"נו, איך היה?", אסף שואל אותי כשהוא נכנס לאוטו.
היינו בדרך למסעדה לחגוג את יום הולדת 30 שלי שחל ביום למחרת, פחות מחודש מיום החתונה שלנו. ופתאום אנחנו בהריון כפול, עומדים להיות הורים לשניים או שתיים בבת אחת. מרוב התרגשות כבר בחרנו להם שמות באותו ערב - ארבל וירדן. בנים או בנות - אלה השמות של שני העוברים שמכניסים אותנו לקבוצה האקסקלוסיבית של ההורים לתאומים.
אז איך מרגישים כשמודיעים לך שאתה עומד להיות הורה לתאומים? לי זכורה בעיקר תחושה גדולה של זכות. הרגשתי שזכיתי בפיס. בלי טיפולים, בלי עבר גנטי משפחתי, פשוט ככה ביום בהיר אחד, ביצית מתפצלת לה והופכת לך את החיים. אולי בגלל שזה הריון ראשון עוד לא הרגשתי תחושת פחד או לחץ מהבאות, תחושות שכנראה יתקפו הורה שכבר חווה את הקושי של לגדל תינוק, ולא יכול לחשוב איך עושים את זה בשניים. בהריון ראשון הייתי תמימה, ואמרתי לעצמי - אם זה מה שקיבלתי, אני כנראה יכולה להתמודד עם זה.
שליש ראשון - איזו מסכנה, הייתי מתה אם היו לי תאומים
"וואו, תאומים…."
שתיקה מביכה.
"יש לך עזרה? את גרה ליד ההורים? תצטרכו לעבור דירה, ולהחליף רכב..." ויש את המגדילים לעשות שגם הוסיפו - "מסכנה, הייתי מתה אם היו לי תאומים" וכדי לצאת בסדר מיד תיקנו: "אבל את? קטן עליך, ג'דאית".
לא ג'דאית ולא נעלי פדליום. להיות הורה לתאומים זה קשה, כבר בתקופת ההיריון, ואני לא מדברת רק על ההתמודדות עם התגובות מלאות הטקט. הייתי עייפה ומלאת בחילות רוב הזמן. אם הריון רגיל זה דבר מעייף תארו לכם איך מרגיש גוף שמייצר כרגע שני בני אדם. הייתי חוזרת מהעבודה ולמצב מאוזן על הספה עד הבוקר הבא. בכלל רוב תופעות ההריון מועצמות בטירוף בהריון תאומים, והיו רגעים מעל האסלה ששאלתי את עצמי, אם שלב ההריון כזה קשה, מה מצפה לי אחרי הלידה?
שלישי שני - כן, זה הלבלב, ברור
עברנו את השליש הראשון על שלל ברכותיו והגענו לשליש השני שבו מגלים מה יש לנו בבטן. מכיוון שידענו שמדובר בהריון תאומים זהים היו רק שתי אופציות - או שני בנים או שתי בנות. ולא, למקרה שתהיתם, זהים לעולם לא יכולים להיות בן ובת כי לאחת יש פושפוש ולשני יש בולבול, שזה קצת מוציא את העוקץ מכל הקונספט של להיות זהים. כל השליש הראשון התלבטנו מה אנחנו מעדיפים, בנים או בנות, מצד אחד שני בנים נראו לנו כמו הרבה בלגן, מצד שני המחשבה על שתי מתבגרות בבית שטורקות לאמא שלהן דלתות בפנים באופן סימולטני גם לא נשמע לי להיט. הגענו לסקירה הראשונה נרגשים בטירוף ודי בהתחלה הוא חשף בפנינו שמדובר בשתי בנות שעתידות להפוך את בעלי לעפר לרגליהן.
אחרי הגילוי המרגש נשארו לסוף סקירת המערכות רק עוד שעתיים של בהייה במסך והעמדת פנים שאנחנו מבינים מה אנחנו רואים (כן, כן, הלבלב, ישר זיהיתי) לא כולל שלוש הפסקות פיפי באמצע ועוד הפסקת חטיף שוקולד כדי שאחת העצלניות תסתובב. בדיקות רפואיות בהריון תאומים זה דבר ארוך ומתיש (ויקר. מאד). מכיוון שלא הסתפקתי רק בסקירות דרך הקופה והלכתי לסקירות מערכות גם באופן פרטי, כולל בדיקת שקיפות עורפית ודיקור מי שפיר (כפול!!!!) זו לא תהיה הגזמה לומר שביליתי את רוב השליש השני של ההיריון בניגוב שאריות ג'ל אולטראסאונד דביק מהבטן. לפחות אצל הרופא הפרטי הג'ל היה חם ולא קפוא כמו בקופת חולים. הי, השארתי פה 3000 שקל, זה המעט שאוכל לקבל.
שליש שלישי - תעלומה
אז זהו. שפה אין לי מה לספר, כי לא הגעתי לשליש השלישי. על הלידה המוקדמת אספר בפעם אחרת, אבל בינתיים רק נדגיש שזו אחת מהסכנות בהריון תאומים, זה לא קורה לכולן, אבל זו אופציה וצריך להיות מודעים אליה.
הריון תאומים זה דבר מורכב - ארוך ומעייף, מלחיץ ומרגש. מה שחשוב לזכור לאורך הדרך זה שבסוף המסע הזה מחכים שני אוצרות מדהימים, שהולכים לטלטל את חייכם ולתת לכם את הזכות הגדולה לחזות בקסם הזה שנקרא תאומים.
כמה טיפים חשובים להריוניות עם תאומים
1. המעקב הרפואי בהריון תאומים יכול להיות מסוכן עד רשלני אם את לא בידיים הנכונות. אותי למשל, שלח הרופא בקופת חולים לעשות הפלה בשבוע 9 כי לא ראה מחיצה בין שני שקי ההיריון וקבע שהריון כזה לא ממשיכים. להיות הורה לתאומים דורש יחס מיוחד כבר משלב ההיריון! אני לא אומרת לא ללכת לרופא בקופת חולים, אלא פשוט לבדוק היטב שהרופא שלכם הוא מומחה מוכר בהריון תאומים, (יש המלצות בשפע בקבוצת ההורים לתאומים בפייסבוק - "תאומים שלישיות ומשפחה - הבית שלכם")
2. לא לוותר גם על מעקב במרפאה להריון בסיכון בבית חולים, למרות הטירטורים והבירוקרטיה הכרוכים בזה, ובגדול להיות ערניים ומודעים לכל הסכנות שיש בהריון כזה. לא צריך להילחץ ולהיכנס להיסטריה אבל גם לא להיות שאננים.
3. החל מאמצע השליש השני נסו לראות אולטראסאונד פעם בשבועיים שלושה. בהריון תאומים זהים ההנחיה הרפואית היא מעקב זרימות ואולטראסאונד פעם בשבועיים החל משבוע 16. אל תזלזלו בהנחיה הזו.
4. מצאו עוד משפחות שמצפות לתאומים. קל למצוא אותן בקבוצות הפייסבוק וקבוצות הווטסאפ של הריוניות עם תאומים. חוסר הודאות בהריון הזה הוא גדול, כך שמאד עוזר לשתף אנשים שנמצאים במצב שלכם ולקבל מהם מידע וגם תמיכה והבנה. והכי חשוב - שיהיה הריון ארוך ומשעמם!
* קרן איתן היא ממקימי האתר והקהילה 2WINS-מזל תאומים - כל מה שהורים לתאומים צריכים. לעמוד הפייסבוק