כולן מקנאות בהת'ר ת'ורפ. זה לא שיש לה המון כסף, או שהיא לובשת 36. לכאורה אין לה כישרון מיוחד, אבל היא ממש טובה בתחום מאוד ספציפי: היא יולדת ממש, אבל ממש מהר. את בנה הבכור היא ילדה באירוע שיכול בקלות להשתחל לספר השיאים של גינס – תוך חמש דקות מרגע תחילת הצירים ועד שהתינוק נח לו בבטחה בזרועותיה.
"לא הספקתי להבין מה קורה"
ג'ונתן הקטן נולד בחדר השינה של אמא שלו. הוא יצא כל כך מהר, עד שהוריה של הת'ר, מאריסון ומארק, שישנו בחדר הסמוך, בקושי הספיקו להתעורר ולצאת מהמיטה כששמעו את בתם נאנחת מצירים. "הלידה התחילה עשרה ימים לפני התאריך המשוער", סיפרה הסבתא הגאה והמופתעת. "ישנו בחדר, ופתאום שמענו את הת'ר צורחת כמו שלא שמענו אותה מעולם. רצנו לחדר שלה, אבל עד שהגענו והדלקנו את האור, התינוק כבר היה בחוץ. אני כל כך גאה בה, ולא מאמינה שהנכד שלי נולד בכזו קלות, אצלי בבית".
"הכל קרה כל כך מהר, שבקושי הספקתי להבין מה קורה", משחזרת הת'ר. "התעוררתי ב-3:55 בבוקר עם כאבים חזקים וצורך נוראי ללחוץ, וב-4:00 הוא כבר היה עליי". ניסיתי להישאר רגועה, ולא רציתי להבהיל את ההורים שלי, אבל הם בכל זאת שמעו ובאו מיד. למזלי, ג'ונתן יצא ומיד התחיל לבכות, כך שלא דאגתי שקרה לו משהו בגלל הלידה המהירה. בכל זאת נשפתי לו קצת על הפנים, כמו זכרתי שעושים, והצצתי לראות שאין לו נוזלים בפה. הוא היה נקי ומושלם".
הסבים הטריים והנרגשים הזמינו אמבולנס, שפינה את הת'ר והתינוק לבית החולים הקרוב, כדי לוודא ששניהם בסדר אחרי החוויה המפתיעה. שניהם נבדקו, ג'ונתן נשקל, ושניהם קיבלו אישור יציאה הביתה. "למרות שבהתחלה נבהלתי, זו הייתה חוויה טובה", מסכמת הת'ר. "אני מרגישה מלאת ביטחון וגאווה שהצלחתי ללדת לבדי. כנראה שהגוף שלי היה מוכן לזה".
"לידת בזק עלולה לגבות מחיר כבד"
"בדרך כלל, אין ממש סיבה לקנא בנשים כאלו", אומר פרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת יולדות ד' בביה"ח סורוקה, מקבוצת הכללית. "במחקר שערכנו בנושא אצלנו בבית החולים גילינו אמנם שללידה החטופה אין השפעה ממשית על העובר, אבל יש נשים שמשלמות מחיר כבד על 'המזל' שנופל בחלקן ללדת מהר כל כך. נשים שיולדות בלידות בזק מועדות יותר לקרעים בדרגה 2 ו-3 בפרינאום, והסיכון שלהן לדמם באופן רציני אחרי הלידה הוא פי 30 מאשר בלידה רגילה. בנוסף, נשים כאלו נוטות להיוותר עם שאריות שליה ברחם, מה שמצריך התערבות רפואית".
בניגוד לדעה הרווחת, לידות בזק לא נפוצות יותר בקרב ולדניות. "בדרך כלל, עקומות לידה רגילות של לידה ראשונה אכן אטיות יותר מעקומות של לידה שנייה ומעלה, אבל בלידות חטופות זה לא משנה, ואין הבדל בין נשים בלידה ראשונה או לידה חוזרת", אומר פרופ' שיינר. "קשה לדעת מראש מי מועדת ללידות כאלו, אבל כן זיהינו, למשל, שהתופעה נפוצה יותר כשיש היפרדות שליה או יתר לחץ דם, או כאשר מדובר בתינוקות קטנים. גם זירוז על ידי מתן פרוסטגלנדינים מעלה את הסיכוי ללידה חטופה, שמוגדרת כלידה שמסתיימת תוך פחות משלוש שעות מרגע שהתחילה".