אישה בהריון נוהגת עם חגורת בטיחות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אסור לחשוב שלי זה לא יקרה|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
לפני שבועיים, תינוקת בת 9 חודשים נפטרה לאחר שנשכחה ברכב על ידי אביה ברמת גן. אתמול, מתה תינוקת בת 5 חודשים שנשכחה גם היא, וזה עתה קיבלנו ידיעה על תינוקת נוספת במצב אנוש שנמצאה ברכב. האם זה באמת יכול לקרות לכל אחד? התשובה אינה חד משמעית, אבל דבר אחד בטוח: מדובר בסוגייה שהצליחה להיכנס עמוק עמוק לראש וללב של כולנו והיא מטרידה כל הורה וכל אדם בימים אלה במיוחד. שאלנו  את חברות מאמאזון מה הן עושות על מנת לוודא שאת הילד שלהן הן לעולם לא ישכחו ברכב, וקיבלנו שלל תגובות. הנה הן לפניכם.

שרה שירים, מניחה תיקים, מתקשרת לכל העולם

1. "אני שרה באוטו ומדברת עם הילדים שלי כל הדרך כך שאני לא מסוגלת לשכוח שהם באוטו. אני לא מתייחסת אל הילדים כאל מטען אחורי בגוף הרכב. כמו כן, לפני שאני יוצאת מהרכב אני תמיד מסתכלת לראות מה מתרחש מאחור, גם אם אני בטוחה שכבר הורדתי את הילדים. נשמע חרדתי אבל מעשי".

2. "אני מניחה את התיק או את הפלאפון שלי ליד כיסא התינוק. כל דבר שיעזור לי לזכור".

3. "העברתי את הסלקל של התינוק ליד כסא הנהג, וכמובן שביטלתי את כרית האוויר".

4. 
"אני מורידה את הנעל של רגל שמאל ומניחה ליד כסא התינוק. אין סיכוי שאצא יחפה מהאוטו, נכון?"

5. 
"אני שואלת את בעלי בבוקר, איך הילד קיבל את הגננת? כך אני מתזכרת אותו. לגבי הגדולים, הם נוסעים בהסעה וזה מלחיץ אותי. אין אפשרות לחייג לבית הספר או לגן חובה ולוודא שהגיעו בשלום. כאן הייתי מאד רוצה שיהיה חוק שכשילד לא מגיע, המורה או הגננת תתקשר ללוודא שהוא לא נשלח לגן היום או אפילו תשלח סמס להורה ותמתין לתגובה שלו ובאין מענה מההורה תחייג".



6. "היום, מרוב פחד, נכנסתי לחניון של העבודה והגעתי כבר עד המעלית. חזרתי חזרה לאוטו לראות שהילדים לא נמצאים חס וחלילה באוטו, למרות שהייתי בטוחה שהורדתי אותם בגנים. ממש מפחיד וכואב הלב לשמוע דברים כאלה. אני מאד מקווה שאתמול היה המקרה האחרון".

7. 
"אני תמיד מסתכלת שנעלתי את האוטו גם אם אני יודעת שנעלתי".

8. 
"כל פעם שאני מוציאה את הבת שלי אני פותחת את כל הדלתות של הרכב, מוציאה אותה וסוגרת אותם כשהדלת שלה אחרונה. זה רק מהפחד שבטעות היא תנעל בפנים. זה לוקח לי יותר זמן אבל ככה אין מצב שיקרה משהו וזה נהיה כבר הרגל".

9. 
"אני הדבקתי שלט קטן מקרטון על ההנדברקס בו רשום, 'יש תינוקי מאחורה'".

10. 
"כשהיה לי משפחתון הייתי שולחת לאמהות סמס 'יום טוב' עם תמונה של הילד לנייד סתם כדי להעלות להן חיוך. עכשיו זה רעיון כדי להודיע שהילד/ה הגיע/ה בשלום!"



11. 
"סיכמתי עם בעלי שאף אחד מאיתנו לא מדבר בטלפון בזמן שהוא עם הילדים, כדי שנוכל להיות הכי מרוכזים ועירניים שיש".

12. 
"בעלי ואני החלטנו שברגע שאחד מאיתנו 'מפזר' את הילדים בגנים, הוא חייב לסמס או להתקשר שהוא עשה את זה. זה נשמע לי בהתחלה הזוי, אבל לאור המקרים האחרונים – נשמע לי כמו הצעה ריאלית".

13. "בעלי שונא לנהוג ומעדיף ללכת ברגל כמה שיותר. אם הוא לוקח או מוציא את הבן הגדול מהגן אני תמיד מתקשרת לוודא שהכל בסדר".

14. 
"אסור לחשוב ש'לי זה לא יקרה'. זה הכי מסוכן לדעתי. אצלי הילד יושב מקדימה בסלקל. גם מאד חשובה התקשורת בין ההורים בבוקר לאחר הפיזור בגנים. שיחת טלפון קצרה או סמס שהילד בגן וזהו".

15. 
"אפשר לשים דיסק שירי ילדים בכל פעם שהילדים באוטו כדי להזכיר לנו".

16. "אני תמיד שמה את התיק של הילד ואת התיק שלי אחד ליד השני. אין סיכוי שאשכח את  שניהם".

17. 
"עצוב מאד שהגענו למצב שאנחנו צריכים לעשות משהו בשביל לזכור את הילד שלנו באוטו אבל אם זה המצב לצערי אז יש לשים פתק ענקי על ההגה מול העיניים, 'לא לשכוח יש תינוק באוטו' או להתקשר ולשאול אם אכן הילד הגיע למסגרת שלו או למי שצריך לשמור עליו".

18. "אני פשוט לא מוציאה רישיון נהיגה".

>> הנקה בטוחה: מדריך מציל חיים
הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים