מרגישים את זה דווקא בדברים הקטנים. לפני שאנחנו הופכים להורים, כולם אומרים לנו ש"תיגמר לנו הספונטניות", ושמעכשיו כל דבר ידרוש תכנון של שבועות מראש. אבל מכיוון שרובנו לא נוטים לקפוץ לסופ"שים של הופעות אינדי בברלין על בסיס קבוע, או עושים רילוקיישן לניו זילנד ובחזרה אחת לרבעון, את תחושת החופש שאזל אנחנו מרגישים דווקא בדברים יומיומיים. אחרי שיש לנו תינוק, גם מטלות יומיות פשוטות, שפעם היינו עוברים עליהן בלי למצמץ, מרגישות כמו חגיגת יום העצמאות הפרטית שלנו. מה למשל? קבלו את הרשימה שלנו.
הריון יפה לך: היכנסי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים
לשבת בשירותים. סוף סוף. אבא/אמא לקחו אותו לסיבוב בחוץ, או שסבתא הנהדרת התנדבה לקחת אותו לפעילות חינוכית כלשהי (שבמסגרתה הוא ירייר במקום תרבותי יותר מהגינה הרגילה). לא משנה אם מספר 1 או 2 – החוויה של כניסה לשירותים, סגירת הדלת והתייחדות עם גופכם שלא תוך כדי שירה אדירה של "אמא כבר חוזרת" או "אבא פה, אבא פה" – היא פינוק מרגש.
לנסוע להורים. גם אם קיטרתם על הארוחות המשפחתיות לפני פרוץ התינוק לחייכם, אם יוצא לכם לנסוע לבד להורים – מדובר בצימר עילי. הורה אחד נשאר עם התינוק הישן (או לא) בבית, ואתם מגיעים – ומיד מתחילים להתנהג כמו תינוקות. חוץ מלהחליף לכם, אמא שלכם עושה הכל – כולל לפרק לכם את הפולקע ולמזוג לכם סודה – ואתם מרגישים כמו סולטן רווק ומדושן במיוחד.
לשבת בבית קפה. בלי להתחמק ממעשנים מחשש לריאות הזכות של הבייבי, בלי להידרך כמו לוחם קומנדו מול תמונה של בן לאדן בכל פעם שהמלצרית עוברת עם מגש עמוס כוסות קפה רותחות מעל העגלה ובלי לערבב את הסוכר ביד אחת ולנענע את העגלה ביד השנייה – ביקור בבית קפה בלי התינוק מזכיר לכם מה זה להיות לא-הורה, אלא פשוט אתם.
להתקלח. לא מקלחת מטכ"לית, זריזה עד חפוזה, עם הפסקות יזומות בכל עשר שניות כדי להטות אוזן ולשמוע האם התינוק בוכה. מקלחת רצינית כזו, פלוס חפיפה ורגשות אשם על הכנרת – כזו שיכולה להתקיים רק כשהתינוק באחריותו של מישהו אחר.
לאכול. לא לחסל קערה של בטטה וקישוא מרוסקים, או שאריות ביסקוויט לח. לשבת עם צלחת, סכין ומזלג ולאכול מההתחלה ועד הסוף, בלי לנענע את העריסה עם הרגל ולהתפלל בין ביס לביס לפיית השינה, שתביא אתכם בשלום עד הקינוח. גם פיצה מחוממת משלשום תגרום לכם להרגיש כאילו גורדון רמזי שאל מה בא לכם ואז פיזר למעלה קצת כמהין.
רגע אחרי ההירדמות הסופית. לכאורה. נכון שיש כמה מכשולים לעבור בדרך – כמו, למשל, הצורך לאסוף כטונה וחצי של צעצועים מהשטיח ולגרור את עצמכם למטבח להכין קפה – אבל הרגע שבו, בסוף היום, אתם מביטים במלאך שלכם ואז כושלים לסלון וקורסים הוא חגיגת עצמאות שאין כדוגמתה. נכון, אמנם יש חרדה מסויימת שתשמעו הנעת בכי באמצע השלוק (הראשון) מהקפה (הראשון) שלכם להיום, אבל כשזה לא קורה – אתם מרגישים שטיפסתם על האוורסט.
להוריד את הזבל. שקית מסריחה ומטפטפת? חדר זבל שהיה גורם לפרדי קרוגר לרוץ לאמא בבכי? קטן עליכם. אתם הולכים על השביל זרוע החשופיות של הבניין בגאון, נושמים אוויר צח ונהנים מכמה דקות של הפסקה מדיטטבית מהצורך להיות משעשעים, מכילים והוריים.
לראות טלוויזיה. בלי לנסות לקרוא את השפתיים של מגיש החדשות או לפענח מה המתרגמת לשפת הסימנים מתכוונת (כי התינוק ישן בעגלה לידכם), בלי לזנק לשלט בכל פעם שיש פרסומות והווליות עולה תוך שנייה מאפס למאה בלי אזהרה (כי הוא בדיוק נרדם בחדר) ובלי להוות דוגמה ולא לראות טלוויזיה כשהתינוק ער – פשוט לרבוץ על הספה עם חטיף שאסור לתינוק לדעת בכלל על קיומו, ולראות לא-משנה-מה בווליום אנושי ובלי לעצור כל רגע כדי לכסות/לתת מוצץ/להתחיל את ההרדמה מחדש.
לשטוף כלים. אם פעם הייתם משחדים את בן הזוג השני בהבטחות מלוכלכות כדי להתחמק מהכלים, ואפילו מגדילים לעשות ומתנדבים לקפל כביסה בתמורה, שטיפת כלים כהורה שקולה לשיעור יוגה עם הדלאי למה. רחש המים, ניחוח הסבון ושקשוק המזלגות הוא הפוגה מבורכת, ודי מהר אתם מוצאים את עצמכם מלכלכים כלים בכוונה - כדי שיהיה מה לשטוף.