האם להעיר תינוק לאכול? סביב השאלה הזו דנות דורות של אימהות צעירות ומנוסות, כאשר לכל אחת הנימוקים שלה והביטחון הבלעדי במעשיה – לטובת הילד, כמובן. אם אתם רוצים להכיר את הסוגיה ואת הטיעונים לכאן ולכן, סידרנו לכם אותם ברשימה יפה ומאורגנת. זכרו, אנחנו לא מצהירים כאן מה נכון או לא נכון – בין הטיעונים יש גם כמה שנראים לנו די מופרכים. אבל לצורך הדיון, נציג את כולם - אלה שתחליטו מה מתאים לכם ולתינוק שלכם.
בעד: הוא ישן הרבה זמן, כדאי להעיר אותו לאכול
תינוק שישן ולא התעורר לאכול, עשוי לקום רעב יותר ולפצות על השעות הרבות ללא מזון באכילת יתר. דבר זה לא מומלץ ועשוי לגרום להשמנה.
תינוק יכול לישון בלילה אפילו 8 שעות, וזהו זמן ממושך מדי לתינוק צעיר ללא אוכל. המערכות בגופו עוד לא יודעות לאותת על רעב, והתוצאה היא תינוק שישן ומותח את גבולות ההרעבה של עצמו.
שנת תינוקות היא דבר עדין ורגיש מאוד, ותינוקות נוטים להתעורר הרבה ולא לשמור על שינה רצופה של יותר משעתיים-שלוש. תינוק שישן מעל שלוש שעות ברציפות יכול להיות עניין מדאיג עבור ההורים.
נגד: תינוק ישן לא מעירים!
להניק לפי מרווחי שעות קבועים נחשבת לגישה מיושנת. כיום, מחקרים מראים כי תינוקות יודעים לתבוע את הארוחות לפי הצורך שלהם, ועל ההורה לספק את ההאכלה לפי דרישת הילד בלבד, גם במקרה בו התינוק ישן שנת לילה מלאה של 8 שעות ולא מתעורר לבקש אוכל.
רוב התינוקות לא ישנים מעל שעתיים או שלוש ברציפות, לא ביום ולא בלילה. ולכן אם התמזל מזלכם ויש לכם תינוק שיודע לשמור על שינה ממושכת, אל תפריעו לו. זה יקר מפז.
אם תעירו את התינוק שלכם לאכול מדי שלוש שעות, מערכת העיכול שלו תתרגל להיות פעילה ללא הפסקה. זה יגרום לו להמשיך לתבוע אוכל בכמות גדולה, ועלול להוביל לבעיות השמנה.
השינה חשובה עבור התפתחות התינוק לפחות כמו ההאכלה, ולכן לא כדאי לפגוע בשינה אלא לתת לגוף הקטן לצבור את הכוחות שלו במנוחה.
אז להעיר או לא להעיר?
רננה מזרחי דיאטנית קלינית ומנהלת מדעית במטרנה: "התשובה אינה גורפת ותלוייה בגיל התינוק. בתינוקות שנולדו בזמן - ההמלצה היא להאכילם לפי בקשה, בתדירות של בין שעתיים עד חמש שעות. מכיוון שאין להם עדיין מערך שינה מסודר של יום ולילה, המחזוריות הזו נמשכת כל היממה. חשוב להקפיד על האכלה כשהתינוק רעב (ולא בהכרח בכל פעם שהוא בוכה), לוודא שהוא מתנהג רגיל, מרטיב לפחות 6 חיתולים ביום ולהיות במעקב גדילה בטיפת חלב. כך ניתן לסמוך על מנגנון הרעב והשובע שידאג להעירו בעת הצורך ואם הוא "הרביץ" שינה ארוכה פתאום אז בוודאי שאין סיבה להעירו במיוחד רק כדי להאכילו. עד גיל חצי שנה אין לצפות מתינוק לישון לילה שלם ללא האכלה אחת לפחות, אולם ככל שהוא גדל שעות השינה בלילה גדלות ואין כל סיבה להעירו אם הוא ישן כבר שנת לילה של 7 שעות ויותר".
*בכל שאלה בנושא תזונת התינוק, שינה, הנקה ותזונה בהריון יועצות המרכז לייעוץ תזונתי של מטרנה עומדות לרשותכם.
>> הדבר הכי מתוק שתראו היום: תחרות הלחיים השמנמנות של הקטנטנים