אז אחרי שהבנו שההעדפות הקולינריות של התינוק שלך הן בעצם באחריותך, ואחרי שגילינו, למרבה התהדמה, שהם לא אוהבים לימונים – הגיע הזמן לגלות מה תינוקות באמת אוהבים לאכול. אפשר כמובן להסתמך על מדד הסינר: נוסחה מדעית בדוקה שמשקללת כמה רסק ניגבת מהפנים של עצמך בניכוי מספר הכתמים על הסינר בחזקת מחירו של הירק האורגני שהשלכת כמעט בשלמותו לפח – ואפשר להיעזר בהמצאה החדשה, שמודדת את התגובה הפיזיולוגית של התינוק לטעימות של מאכלים שונים.
מנגו להיט, פפאיה פחות
המכשיר, "התרגשות-מטר", בתרגום חופשי, עושה שימוש במנגנון הקרוי GSR, המזהה שינויים מינוריים בכמות הזיעה על העור ובמוליכות החשמלית שלו כתגובה לגירוי, באמצעות חיישנים רגישים המוצמדים לכף הרגל. את המכשיר פיתח המהנדס ברנדון ווקר, במסגרת שיתוף פעולה מסחרי עם "המטבח של אלה", חברה המייצרת מחיות מזון לתינוקות.
המזונות שנבדקו היו בננה, לימון, קינמון, מנגו, קוקוס, פפאיה, פלפל אדום, משמש, בטטה וגזר. המאכל הפופולרי ביותר היה המנגו, שעורר התלהבות רבתי אצל רוב התינוקות. שני סגניו של הפרי הסיבי מפתיעים לא פחות: במקום השני מוקם דווקא טעם הקינמון הדומיננטי, ואחריו: לימון טרי (אם כי ייתכן שהמכשיר פירש בטעות את המצוקה כהתרגשות). למקום הרביעי הגיע הקוקוס, ואחריו הבננה. המזונות שעוררו הכי פחות תגובות נרגשות (בסדר יורד) היו פפאיה, פלפל אדום, משמש, בטטה וגזר. שני האחרונים הם כוכבים בלתי מעורערים בעולם טעימות המוצקים לתינוקות, ומעניין לראות האם התוצאות של הניסוי תשפענה על הורים לשנות את תפריט הרסקים שהם מגישים לתינוקות שלהם.
>> טרנד: תינוקות מתניידים על שואבי אבק
>> האמא המודרנית: עסוקה בסמארטפון ושולחת מבט חלול בתינוק