המונדיאלים הבאים, כמו גם משחקי היורו, עלולים להיות מאוד טעונים במשפחת קינן. בעוד שדילן, הבן, הוא אנגלי גאה, אחותו האנה היא סקוטית גאה לא פחות – וזאת חרף העובדה שנולדו לאותם הורים, באותו יום, בהפרש של פחות משעתיים זה מזו.
שני תינוקות, דרכונים שונים
האם הדו-לאומית, דונה קינן בת ה-28, ילדה במפתיע את בנה הבכור בסלון ביתם של הורי בן זוגה בנורת'המברלנד, עיירה אנגלית קטנה הסמוכה לגבול עם סקוטלנד. מכיוון שהלידה התחילה חודש מוקדם מהצפוי, ביקשה דונה להגיע לבית החולים כשהתחילו הצירים, אבל הגיעה לפתיחה מלאה עוד לפני שהאמבולנס הגיע לאסוף אותה. פרמדיקים נאלצו לסייע לה ללדת על רצפת הסלון, כשברקע עדיין משודר משחק הכדורגל שבו צפו בני המשפחה.
דילן, הבכור מבין התאומים, נולד בריא ושלם, אבל מכיוון שהוא ואחותו נחשבו פגים, החליטו הפרמדיקים לפנות את דונה לבית החולים, כדי שצוות רפואי ישגיח על הלידה של התאומה השנייה ויבדוק את דילן הקטן. מכיוון שדונה כבר הוכיחה שהיא יולדת זריזה, החליטו הפרמדיקים לנסוע לבית החולים הקרוב ביותר – אף שזה ממוקם מעבר לגבול, בסקוטלנד השכנה. כשעה וחצי אחרי שהגיעו לבית החוים נולדה האנה, התאומה – בריאה, שלמה וסקוטית למהדרין.
"בחיים לא חשבתי שאלד כל כך מהר", אמרה דונה. "עם הבת הגדולה שלי, שנולדה לפני שנתיים וחצי, הייתי כמעט 30 שעות בחדר לידה, וממש לא דמיינתי שאלד בסלון, בלי להתכוון. ביום הלידה דווקא הייתי בבית חולים בביקורת, והכל היה בסדר, אבל כמה שעות אחר כך התחלתי להרגיש מוזר, ובבת אחת המים ירדו והתחילו לי צירים חזקים. התקשרנו לבית החולים והם אמרו שנזמין אמבולנס ונגיע מיד, אבל כבר בזמן שבן הזוג שלי דיבר עם הפרמדיקים בטלפון הרגשתי שהראש יוצא".
"מנסים ליילד את התאום השני במהירות האפשרית"
אחרי שהתאוששו מהדרמה, שמחו בני הזוג לגלות, כי על אף הדרכונים השונים בהם יחזיקו כל אחד מהתאומים, לפחות יוכלו לחגוג להם יום הולדת משותף. "בגלל שהלידה התחילה בעשר בערב, חשבנו שאולי חוץ מאזרחות שונה גם יהיו להם ימי הולדת שונים, אבל האנה הזדרזה ויצאה קצת לפני חצות, כך שלפחות תאריך משותף יש לילדים שלנו", סיכם בן הזוג של דונה את החוויה.
"תאומים בלידה רגילה יכולים בהחלט להיוולד בהפרש של כמה שעות זה מזה", אומרת ד"ר ליאת גינדס, רופאת נשים ומומחית לאולטרסאונד. "אנחנו מעדיפים שהמרווח יהיה קצר ככל האפשר, ושהתאום השני ייצא כל עוד צוואר הרחם פתוח, מכיוון שיש לו נטייה להתכווץ די מהר אחרי הלידה. בנוסף אנחנו חוששים מהיפרדות שליה של התאום שנשאר ברחם, בגלל הלחצים והשינויים בגודל הרחם שגרמה הלידה הראשונה. לכן, כשהלידה מתרחשת בבית החולים, אנחנו מיילדים את התאום השני בזריזות, ועוזרים לו לצאת כמה שיותר מהר".