כשאת מתחילה תהליך של לידה, את לא ממש יכולה לחשוב על כלום חוץ מאשר על כמה כואב לך – לא על התינוק המתוק שעומד להיות לך עוד רגע, לא על המשפחה המהממת שאת מתכננת, לא על המשפחה והחברים שמחכים לשמוע את הבשורה, ובטח, אבל בטח לא על אוכל. שזה, איך לומר בעדינות, היה תחום עניין מאוד משמעותי אצלך עד ממש לא מזמן.
הדיון בשאלה אם לאפשר לאכול במהלך לידה אינו חדש, והרופאים מתחבטים בה ללא תשובה חד משמעית. החששות בנושא קיימים עוד משנות ה-40 של המאה הקודמת, עם מחקר שגילה שנשים שיולדות תחת הרדמה עלולות להיות בסיכון גבוה של לשאוף את תוכן הקיבה ולהיחנק, ולכן העדיפו אז להכריז שאכילה בלידה אינה מומלצת בשום צורה. "השימוש בהרדמה כללית במהלך לידה אינו קיים היום כמעט, אבל הפרוטוקולים נגד אכילה בלידה עדיין קיימים", אומרים החוקרים.
הנשים עם הדיאטה הפחות נוקשה לא היו בסיכון מוגבר לסיבוכים בגלל האוכל – לא נרשמו הקאות או חנק, גם כשנעשה שימוש בהרדמה או טשטוש. לנשים שהורשו לאכול ולשתות יותר ממים וקרח, היו לידות קצרות יותר, בממוצע 16 דקות פחות מאשר נשים ששתו רק מים. שזה 16 דקות פחות של צירים וכאבים. "אם לגוף שלנו יש מספיק מים, והוא צורך כמות מספיקה של פחמימות, השרירים שלנו עובדים טוב יותר", מסביר ד"ר ברגאליה, "והרחם בסופו של יום, הוא כמעט כולו שריר. בלידות שאין בהן סיבוך, העדות משלל המחקרים מובילה לכך שנשים יכולות לאכול ולשתות יותר ממים".
אז מה לאכול? עדיף שתנשנשי לפי מה שאת מרגישה שנכון עבורך. בשלבים הראשונים של הלידה, כשעוד פחות כואב ומאתגר, עדיף לאכול כדי שיהיה לך כוח לשלבים שאחרי, בטח אם הלידה עשויה לארוך שעות ארוכות. מאכלים שמנים מדי עשויים להכביד עלייך, ולכן עדיף לבחור פחמימות קלות לעיכול ומזינות שיעניקו לך אנרגיה בלי נפילת הסוכר שאחרי. את יכולה לאכול כמה ביסים כל כמה שעות ובעיקר, להקשיב לבטן שלך.
>> כוהנת הפיטנס שרוקדת עד הלידה