שתיית מים חשובה תמיד, אך בהריון חשובה יותר מתמיד. העלייה המשמעתית בכמות המים בגופה של האישה בתקופת ההיריון חיונית במיוחד לשמירה על העובר ולהעברה יעילה יותר של רכיבי המזון בזרם הדם.

אישה בהריון סובלת מחום (צילום: diego_cervo, Istock)
שתיית מים מסייעת בטיפול בתופעות ההריון השכיחות|צילום: diego_cervo, Istock

לפיכך, אישה בהריון חייבת להקפיד על שתיית מים מרובה, כאשר ההמלצות עומדות על למעלה משני ליטרים ליום.

עייפות וחוסר ריכוז? שתיית מים מסייעת בהפחתת העייפות

אישה שאינה מקבלת את כמות הנוזלים לה היא זקוקה, עלולה ללקות בהתייבשות, אשר בתקופת ההיריון מפחיתה את כושרו של הגוף לתפקד בצורה טובה ואף עלולה להוביל לפגיעה בעובר. זאת ועוד, התייבשות יכולה לגרום לירידה משמעותית באנרגיה ובכושר הריכוז, ומובילה לתחושת עייפות קשה וחולשה. מחקרים אף מראים, כי ירידה בכמות המים בגוף מהווה גורם מאיץ להתפתחות של כאבי ראש.

שתייה מספקת של מים מדי יום, במיוחד בתקופת ההריון, יכולה לסייע באופן משמעותי בהפחתת עייפות וכאבי ראש ואף לתרום להגברת תחושת הערנות והריכוז.

חשוב לציין, כי מים הינם השתייה המומלצת ביותר עבור נשים בהריון, מכיוון שבמיוחד בתקופה כזו חייבת האישה להקפיד על טיב החומרים הנכנסים לגופה. המים נקיים מתוספות כגון: חומרים משמרים, צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים. הם אינם מכילים חומרים ממכרים, משתנים או רכיבים העלולים להפריע לספיגת רכיבי תזונה חשובים מן המזון. זאת ועוד, המים אינם מכילים קלוריות מיותרות, העלולות לגרום להשמנה מופרזת ומיותרת במהלך ההריון.
 

עצירות? שתי מים על בטן ריקה

הריוניות רבות מתלוננות על עוצר יציאות בתקופה ההריון. על מנת להקל על התופעה, הקפידי לשתות כמה לגימות מים מיד בקימה, על בטן ריקה, וכל המרבה הרי זה משובח. שתי אותם בבת אחת ואחר כך המשיכי בשגרת הבוקר הרגילה. המים ישטפו את המעיים וימריצו את תנועתם. היעילות של שתית המים טובה במיוחד על הבוקר לאחר השכיבה הממושכת. הרגלי יציאה טובים יקלו גם על הסובלות מטחורים.

צרבת? שתי מים בלגימות קטנות ובהפסקות

אישה בהריון שותה מים 2 -הריון בריא (צילום: Marina Dyakonova, Istock)
לגימות מים קטנות בהפסקות יכולות לסייע בטיפול בצרבת|צילום: Marina Dyakonova, Istock

צרבת היא תופעה שכיחה בהריון, והיא למעשה תחושת צריבה הנגרמת מכך שחומצה מן הקיבה מטפסת ועולה במעלה הוושט. על מנת להקל על הצרבת, קחי כוס מים, שתי אותה בהרבה לגימות קטנות (לפחות 40). בין הלגימות עשי הפסקות קטנה, כלומר לגימה קטנה, בליעה, הפסקה וחוזר חלילה. המים ישטפו את חומצת הקיבה, הצורבת את תחתית הוושט, חזרה לקיבה. הלגימות הקטנות יסדירו את תנועתיות הוושט כך שתקטן התנועה של חומצת הקיבה כלפי מעלה אל הוושט. 

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית R. D המשמשת גם כיועצת תזונתית לחברת נביעות


>>ומה עוד שכיח בהריון? בעיות אסתטיות מטרידות במיוחד