בזמן שהרוב מעדיפים להתמקד ב"איך לחזור לג'ינס אחרי לידה", נשים סובלות מבעיות פיזיות במשך שנים, אותן הן מעדיפות להכחיש ולא לטפל בהן. חלקן הגדול מופתע לגלות על הקשר בין ההיריון והלידה לבין הבעיות.
אשלי וקסמן בקשי, אשת עסקים ובלוגרית, חשפה את הבעיות מהן סבלה. "בשנתיים האחרונות, מאז הלידה הרביעית, אני עושה המון כושר וגם ירדתי במשקל, והרבה אנשים נורא מתעניינים. היה לי חשוב להראות מה באמת מסתתר מתחת למכנס הגבוה הזה".
אחד הדברים שוקסמן בקשי גילתה הוא שדווקא הכושר האינטנסיבי לאחר הלידה פגע בגוף שלה. "אני לא יודעת להגיד מתי, אבל אני חושבת שזה היה אחרי ההריון השלישי. הלכתי למאמני שלא מבינים שום דבר בגוף של אישה אחרי לידה והם אמרו לי: 'כפיפות בטן, כפיפות בטן', וקפיצות ולהרים משקלים כבדים. כנראה שגמרתי להיפרדות שלי להיות יותר חמורה. הגעתי לפיזיותרפיסט ומטפל שנתן לי כל מיני תרגילים".
אלא שאחרי שמונה חודשים, וקסמן בקשי נכנסה להריון נוסף, והבעיה החמירה. "עכשיו כשאני באימונים אני מרגישה שההיפרדות שיש לי, אחרי שנה של פיזיותרפיה, לא השתפרה. זה פחות עניין של איך זה נראה, ויותר מוגבלות באימונים שלי. אני לא יכולה לעשות כל דבר. יש ממש אימונים שאסור לי לעשות".
במקרים כאלה, פיזיותרפיה של רצפת אגן יכולה לעזור. אולם נשים רבות כלל לא מכירות את האפשרות הזו. ניצן סולומון, פיזיותרפיסטית לבריאות האישה, שיקום רצפת האגן ומדריכת הכנה ללידה, מסבירה מה ה"מתנות" שנשים מקבלות אחרי לידה: בריחות שתן, היפרדות של שרירי הבטן, כאב או קושי בקיום יחסי מין, כאבים אורתופדיים.
"הרבה נשים אומרות: 'בכלל לא ידעתי שיש טיפול, בכלל לא ידעתי מי הכתובת לטיפול'. למה החשיבות לבוא אלינו אחרי לידה? אנחנו משלימות את הבדיקה הגינקולוגית אחרי לידה. תקופת משכב הלידה היא מאוד חשובה. נשים שבאות אלי להכנה ללידה מקבלות הנחיות ברורות. יש דברים שצריך להימנע מהן, כי זו חוויה מאוד משמעותית לגוף, אבל בהחלט לא מדובר במנוחה. לצאת להליכה לפי היכולת, להתחיל להניע את הגוף".
ומה עושה אישה ששנים אחרי הלידה מבינה שלא טיפלה בעצמה בזמן? "המטופלת הכי מבוגרת שהייתה אצלי היא בת 92. ברגע שילדת, את כל החיים אחרי לידה. גם 12 שנים אחרי לידה יש מה לעשות. משום מה נקבע ששישה שבועות אחרי לידה, הכל נגמר. הגוף שלנו רק בתחילת ההתאוששות. כשספורטאי נפצע, נותנים לו את הכל הזמן שבעולם להחלים".
ד"ר אלה קיטרוסר, רופאת נשים ב"לאומית שירותי בריאות" מעבירה שני מסרים חשובים לנשים: "קודם כל, את בסדר. כל מה שאת אומרת לאיש הצוות הרפואי שלך יהיה לטובתך. נשים שיש להן כאבים ביחסים, הפרשות, שינויים בצורה של איבר המין, כאבים בשדיים, הן מתביישות ולא פונות לטיפול. חבל. דברו איתנו. כשאני אומרת איתנו אני מתכוונת לצוות רפואי שמיומן בזה. הרשתות החברתיות טובות לתמיכה וכו', אבל צריך לדבר עם צוות רפואי מגוון. גם רופא משפחה אמור לדעת לטפל בזה".
וקסמן בקשי מספרת שהיא עומדת בפני ניתוח כדי לפתור את בעיית היפרדות שרירי הבטן שלה. "אם מישהו במהלך ההיריון הייתה אומר לי מה יש לי, הייתי יכולה לטפל בזה".