שינה

תינוק ישן במיטה (אילוסטרציה: Miljan Zivkovic, shutterstock)
אילוסטרציה|אילוסטרציה: Miljan Zivkovic, shutterstock
מנשא בד: זו דרך נהדרת להתנייד עם הקטנטנים שהם גם מרגישים את חום גוף ההורה, ולשחרר את הידיים כשהם נרדמים עלינו. עם זאת, לא כל התינוקות מתחברים לזה, בכל אופן, מומלץ לנסות אחרי הלידה.

עריסה נצמדת או מיטה מיטחברת: חלק מההורים הטריים הולכים על אפס הפרדה גם בבית, ומרדימים את התינוק במיטת ההורים. אם אתם פחות מתחברים לגישה הזו ועדיין רוצים שהבייבי יהיה במרחק הושטת יד, כדאי להיעזר במיטחברת. אין חובה לרכוש, יש לא מעט מקומות שמשכירים עריסות לתקופה של כשלושה חודשים.

סט מצעים לעריסה: שניים-שלושה יספיקו בהחלט, הם ממילא אמורים לשמש אתכם לתקופה של כמה חודשים.

מגן ראש לעריסה: נועד לרפד ולהגן על ראשו של התינוק. עדיף מגן שיהיה בו צד של תמונות בשחור לבן וצד שני צבעוני, ייתכן שתזדקקו לשני מגנים, כדי לשים אחד בעגלת אמבטיה.

שק שינה: עוטף ומחמם את התינוק, אפשרי לשימוש בעריסה או בעגלה.

שמיכה: מותאמת לעונה. אחד הפריטים השימושיים - לעגלה, לרכב ולעריסה.

מוניטור: בעיקר אם מדובר בבית גדול יחסית וכשהסביבה רועשת, כך שבכי התינוק יכול להיבלע בה. מצד שני הורים טריים לתינוק מוכוונים לשמוע את היללות שלו, כך שבסוף זה בעיקר תלוי בהרגשתכם.

נחשוש: מרפד היטב את העריסה או מיטת התינוק, מסייע לתינוק כשהוא ישן על הצד, אביזר שיכול ללוות את התינוק במשך כמה שנים.

מוצצים: או לפחות מוצץ אחד, אם אתם מתכננים לנסות לתת לתינוק. 

האכלה

תינוק יונק מבקבוק (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
אילוסטרציה |אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock
בקבוקים: אם אתם מתכוונים לתת תמ"ל עדיף להצטייד בכמה בקבוקים עם פיה רחבה ו-2 פטמות שונות, כשאחת מהן מתאימה לתינוקות שרק נולדו, עם בקבוק אחד קטן והשני גדול יותר, ללא ביספינול. רצוי לוודא שרואים היטב את המידות. גם כשהכוונה להניק את התינוק, עדיף שיהיה לפחות בקבוק אחד בבית.

מברשת לניקוי בקבוקים: כי זו הדרך הכי טובה לנקות אותם.  

קומקום בייבי קנדי: בהנחה שלא מניקים, לא מעט אימהות אמרו שלא היו מוותרות על בייבי קנדי - קומקום זכוכית לתינוק שיש בו בקרה תרמוסטטית ופונקציה של טיהור מים להכנה מהירה של תמ"ל.

סטריליזטור חשמלי: למי שאין זמן להתעסק עם הרתחת בקבוקים בסירים יש מכשירים שמחטאים ומייבשים בקבוקים בלחיצת כפתור אחת פשוטה.

ויטמין D: אותו יקבל על בסיס יומי בחודשים הראשונים.

תמ"ל: לפחות פחית אחת כדי לנסות (אם אתם מתכוונים לוותר על הנקה או לשלב).

ציוד לאם

אישה בהיריון עם שטרות כסף (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
אילוסטרציה |אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock
כרית הנקה: אם את מתכוונת להניק את התינוק, זו אחת הרכישות שמומלץ לעשותה עוד במהלך ההיריון, אז גם תראי עד כמה היא מקלה על ארגון הגוף שלך לשינה במהלך חודשי ההיריון המתקדמים. לאחר הלידה כרית הנקה יכולה לתמוך באימהות בהחזקה ממושכת בתינוק וגם לשמש כמגן על היילוד הצעיר שמנמנם במיטת ההורים.

שקיות לשימור חלב: קיות סטריליות שבהן ניתן לשמור את חלב האם בהקפאה או בקירור.  

