אתם יחד כבר שנים (או שנפגשתם ממש לא מזמן). אתם נפגשים פעם בחודש, וכמעט תמיד את מחכה לו, ולא להפך. הוא פרטי או ציבורי, צעיר או מבוגר, והוא יכול להיות גם אישה – רופא הנשים שלך.
במהלך חודשי ההריון תפקדי את הקליניקה (עם הכיסא הידוע לשמצה) הרבה יותר מבדרך כלל. מעקב, בדיקות ולפעמים גם סקירות – את והרופא שלך הולכים לבלות הרבה יחד. אם עד עכשיו מערכת היחסים שלך עם רופא הנשים התמצתה בבדיקת פאפ שנתית (ואוי ואבוי אם לא), מקסימום פגישה אחת לכמה חודשים לחידוש מרשם לגלולות, במהלך ההריון אתם נפגשים די הרבה, וחשוב שתרגישי בטוחה ונינוחה. ואם לא? איך יודעים שזה באמת לא זה, וכדאי לחפש רופא אחר? קבלי כמה סימנים שצריכים לשלוח אותך לרעות בשדות זרים.
כימיה זה בייסיק
1. זמינות בעייתית. אצל רופאים טובים ומולצים יש עומס, זה ברור. אבל גם אם הוא הרופא הכי טוב בעולם, אתם מסתדרים נפלא ואת שוקלת לעזוב את בעלך בשבילו – אם את לא מצליחה לפגוש את הפלא, לא יוצא לך מזה כלום. אם את צריכה לקבוע חודשים מראש, ועדיין מחכה שעות בתור למרות שהגעת בול בזמן – יש כאן בעיה, וכדאי לחפש רופא זמין מעט יותר.
2. כימיה. ברור שאת לא מגיעה לרופא במקום לפסיכולוג, ושאת לא מצפה למצוא חבר נפש מהצד השני של הספקולום. אבל רופא שבאופן קבוע מייבש אותך, לא טורח לחייך ובאופן כללי משדר כריזמה וחביבות של מלפפון חמוץ – הוא ממש לא מישהו שאת חייבת להישאר אצלו.
3. הוא האמת מקשיב לך? רופא ששואל אותך שלוש פעמים בכל ביקור באיזה שבוע את, כי בפעמיים הקודמות הוא בדיוק היה עסוק באייפון/בתה/במסמכים שלו, הוא בהחלט מישהו שרצוי לשקול לעזוב. חוסר ההקשבה הזה לא רק מעצבן, הוא גם יכול לעלות לך ביוקר אם הוא יפספס משהו חשוב שתגידי, ואין שום סיבה שתיאלצי לחזור על עצמך מיליון פעם. אם חוסר ההקשבה היא לא משהו חד פעמי, אלא התנהלות קבועה – כדאי שתחפשי לך אוזן קשבת במקום אחר.
4. מפגין חוסר ידע. נכון שאת לא רופאה, ושלמדת הרבה פחות ממנו, אבל אם את מרגישה שהרופא שלך לא מעודכן מספיק, או שהוא נראה מהוסס בכל תשובה שהוא עונה לך – את צריכה להתקדם. בשביל היסוסים ותשובות סותרות יש לך את ד"ר גוגל, שאפילו לא צריך להוריד שערות לכבודו.
הוא מבטל את הפחדים שלך?
5. מלחיץ מדי. רופא שמעווה את פניו מול כל תוצאה של בדיקה שאת מניחה מולו, שולח אותך לאינספור בדיקות שמעולם לא שמעת עליהן ואז מבקש שתחזרי על חלקן רק כדי להיות בטוחים – לא עושה לך טוב. לא משנה אם את טיפוס רגוע (שלא סובל הלחצות) או טיפוס לחוץ (שממש לא זקוק להפחדות נוספות) – הרופא שלך אמור לתת לך הרגשה שהוא שולט במצב, ולא להיות חותמת גומי שתשלח אותך לשכב מתחת לכל מחט ומתמר בסביבה.
6. רגוע מדי. מצד שני, רופא רגוע מדי, שלא מבין ללבה של הריונית מודאגת (או גרוע מזה: מזלזל בך ובפחדים שלך) משיג בדרך כלל את התוצאה ההפוכה – במקום שהרוגע שלו ירגיע אותך, את נלחצת בשביל שניכם.
7. מציג רקורד בעייתי. כל אחד טועה, ואין איש מקצוע (בכל תחום שהוא) שלא עשה פדיחות ופאשלות בשלב כזה או אחר. אבל אם את שומעת עוד ועוד טעויות חמורות שהרופא שלך עשה, ונתקלת בלא מעט אזכורים שליליים על אודותיו ברשת – כנראה שאין עשן בלי אש, וכדאי לחפש רופא עם רקורד קצת פחות מבהיל.
8. תחושת בטן. גם אם את הבנאדם הכי מחושבת על הפלנטה, ואפילו את ארוחת הצהריים שלך את בוחרת אחרי שערכת טבלת אקסל מפורטת של יתרונות סלט מול חזה עוף – לפעמים אי אפשר להתעלם מתחושת בטן חזקה, חיובית או שלילית, כלפי אדם מסויים. אם את מרגישה מבפנים שלא טוב לך אצל הרופא, תחליפי אותו – זה לא אומר שהוא לא טוב, רק שהוא לא טוב בשבילך.