כשסטייליסטית והריון חוברים ביחד, דומה שאין באמת אפשרות אחרת אלא להתחיל לעצב בגדים לאישה המעוברת. זה בדיוק מה שעשתה הסטייליסטית ומבקרת האופנה דורין אטיאס שנמצאת עמוק בתוך הריונה השני. זו חברה למעצבת בגדי ההיריון אבישג ארבל וביחד הן משיקות כעת את קולקציית הקפסולה בעיצובה של דורין עבור המותג.
"דורין עוסקת בסטיילינג כבר שנים, וכשהיא סיפרה שהיא בהריון שני, זה הרגיש כמו הדבר הטבעי ביותר לעשות - היא מכירה את העסק, ניחנה בסטייל משובח, אוהבת אופנה ויודעת היטב מה היא רוצה", מספרת לנו אבישג ארבל.
מה את מרגישה שדורין הביאה לשולחן?
"בעיקר את עצמה, את מה שהיא הייתה רוצה ללבוש כל ההריון שזה למעשה, בגדים שהם על התפר של הריון לא הריון, סוג של בייסיק על זמני משובח".
בקולקציית הקפסולה, תראו כי הסילואטה והגזרות נינוחות, רחוקות מהגוף אך בעלות אפיל סקסי מרומז, הבדים נמתחים לתחושת נוחות מרבית ומרקמי הבדים משולבים מכותנות, קטיפה, בוקלה, ג'רסי ומשי בצבעוניות מונכרומטית המשולבת בפסים, מריחות זהב עדינות על שחור ומנומר.
במה הקולקציה שונה מהליין השוטף שאת מציעה ביומיום?
"מכיוון שביום יום אני תחת מגבלות המחיר לצרכן, כבר בשלב החשיבה על דגם או תוך כדי איורו - אני מיד שמה לנגד עיני את מגבלות התקציב והופכת אותו למסחרי. במקרה הזה, שחררתי לחלוטין את מגבלות התקציב (דבר שהוא לא אופייני לי בכלל) וכך למשל יצרנו שמלה שמצריכה 2 מטר בד, 14 כפתורים ולולאות בגב, השתמשנו בבדים יקרים והחלטנו על תפירת עילית".
אז כן, תהיו מוכנות. מחירי הפריטים אינם זולים כלל. כך למשל חולצת פסים שחור לבן ושחור מרוח תעלה לכן 290 שקל, מכנסיים מקטיפה לייקרה שחורה ומנומרת 390 שקלים ושמלת ג'רסי בצבע שחור מגיעה ל-590 שקל.
ובכל זאת, אי אפשר להתעלם מכך שגם המחירים של הקולקצייה הרגילה יקרים למדי. מדוע?
"יקר זה עניין יחסי. המחיר שלנו לצרכן דומה מאוד לרשתות בינלאומיות ומקומיות כמו למשל זארה, מנגו וקסטרו - שכמובן אין להשוות את כוח הקנייה והמכירה שלהם לשל עסק קטן ומקומי. אילו היית משווה אותי למעצבים מקומיים, הייתי אפילו נתפסת זולה. בגדי הריון בכלל תמיד יצרכו יותר בד (מה שמיד מעלה את התמחור) ובדרך כלל גם ידרשו פתרונות יצירתיים וגם אלה עולים כסף. כמו כן, חשוב לזכור ששוק בגדי ההריון קטן ומצומצם, כמעט כל יצרן שנכנס אליו בעשור האחרון ברח ממנו (כולל זארה ופוקס). זו נישה קשה וכמו בכל דבר בחיים אם אתה נישתי זה יותר יקר. הרבה יותר זול לייצר 500,000 טישרט בייסיק בוויאטנם מאשר 80 חולצות עם גומי מיוחד להריון בארץ אצל תופרת בבית. הקולקציה שלנו משלב הדגם עד הייצור נעשית כולה כחול לבן בארץ- יש לזה מחיר".
ההריוניות של היום מאוד שומרות על הפיגורה ודומה שהן יכולות למצוא בגדים בכל חנות "רגילה". מה חנויות ההיריון באמת נותנות מעבר?
"אני בעד לקנות גם וגם. אם את יכולה לקנות בכל מקום או בגדים שיעשו אותך מאושרת- קדימה! עם זאת, הסטטיסטיקה מוכיחה שנשים שקונות בגדים רגילים במידות יותר גדולות ייקנו כמה פעמים, יוציאו יותר כסף ולא ישתמשו בהם אחרי ההריון. אז אולי עדיף לקנות בגד שיתאים לך, ישתנה עם השינויים של ההריון ותוכלי לנצל אותו כל ההריון וגם לאחריו".
מהו הפריט שלדעתך מומלץ להריוניות להתרחק ממנו?
"לאלו שרוצות לשמור על פיגורה - רכישת טרנינג יכולה להיות האסון הגדול ביותר שלך, קל מאוד לעלות אתו במשקל , כמעט בלי להרגיש".
ומהו הפריט שכדאי מאוד להשקיע בו בהריון?
"אם עליי להסתפק רק באחד, אז בוחרת בג'ינס המנצח. אחד ג'ינס טוב וחתיכי שאת מרגישה בו מעולה. בעיניי זה הכרחי בכל מלתחה, במיוחד של הריונית".
*קולקציית הקפסולה תוצג בחנויות הדגל של אבישג ארבל במהלך חודש דצמבר 2013 .
>> הבטן חזרה להיות שטוחה שלוש דקות אחרי הלידה
>> המחטב ההריוני: האם הוא באמת לטובתנו?