ממתקים תמיד מזכירים לנו את הילדות, ולוקחים אותנו באבחת עטיפה מרשרשת הישר למחוזות נוסטלגיים. הסוכריות שמיד תראו לוקחות את הרעיון לאקסטרים, ומחזירות אותנו לילדות המאוד, מאוד מוקדמת – תקופת הינקות. חברה אמריקאית התחילה למכור בשבוע שעבר סוכריות בטעם חלב אם, והמפתחים מסבירים: "רצינו לבדוק מה הופך את הטעם לכל כך אהוב".
הקסם שהופך תינוק צורח למאושר
כאן המקום להדגיש כי הסוכריות אינן מכילות חלב אם אמיתי, אלא רק מחקות את הטעם של המקור. למעשה, הן אינן מכילות חלב כלשהו, ומתאימות גם לטבעונים. "כמובן שלא ביססנו את המתכון על חלב אם, אלא על סוכר, סירופ תירס וחומרי טעם וריח ייחודיים", הסביר ג'ייסון דארלינג, מייסד החברה שהמציאה את הסוכריות. "אתם יכולים לדמיין מפעל של אמהות שואבות? זה בלתי אפשרי לוגיסטית". את הטעם פיתח דארלינג על בסיס דגימות חלב אם שקיבל מחברות שלו ושל אשתו, ואפילו הצליח לעמוד על ההבדלים בין חלב אם לקולוסטרום, החלב הראשוני שמופרש בימים הראשונים אחרי הלידה. "אחת החברות נתנה לי לטעום קצת קולוסטרום, שהוא הרבה יותר מתוק ומרוכז מחלב רגיל", הוא חלק את חוויותיו עם הלוס אנג'לס טיימס.
לא רק חלב אם: גם טקילה ובייקון-מייפל
הסוכריות עולות עשרה דולרים לאריזת רביעייה (כעשרה שקלים לסוכרייה), אבל אפשר להשיג גם מארז של 12 סוכריות ב-24 דולר או מארז ג'מבו של 36 סוכריות חלב אם ב-58 דולר. הטעם הלא שגרתי מצטרף לקולקציית הטעמים המיוחדים של חברת הבוטיק, שמייצרת גם סוכריות בטעמים ילדותיים הרבה פחות: אבסינת, טקילה, סרירצ'ה (מעין רוטב חריף, שמזכיר טבסקו) וכן סוכריות בטעם בייקון-מייפל ובייקון שוקולד.
השימוש היצירתי הנוכחי הוא ממש לא הפעם הראשונה שבה נרתם "הזהב הלבן" לצרכים שחורגים משימושו המקורי: הזנת תינוקות ובניית מערכת החיסון שלהם. כבר שמענו על גלידה מחלב אם, גבינה מחלב אם ואפילו על תכשיטים שמשמרים כמה טיפות מחלב האם שלך למזכרת – ויש להניח שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה בתחום.
כנגד כל הסיכויים: סיפורי הישרדות מדהימים של תינוקות
>> הרוכשת לתינוקות: מדור צרכנות לקטנטנים