כדור פיזיו: רכישה נוספת שרצוי לעשות במהלך ההיריון. כדור הפיזיו יכול לשמש נשים הרות לישיבה, לעזור בתנועה של אזור האגן ואפילו להקל במהלך צירי הלידה. בהמשך תגלו שהכדור יכול להיות פתרון מצוין לתקופת הגזים.  

חזיית הנקה: נעימה, מתאימה ונוחה, ושהפתיחה שלה תהיה קלה.

פדים לאחר לידה: לא לשכוח לשים בתיק הלידה.  

משאבת הנקה: אל תרוצו לקנות, אחרי הכול מדובר במוצר יקר. אפשר לשכור מיד שרה או לרכוש בהנחה דרך קופות החולים השונות, הכל תלוי במידת השימוש במשאבה. כדאי להתנסות במספר משאבות כדי למצוא את היעילה והנוחה ביותר.  

רפידות הנקה: הן יהיו מאוד שימושיות בחודשים הראשונים.

ביגוד

בגדי תינוק (צילום: arturoli, Istock)
סוודר ונעליים סרוגות לתינוק בצבע תכלת עם פפיון לבן|צילום: arturoli, Istock
סטים של בגדי ניו בורן עם רגליות: אין צורך להשקיע יותר מדי בביגוד, ודאי שלא בשנה הראשונה שבה התינוק לובש רק כמה פעמים את אותו הבגד עד שהוא כבר קטן עליו. רצוי לקנות ביגוד בסיסי עם תיקתקים, ולקחת סט אחד אתכם בתיק הלידה.

כובע: גם אותו כדאי לקחת אתכם לבית החולים.  

גרביים: לגרוב על הרגליות בעיקר אם הלידה היא בתקופת הסתיו והחורף.

ניידות

תינוק בעגלה (אילוסטרציה: סאלי פאראג, shutterstock)
אילוסטרציה |אילוסטרציה: סאלי פאראג, shutterstock
עגלה: היא תהיה אתכם לפחות שלוש שנים ולכן שווה להשקיע בה, בהתאם לפיצ'רים שחשובים לכם (ולכן כדאי לראות ולהתנסות בכל מיני עגלות). רצוי שהאמבטיה תהיה מרווחת ויהיה קל לחבר אותה לשלד העגלה, רצוי שהעגלה תהיה גם עגלת אמבטיה וגם טיולון כדי להימנע מהוצאה נוספת, שתתקפל בקלות, שתתאים לתא המטען של הרכב ולמעלית בבניין - ולא פחות חשוב, שיהיה לכם קל ונוח להתנייד איתה.

תיק לעגלה: שתהיה אפשרות לשאת את התיק על הגב ולא רק על הכתף, שתהיה חלוקה פנימית נרחבת עם לא מעט מקומות אחסון, ושייתלה בקלות על העגלה.

סדינים לעגלה: או פשוט להשתמש בחיתולי פלנל או טטרה גדולים.

כיסא בטיחות לרכב: שמתאים מגיל לידה ועדיף שלא יהיה צורך להחליף אותו לאחר מספר חודשים אלא יוכל ללוות אתכם מספר שנים. רצוי לוודא שהוא מותקן היטב ברכב, בחלק מכיסאות הבטיחות כיום מוטמן מתקן למניעת שכחה.

צילון לחלון הרכב: בתקופת הקיץ וגם בשאר ימות השנה, במקום כמו ישראל מדובר באביזר חובה.

משחקים ופעילויות

משטח משחקים לתינוק (צילום: oktopusss, Shutterstock)
משטח משחקים לתינוק|צילום: oktopusss, Shutterstock
אוניברסיטה: יכול ללוות אתכם למשך כמה חודשים, בתקופה שבה התינוק לומד לגלות צבעים וצלילים, בהמשך כאשר הוא מתהפך ואם המשטח מספיק רחב גם ההורה יכול להצטרף להרפתקה. אפשר לחכות עם הרכישה לשלב מאוחר יותר, ממילא בשבועות הראשונים הוא לא יהיה בשימוש.

מזרן פעילות: חשוב שיהיה מספיק עבה כדי לרפד את הגלגולים והנפילות של הבייביז. כדאי לרכוש מזרן שניתן לנקות בקלות.

טרמפולינה: הנדנוד והרטט בשילוב משחק יכולים להרגיע תינוקות ברגעים שבהם ההורים לא יכולים להתפנות אליהם.

