0.2 אחוז. זה הסיכוי ללדת 12 ילדים שכולם, ללא יוצא מן הכלל, בנים. בני הזוג ג'יי וקאטרי שוואנדט, שניהם בני 40, שברו כל סטטיסטיקה אפשרית בשבוע שעבר, כשהביאו לעולם את הצאצא החדש - גם הוא, כמובן, זכר לחלוטין. "אוקיי, הודענו לבנים, ועכשיו נודיע גם פה", כתב ג'יי בחשבון הפייסבוק שלו אחרי הלידה. "אנחנו מתראיינים מחר לטלוויזיה אז לא יכול להרחיב יותר מדי, אבל... זה בן! עדיין לא בחרנו שם, אבל אנחנו מאושרים מכפי שאפשר לדמיין".
באופן מפתיע, קאטרי לא שיוועה לבת, חרף קבוצת הכדורגל (בתוספת מאמן ועוזר מאמן) שהיא מגדלת. "זה בכלל לא משנה. בכל הריון שמחנו מאוד, וגם הפעם, ממש לא משנה לנו אם זה בן או בת. אני אוהבת להיות אמא ואוהבת להיות בהריון בכל פעם מחדש".
התינוק החדש, שכאמור טרם קיבל שם, יצטרף אל אחיו הגדולים: טיילר (22), זאק (19), דרו (18), ברנדון (16), טומי (13), ויני (12), קלווין (10), גייב (8), ווסלי (6), צ'רלי (5), לוק (3) וטאקר (שנתיים).
"אנחנו לא אמורים לעשות בן או בת, אלא לעשות ילד"
אבל איך דבר כזה קורה? האם באמת יש נטייה גנטית או משפחתית להבאת צאצאים ממין מסוים? "בגדול: מדובר בסטטיסטיקה נטו", אומר ד"ר בני שכטר, גינקולוג ומטפל מיני. "עם זאת, מכיוון שאנחנו כן רואים משפחות שיש בהן נטייה מובהקת לילדים ממין מסוים, כנראה שכן יש נטייה גנטית - אבל לא משהו שהוכח מחקרית, כך שהכל בגדר השערות בלבד".
עניין נוסף שלא הוכח מחקרית הוא נושא "בחירת" מין היילוד בכל שיטה שאינה הפרייה חוץ גופית המלווה ב-PGD - אבחון טרום השרשתי, שבמסגרתו בודקים במעבדה את הביציות המופרות טרם החזרתן לרחם. בדרך כלל, מדובר בבדיקה לגילוי מחלות גנטיות, אולם מכיוון שניתן לזהות בבדיקה את המין ישנה ועדה מיוחדת של משרד הבריאות, המאפשרת להורים שלהם ארבעה ילדים ויותר מאותו המין להגיש בקשה לביצוע ההליך המורכב.
"אני לא הייתי שולח אף אחת לעבור טיפולי פוריות שלא לצורך רק כדי לבחור את המין", אומר ד"ר שכטר. "גם אם זוג בא אליי ואומר לי שהוא רוצה עוד הריון אבל חושש שייצא עוד בן או עוד בת, אני אומר שכדאי לא לנסות בכלל. אנחנו לא אמורים לעשות בן או בת, אלא לעשות ילד, ולא משנה מה המין שלו".
למי שבכל זאת מעוניין להגביר את הסיכויים לתינוק ממין מסוים, נכונה אכזבה: ד"ר שכטר אומר במפורש כי אין כל שיטה - תנוחות שונות של יחסי מין, אכילת מזונות מסוימים או הימנעות מהם ושטיפות נרתיקיות - שהוכחה כיעילה. "הדרך היחידה להשפיע על הסיכויים היא לקיים יחסי מין ממש בזמן הביוץ אם רוצים בן, ולהתרחק קצת ממועד הביות אם רוצים בת - אבל מדובר על אחוזים בודדים, וממש לא משהו שאפשר להסתמך עליו יותר מדי", מסכם ד"ר שכטר.