יש עונות מוצלחות יותר ללדת – בזה אין ספק. קור, רוחות וגשם - הם לא בדיוק התפאורה האידיאלית לסיבובי דאווין עם העגלה החדשה.
תינוקות קטנטנים עם מערכת חיסונית שברירית נוטים לתפוס בקלות וירוסים וחיידקים, ולהגיב כמו דרמה קווין באוברול. מה שאצל מבוגר יתבטא בקצת נזלת, הופך אצלם לחרחורים, ליחה בכל צבעי הקשת וחום שמלחיץ גם את ההורים הקוליים ביותר.
כדי לעבור בקלות את מה שנשאר מהחורף עם הקטנטנים, קבלו מדריך הישרדות עם טיפים מועילים לתינוקות החורף.
כך מתמודדים עם צינון
איך מייבשים נזלת? עם מי אגסים או נענע
אם אתם פחות מתחברים לתרסיסי המלח למיניהם, כלומר מי ים שמרוססים לתוך הנחיריים במטרה לייבש את הנזלת, נסו להרתיח אגס במים במשך כמה דקות, ותנו לתינוק לאכול מעט. אם הוא עדיין לא הגיע לשלב הטעימות, אפשר (אחרי שהתייעצתם עם רופא או אחות טיפת חלב, כן?) לתת כמה כפיות, ואם הוא מקבל תמ"ל – ניתן להכין את הבקבוק עם המים הרתוחים האלו, במקום מים רתוחים רגילים.
גם לנענע יש אפקט מייבש ומסלק ליחה. אפשר להכין תמצית מעלים טריים (ולא משקית תה נענע, כמובן) ולהשתמש באופן דומה למי האגסים. בשני המקרים חשוב לא להגזים בכמויות, ולא לסמוך רק על החליטה – אם הנזלת לא עוברת, כדאי לשקול התערבות רצינית יותר.
חלב אם לפתיחת אף סתום
במידה והאם מניקה, אפשר להשתמש בחלב אם גם לליחוח יובש בעור התינוק (בעיקר באזור הלחיים והאף המרוט מרוב קינוחים), וגם לפתוח נחיריים סתומים בעזרת שפריץ נחוש אך רגיש. דרוש קצת אימון, אבל ברגע שמשתלטים על האומנות המורכבת הזו – אפשר לעשות את זה בכל הנקה בלי להרגיש בכלל, והתינוק רק ירוויח.
גם אם את לא טבעונית עם התמחות בתזונה סינית עתיקה, יש מזונות שפשוט לא עושים טוב למצוננים קטנים, גם כשאוכלים מהם כפיות בודדות. בננות, למשל, מכייחות וגורמות לליחה להתיישב לבטח בדרכי הנשימה ובאזניים, וכך גם פירות הדר (ובמבה, אם את בעניין). אז מה כן? בטטות, דלעת ודייסות למיניהן, שייבשו את הנזלת והליחה מבפנים.
קלסר מתחת למזרן
אם התינוק מצונן ומחרחר – הגביהו את ראש המיטה שלו בעזרת קלסר משרדי גדול מתחת למזרן. ככה לא תסתכנו שלא לצורך עם כריות, ועדיין תעזרו למצונן הקטן לנשום יותר בקלות. חוץ מזה, על הדרך אולי ייכנסו לו לראש קצת הרצאות מהתואר הראשון שלכם. חה!
במקום מכשיר אדים: מתקן כביסה מול המזגן
אם אתם סולדים ממכשירי אדים, אפשר לתלות כביסה על מתקן בתוך הבית בזמן שהמזגן פועל. ככה תחסכו אנרגיה על מייבש; האוויר לא יהיה מדברי בואך תנורי, וגם תפיצו ניחוחות של מרכך לכל עבר. המראה של הסלון עם הכבסים התלויים אמנם יזכיר קצת מחנה פליטים, אבל מכיוון שגם ככה יש בו הרבה יותר צעצועים מחפצי נוי, כנראה שהמיצג החדש לא יהיה בולט מדי.
לא חייבים להכניס למשפחתון דווקא בחורף
בחרו את התור לרופא בתבונה
נסו תמיד לקבוע לתחילת שעות הקבלה או לסופן, כדי להפחית ככל האפשר חיכוך עם שאר החולים. אם אין ברירה, התעקשו לפתוח חלון בחדר הקבלה, ואם התינוק ממש קטן – שווה לבדוק אם יש עדיפות בתור לתינוקות רכים.
אל תתביישו להבריז מאירועים משפחתיים, במיוחד אם הם מרובי ילדים
נכון, יכול להיות שיהיו כאלה שיעשו לכם פרצופים, אבל מכיוון שאף אחת מהדודות לא תבלה לילה בניסיון להוריד לתינוק את החום, אחרי שאחד האחיינים עשה עליו אפצ'י לח במיוחד, או לנסות לייבש את נהרות הנזלת של התינוקת אחרי שכל הווירוסים המשפחתיים התיישבו לה בנחיר – זכותכם המלאה להחליט שעל האירוע הזה אתם מדלגים, או מגיעים בהרכב חלקי.
שקלו לדחות את הכניסה למסגרת
ברור שלא כל אחד יכול למשוך את חופשת הלידה לפי רצונו, ועדיין, כדאי לקחת בחשבון שגם במשפחתון הכי ביתי בעולם, הילדים עלולים לחלות ולהדביק את הפשוש שלכם. לכן, כדאי מאוד להכניס את התינוק למסגרת אחרי העונה הקרה. מעבר לזה - אלא אם ניחנתם בבוס עם בייגלה מעל הראש – סביר להניח שגם ככה יהיה בעייתי אם תבלו יותר זמן בבית, עם תינוק חולה, מאשר בעבודה.
איך מלבישים? יותר שכבות דקות
במקום שכבה אחת או שתיים עבות, עדיף להלביש את התינוק בשלוש שכבות דקות או יותר. זה מבודד יותר, נושם יותר ומאפשר גמישות בוויסות הטמפרטורה כשעוברים מטיול בחוץ לקניון סגור, למשל.
כמו כן, עדיף לבחור בדים טבעיים כמו כותנה או פלנל. טיפ קטן נוסף – את שכבות הביניים, כלומר אלו שלא נוגעות ישירות בתינוק ולא מתלכלכות מהעולם החיצון, ממש לא חייבים לכבס כל יום.
כדאי להוריד לתינוק את המעיל כשנכנסים לאוטו
אם תקראו את האותיות הקטנות של המדריכים המצורפים לכסאות הבטיחות והסלקלים, תראו שהם מסירים מעצמם אחריות אם נעשה שימוש בחלק שאינו שייך למושב הבטיחות. מעיל עלול לגרום לתינוק להחליק החוצה מתוכו בזמן תאונה, וחוץ מזה – נורא חם באוטו. כדאי לשמור את המעיל כדי להוסיף את השכבה הנחוצה כל כך כשיוצאים מהחלל המחומם לאוויר הקר שבחוץ.