך היא עמידות לאינסולין: מצב שבו קשה לגוף להתמודד עם הפחמימות שהוא מקבל, כי התאים בגוף 'מתנגדים' לפעילות של האינסולין (שתפקידו להכניס את הגלוקוז לתאים). כפיצוי, הלבלב מפריש יותר אינסולין ולכך יש השפעה על השחלות ועל פגיעה בביוץ. במצב כזה, שינוי התפריט - כמו הפחתה בכמות הפחמימות והעדפת פחמימות שמקורן בדגנים מלאים וקטניות - יכול לסייע לאיזון ההורמונלי ולהשבת הביוץ, וייתכן שזה מה שאירע במקרה דנן". 

>> כך הפכתי מאמא טרוטת עיניים ליועצת שינה
>> 4 הפלות, 2 תינוקות שלא שרדו ונס אחד

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים