אחת מתופעות הלוואי שלא מדוברות כלל בהריון מגיעה לה דווקא בחופשת הלידה: החרדה הקיומית לגבי מקום העבודה שלך. כאילו לא די שעלייך להקיץ שלא מבחירה פעמים מספר מדי לילה ולעסוק בהפרשות גוף באופן בלתי פוסק, כעת קבלי את ממצאי הסקר המטריד הבא. הנתונים בו, שנאספו באדיבות חברת השמה בריטית המתמחה בגיוס עובדים זמניים להחלפת עובדות שיוצאות לחופשת לידה, מגלים כי לא פחות משני שלישים מהנשים שיוצאות לחופשת לידה חוששות למקום העבודה שלהן, כשהחשש המרכזי הוא מהשתלטות על סמכויות ותפקידים מצד קולגות בעלי עודף מוטיבציה. למעשה, שבע מכל עשר נשים ציינו בסקר כי לקחו רק את חופשת הלידה המינימלית הקבועה בחוק לא מטעמים כלכליים, אלא מחשש ש"לא יהיה להן לאן לחזור".
ומה בישראל? ובכן, המצב לא מעודד כלל. סקר חדש מגלה שבשנת 2013 נרשמה עלייה משמעותית בנשים שחזרו בפחות מ-14 שבועות למקום העבודה. בפועל, החוק מתיר לאישה לצאת ל-26 שבועות, מהם 14 שבועות משולמים לה דרך מוסד הביטוח הלאומי. חופשות הלידה התקצרו כמעט בכל הטווחים. מסתמן כי נשים חוזרות לעבודה משתי סיבות: אווירה כלכלית וחשש להעביר חודשים ללא הכנסה קבוע, וכן הרצון לשמר את מקום העבודה.
"נשים מתמודדות עם אינספור קשיים בלתי מדוברים בנושאי קריירה כשהן הופכות לאמהות", אמר פול ג'נקינס, נשיא החברה שערכה את הסקר. "רצינו לבדוק לעומק מה באמת המחיר שגובה האמהוּת, כלכלית ותעסוקתית, מנשים, כדי להעלות את הנושא למודעות – לטובת כולם, מעסיקים ונשים כאחד".
למידע נוסף על תוסף ברזל ללא תופעות לוואי לחץ כאן
>> ככה זה כשיש שניים: חופשת לידה תמונת מצב
>> הנה אחת שכנראה לא תקצר את החופשה: ילדה שלישיית בנות זהה