סיימתם לשלם על הבדיקות הגנטיות, בגדי ההריון, הסקירות הפרטיות ושיעורי הפילאטיס להריוניות? יופי. עכשיו לטפו קצת את הכרטיס השחוק והדווי שלכם, ועשו לו שיחת מוטיבציה, כי הגיע הזמן לאתגר האמיתי: הציוד לתינוק. קצת כמו שוק החתונות, שמנצל את חוסר נסיונכם בתחום ואת העובדה ש"בזה לא חוסכים", גם עולם מוצרי התינוקות שואב אתכם בקלות לתוכו, וסוחט מכם אלפי שקלים לפני שתספיקו להגיד "סטריליזטור". יש מוצרים הכרחיים (מעטים משנהוג לחשוב), יש מוצרים מופרכים ויש מוצרים שימושיים שאפשר להסתדר גם בלעדיהם. אפשר לנסות להוזיל עלויות, לקנות באאוטלטים או אפילו יד שנייה – או שאתם יכולים לקחת עצה מכתבי הירחון הכלכלי "ביזנס אינסיידר", שפרסמו השבוע את רשימת הציוד שאתם ממש לא צריכים לקנות.
תיק החתלה. "אם אתם בתקציב מוגבל, ממש אין סיבה לקנות תיק מיוחד לחיתולים ומגבונים", מסבירים ב"ביזנס" את המובן מאליו. "כל תרמיל גב שיש לכם בבית מספיק טוב למטרה הזו, ואם התיק הרגיל שלכם מספיק גדול, הוא יכול להכיל גם חבילת מגבונים, חליפת תינוק וכמה חיתולים להחלפה".
חזייה שמאפשרת לשאוב חלב בלי ידיים. "יש בשוק חזיות וגופיות עם מחזיקים מיוחדים לגביעים של משאבת החלב. במקום זה, אפשר פשוט לגזור שני חורים בחזייה או גופייה שיש לך בבית, ולחסוך לא מעט כסף", מייעצים כתבי המגזין.
סטריליזטורים משוכללים. "בהנחה שהתינוק שלכם נולד בריא ובמועד, אין צורך לקנות סטריליזטור מיוחד, ובהחלט אפשר להסתפק בשטיפה יסודית במים וסבון, ולסיים בהרתחה המסורתית בסיר עם מים למשך מספר דקות".
צלחות מיוחדות. "בעוד שכפיות רכות דווקא חשובות בשלב הטעימות הראשוני, ממש אין צורך בקערות פלסטיק מיוחדות או צלחות לתינוקות. כל עוד אתם מחזיקים את הקערה או הצלחת ומאכילים את התינוק, ממש אין מניעה להשתמש בצלחות הרגילות שלכם, ואפילו יותר בריא לחמם בהן מזון מאשר בפלסטיק".
נעליים לתינוקות. "כל המומחים מסכימים שחשוב לאפשר לתינוק ללמוד ללכת יחף או בגרביים כמה שיותר, ולדחות את נעילת הנעליים עד אחרי שהתינוק הולך יציב", מסבירים ב"ביזנס". "לכן, אין טעם לקנות נעליים לתינוק קטנטן שרק שוכב או מקסימום זוחל, וכדאי לשמור את הכסף לנעלי הליכה איכותיות שתקנו לו בערך בגיל שנה".
מדחום לתינוקות. "המדידה האמינה ביותר היא בפי הטבעת, ולכן אין טעם לקנות מדחומי אוזן או מצח משוכללים. כדאי כמובן להקדיש מדחום אחד רק לתינוק (כי לא תכניסו לפה מדחום שהיה אצלו בטוסיק), אבל בהחלט אפשר להסתפק בדגמים הפשוטים שמוכרים בבתי המרקחת ובפארמים".
שידת החתלה. "נכון שהעיצוב שלהן מקסים, אבל מהר מאוד המגירות – ותהא זו השידה המרווחת ביותר – כבר לא מכילות את כל הבגדים והציוד של התינוק, והיא הופכת לפריט מיותר. חסכוני יותר לקנות ארון בגדים לחדר התינוק, ולהשתמש במשטחי החתלה שמתלבשים על המיטה או האמבטיה", מייעצים במגזין.
מה הדבר הכי מיותר שאתם קניתם לקראת הלידה? ספרו לנו בתגובות