קשת לעגלה: נועדה לתקופה שבה משתמשים בעגלת אמבטיה, והתינוק יכול ליהנות מצלילים שונים, להושיט את היד ועוד.

היגיינה והחתלה

שידת החתלה (צילום: GETTYIMAGES)
שידת החתלה|צילום: GETTYIMAGES
שידת החתלה: היא אומנם תופסת לא מעט מרחב, אך חלק גדול מההורים לא היו מוותרים עליה, בעיקר כשנוזלי הגוף יוצאים מהחיתול ואזור ההחתלה הופך לסצנה לא אסתטית במיוחד. עדיף לייעד לה מקום בשנת החיים הראשונה, ולא למצוא אלטרנטיבות כמו מיטת ההורים או הספה. איכשהו תגלו שהחתלה בעמידה במקום בישיבה או בכפיפה היא הרבה יותר נוחה. כדאי שהשידה תתאים לגובה ההורים, ומכיוון שלא פעם היא משמשת בתור ארון זמני לציוד ובגדי התינוקות, רצוי שיהיו בה מגירות עמוקות. לא מעט מוסרים או מוכרים שידות החתלה, כך שאין צורך לקנות אחת חדשה.

משטח החתלה: חשוב שיתאים למידות שידת ההחתלה, ויהיה רך, נעים וקל לניקוי.

ארגונית לשידת החתלה: סלסלות קש או בד או מעמד שבו תוכלו לשים חיתולים, משחת החתלה, מגבונים וציוד נוסף שבו אתם משתמשים באופן קבוע במהלך ההחתלה.

חיתולים: כדאי לקנות מראש לפחות חבילה אחת של חיתולים בגודל המתאים (בשבועיים הראשונים בדרך כלל המידה שתתאים היא NB) ולא להפריז במספר החבילות. בחודשים הראשונים הם גדלים בקצב מהיר ויהיה חבל להיתקע עם חבילות מיותרות.

משחת החתלה: רצוי בעיקר לשטוף עם מים ולנגב היטב כדי שהעור העדין של הבייביז יישאר יבש ונקי עד כמה שאפשר, אך לא מעט תינוקות סובלים מתפרחת חיתולים ורצוי שתהיה בבית משחת החתלה עם כמה שיותר מרכיבים טבעיים.

בקבוק אלכוג'ל לחיץ: כדי שתוכלו לחטא את הידיים מיד לאחר ההחתלה.

אלכוהול 70%: לניקוי חבל הטבור.

אמבטיית תינוק עם מעמד: כדי שתתכופפו כמה שפחות, שתהיה יציבה ובטוחה ורצוי למקם אותה קרוב לברז למילוי ולריקון.

שמן רחצה: סבון - גם ללא סבון - פחות מותאם לעור העדין של התינוק ולכן עדיף להשתמש בחודשים הראשונים לפחות בשמן רחצה שמותאם לתינוקות.

מושב לאמבטיה (דפני): יכול לשמש אתכם מגיל חודש, שבו התינוק מתחיל לעלות במשקל והנשיאה שלו ביד בזמן האמבטיה יכולה להיות כבדה יותר.

מודד חום למי האמבט: הורים ותיקים יעדיפו את המרפק אבל להורים טריים שרוצים ללכת על בטוח, עדיף להצטייד במודד חום.

מגבות: עדיף שיהיו שתי מגבות לתינוק, אחת מהן עם כובע לעטוף את ראשו של התינוק כשהוא יוצא מהאמבטיה, והשנייה שנקשרת לצוואר ההורה ויכולה לשנות את תחושת הביטחון שלו בימים הראשונים, שבהם לומדים לעשות אמבטיה לתינוק.

מספריים או קוצץ ציפורניים: האצבעות והציפורניים שלהם זעירות, אך הן בהחלט יכולות לשרוט ולהשאיר סימנים על הפנים שלכם ושלהם, לכן חשוב להצטייד במספריים ולהשתמש בהן לעתים תכופות.  

מגבונים: אחד הסממנים היותר מובהקים להורים לתינוקות וילדים עד גיל 6 (לפעמים גם יותר) הוא חבילת מגבונים בתיק. יש מגוון רחב של מגבונים עם תוספות של חומרים שונים כמו שמנים. עדיף שיהיו ללא בישום.

אבקת כביסה ומרכך כביסה: היפואלרגנים ומותאמים לתינוקות.

חיתולי טטרה: וכמה שיותר, תמצאו שהם מאוד שימושיים – מניגוב הפליטות של התינוק ועד מצע נייד להחתלה.