כיסא בטיחות הוא ללא ספק אחת הרכישות החשובות ביותר עבור התינוק שלכם. לכאורה, זה נראה פשוט: מחפשים כמה המלצות ברשת, בוחרים כיסא והולכים לשופינג. בפועל, מדובר בכאב ראש לא קטן. המידע ברשת עצום. בעוד שחלק מהתכנים אמינים, חלקם עלולים להטעות ואף לסכן את בטיחות הילד, כל זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על סוגי עגינה, איזופיקס וכל שאר המושגים שנשמעים לרובנו כמו סינית עתיקה.
כדי לעשות לכם חיים קלים, גיבשנו בעזרתו של אבי ורון, מומחה להתקני ריסון (סוגי מושבי הבטיחות השונים: סלקל, מושב בטיחות ובוסטר), מדריך פשוט וקל שכולל את כל מה שצריך לדעת לפני הרכישה. מבטיחים שאחרי שתקראו אותו, תוכלו להיות רגועים שאתם בדרך לקנייה הבטוחה והנכונה ביותר.
שיטות עיגון: העדיפו את האיזופיקס הקשיח
באופן כללי, יש 3 שיטות שמטרתן לקבע ולעגן את המושב לכיסא:
איזופיקס קשיח: חיבור הכיסא באמצעות חיבור קשיח אל טבעות מתכת הקבועות ברוב סוגי הרכב.
איזופיקס גמיש: חיבור הכיסא באמצעות רצועות אל אותן טבעות מתכת ברכב.
השיטה המוכרת: חיבור באמצעות חגורת הבטיחות המתחברת לכיסא של הרכב.
החיסרון הגדול בשתי השיטות האחרונות נובע מכך שהן מועדות לטעויות אנוש המתרחשות בעת חיבור לא מספיק טוב או מקצועי. האיזופיקס הקשיח לעומתן, מפחית את הטעויות הנובעות מקשירה לא נכונה או מחיבור רופף מידי מאחר שהוא קבוע וזהה בכל רכב ואינו דורש מיומנות או כוח פיזי לצורך עיגון אפקטיבי. לכן, בשורה התחתונה – אל תתפשרו על מושב שלא כולל איזופיקס קשיח.
תקן: האירופאי החדש הוא הרצוי ביותר
ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שבחרו לאמץ גם את התקן האמריקאי וגם שני תקנים אירופאים. מאחר שמבחינה חוקית כל מושב שנמכר חייב להיות בעל תקן, מומלץ לבחור בכיסא בטיחות בעל תקן אירופאי חדש (i-Size), שהוא למעשה היחיד שבוחן גם תאונות צד.
שאלת מיליון הדולר: סלקל או מושב בטיחות מגיל לידה?
מדובר בעצם בשני סוגי מושבים בטיחותיים שעברו את כלל המבחנים הדרושים, אבל ההחלטה אם לרכוש סלקל או מושב בטיחות מגיל לידה תלויה בהתנהלות היומיומית שלכם, ההורים. אם אתם מבלים עם הבייבי זמן רב ברכב לטובת סידורים ונסיעות, או שאתם משתמשים במספר רכבים ולכן צריכים להעביר את הכיסא מרכב לרכב - סלקל הוא פתרון מושלם עבורכם. הוא מאפשר ניידות ובטיחות בכל רכב, אפילו אם תפסתם איתו מונית, ומבטיח הוצאה נעימה מהרכב מבלי להפריע לבייבי שנרדם. סלקל "דונה" הוא דוגמא טובה לנוחות הזו וזאת בשל היותו הסלקל הראשון בעולם שהופך לעגלה של ממש ומאפשר התניידות בטוחה ונוחה.
לאלו מכם שנמצאים פחות בתזוזה והחלפת רכבים היא לא חלק מסדר היום שלהם, ההמלצה היא לבחור במושב בטיחות מגיל לידה. חשוב רק שתשימו לב שעד גיל שנתיים לפחות, מומלץ להתקין את הכיסא נגד כיוון הנסיעה.
מבחני הריסוק: בהחלט חשובים אך עדיף להתמקד בהתקנה בטיחותית
מבחני הריסוק מבוצעים על ידי הטכנאים המקצועיים ביותר בעולם ומטרתם לקבוע האם המושב אכן מסוגל לעמוד בהם בשעת תאונה ובאיזו מידה. כאשר מדובר בכיסא בעל תקן אירופאי, הציון נמדד בין כוכב אחד לחמישה. מושבים אמריקאים לעומת זאת, נמדדים בסולם בן 3 דרגות: Basic, Better, Best.
אבי ורון מדגיש שלמרות החשיבות שבעניין, חשוב לדעת שהתקנת המושב משפיעה על האפקט הבטיחותי אף יותר מאשר פערים בתוצאות מבחני הריסוק. במילים אחרות: אם יש לכם התלבטות בין מושב שזכה לציון הגבוה ביותר אך אינו בעל חיבור איזופיקס קשיח, עדיף לרכוש מושב בעל ציון טוב אך נמוך יותר באופן יחסי, בהנחה שהוא כולל את אותו החיבור.
והכיסא המומלץ ביותר הוא...
אז אחרי כל ההמלצות והדגשים, ניסינו להבין מהו הכיסא האידאלי שכולל את כל אלה ועוד. בדיוק לשם כך התייעצנו עם מירב רוטשס-קוזי, מנהלת תחום תינוקות ברשת "שילב", שהמליצה על כיסא שיחסוך מכם את כל מאמצי החיפוש: "המותג המוביל בעולם בבטיחות ובחדשנות - מושב הבטיחות אקסיס פיקס פלוס של מקסי קוזי, הוא הפתרון המושלם לנסיעה בטוחה ונוחה. הכיסא מותאם לתקן i-Size החדש שמקל על התקנתו, מונע טעויות שכיחות בקרב הורים במהלך ההתקנה ומבטיח חיבור נכון של מושב התינוק לכיסא הרכב".
אגב, מתברר שבטיחות היא לא הסיבה היחידה לבחור במושב הזה: "הדגם משמש את התינוק מגיל הלידה ועד גיל 4, וכך למעשה חוסך את הצורך ברכישה נוספת של סלקל. הכיסא מתכוונן לארבעה מצבי הטיה שונים וכולל שבעה מצבי התאמה למשענת הראש, בהתאם לקצב התפתחות הילד וגובהו", מסבירה רוטשס-קוזי.
לסיכום, כשאתם ניגשים למשימת חיפוש הכיסא המושלם, בדקו שיש לו איזופיקס קשיח, העדיפו תקן אירופאי חדש וודאו שעבר מבחני ריסוק בצורה טובה. מושב בטיחות הוא דבר חשוב ואין בו מקום לפשרות– בחרו את הטוב ביותר עבור הבייבי שלכם.