אני בגיל שבו רבות מחברותיי בהריון. חשבתי שאני מכיר את העסק בקווים כלליים: התשוקה לחמוצים ושוקולד, ההימנעות מיין וקפה, הבחילות וסימני המתיחה ובן הזוג, שיש לו בסך הכל כוונות די טובות. אבל נתונים שנתקלתי בהם ערערו את עולמי, וגרמו לי להבין שכל מה שידעתי לא תקף יותר.
הנתונים נאספו מחיפושים בגוגל בנושא הריון מ-20 מדינות בעולם, והדהימו אותי לחלוטין. למשל, השאלות המובילות בחיפוש בארה"ב היו "האם אישה הרה יכולה לאכול שרימפס?", "האם מותר לקחת משככי כאבים בהריון?" ו"כמה קפה מותר לשתות בהריון?". בקנדה, אוסטרליה ובריטניה ההריוניות כנראה לא שותות בכלל, או פשוט לא עושות מזה עניין, מכיוון ששום שאלה על הריון ואלכוהול לא הייתה בין עשר השאלות המובילות. האוסטרליות, אגב, מודאגות הרבה יותר בעניין מוצרי חלב ואכילתם בהריון, ובפרט גבינת שמנת, שצועדת בראש רשימת מאכלי ההריון המגוגלים ביותר בתת היבשת. בניגריה, מדינה שרק 30 אחוז מתושביה נהנים בכלל מגישה לרשת, השאלה הנשאלת ביותר הייתה האם מותר לשתות מים קרים בהריון.
גם החיפושים הגבריים בגוגל שונים מהותית ממדינה למדינה. במקסיקו הביטויים "מילות אהבה לאשתי ההרה" ו"שירים לאישה בהריון" גוגלו במרץ על ידי הגברים המקומיים. בארה"ב הפגינו יותר פרקטיות, וגיגלו: "אשתי בהריון, מה עכשיו?". ההריון מוציא גם לא מעט צדדים פרועים מהבעלים, ובהודו אחד החיפושים המובילים היה "בעלי רוצה שאניק אותו".