הפודקאסטים הפכו זה מכבר לפורמט פופולרי והגיעו לקהל הרחב בישראל, אך עד כה ההריוניות והיולדות נותרו מחוץ למשחק. אביגיל גורן ומיכל רוזן, דולה ומיילדת, החליטו להרים את הכפפה, ועכשיו יש להן בייבי חדש: הפודקאסט "באות לעולם". 

אביגיל גורן, בת 45 מתל אביב, הפכה לדולה תוך כדי הריונה השלישי ומלווה יולדות כבר עשור. מיכל רוזן, אם לארבעה, עשתה הסבה מקצועית כבר בהריונה הראשון והפכה למיילדת. כיום היא גם מנהלת קליניקה לליווי נשים בשם קורה, ועוסקת בחוויות עיבוד הלידה והשיקום אחריה. לאחר התנסות חיובית של גורן עם הפורמט, עלה לה הרעיון ליצור סדרת הקלטות מקצועית עם רוזן. החיבור בין מיילדת לדולה, עם כימיה טובה ושילוב נכון של הומור ורצינות, עבד מיד.

לראשונה פודקאסטים בעברית להריון ולידה
הי,נעים להכיר: אביגיל גורן, דולה ומדריכת...

פורסם על ידי ‏‎Avigail Goren-sagi‎‏ ב- יום שני, 4 במאי 2020

"הפודקאסט נוצר עבור נשים לפני ואחרי הריון, אבל גילינו שגם נשות מקצוע נהנות ממנו מאוד ולומדות ממנו הרבה", הן מספרות. "כשאנחנו יושבות על התכנים וחושבות על מה אנחנו רוצות להקליט אנחנו מתמקדות בעיקר בנשים שמתחילות תהליך של הריון. יתכן שהן עדיין לא בהריון, אבל מתקרבות לרעיון. אנחנו חושבות גם על נשים בהריון ולקראת לידה, ואפילו על המלווים שאולי ירצו או יתבקשו להאזין".

בהתחלה יצרו השתיים רשימת נושאים שירצו לעסוק ולדון בהם, אבל במהרה גילו שהנושאים לא נגמרים. "זה עולם ומלואו. שאלנו את עצמנו מה היינו רוצות לשמוע בתור מאזינות בהיריון הראשון. התחלנו מחמישה נושאים בסיסיים: בדיקה ואגינלית בלידה, צירים, ירידת מים, אפס הפרדה ופוסט פארטום. איתם יצאנו לדרך. מתוכננים עוד עשרות פרקים על תזונה בהריון, שיקום לאחר לידה, זירוזי לידה, שיחה עם רופא ילדים ועוד הפתעות רבות. נארח גם מומחים רבים מהתחום". 

ההחלטה ליצור פודקאסט מקצועי משותף התגבשה לפני הקורונה, תקופה בה גורן נאלצה להפסיק לעבוד בחדרי הלידה והתכנסה לחיי הבית והמשפחה. דווקא מיכל היתה זו שרתמה אותה שנית לרעיון. הגיחות להקלטות עזרו לשתיהן לעבור את התקופה במורל גבוה: הן שחררו את חמשת הפרקים הראשונים יחד, ומאז הן מעלות פרק אחת לשבוע.

"אין ספק שהריוניות ויולדות בעידן הקורונה עברו חוויה מטלטלת", הן קובעות. "ונכון שבסוף כולן ילדו ואין כח בעולם שיעצור את התחום הזה, אבל זה היה שונה מאוד מעידן טרום קורונה. נשים ילדו ותוך 12 שעות היו בבית עם תינוק, ללא תמיכה. זה לא פשוט בכלל! אפילו סבתא וסבא לא יכלו לפגוש את הנכדים שרק נולדו. כל רעיון הקהילה התפרק וההורים לבד, בכוחות עצמם. יש בלידה אלמנט חזק של חוסר ודאות, חוסר שליטה, מהלך של אל-חזור, שינויים בגוף ובנפש. עוד יחקרו את התקופה הזו והאתגריים הייחודיים שלה". 

על אף שבימינו המידע כולו זמין ברשת, התיווך שמציעות גורן ורוזן מספק הצצה לצד השני של החוויה משתיים שראו כמעט הכל. "כולנו יודעות שיש המון ידע מבוסס ראיות בנושא הריון ולידה. ישנם ספרי הדרכה והכוונה, ויש את מה שיאמרו לך שאת חייבת לעשות או לקרוא או לאכול, ויש תחושת אחריות עצומה ולפעמים בושה על טעויות.

"מתחת לכל זה יש את האינטואיטיבי, את מה שנכון עבורך. היינו רוצות לחזק את הקשר בין האישה לנפש שלה ולגוף שלה. הריון זו חוויה שנוגעת במקומות עמוקים ופגיעים. זו יכולה להיות טראומה, אך יכול להתרחש כאן גם ריפוי. אנחנו פה כדי לדבר על כל האפורים שיש באמצע. התחלות טובות משנות את העולם שלנו לטובה. חשוב שאנו כחברה נעניק לאמהות אבות ותינוקות את הליווי הטוב ביותר בצומת הזו. לידה היא מקום קדוש. בכל זמן ובכל אופן שבו אישה יולדת, החוויה שלה תשפיע על הרגשות, המחשבות, הגוף והנפש שלה למשך כל חייה".