נולד לכם תינוק? מזל טוב! ואם כבר הספקתם לשכוח, שינה היא הפעולה הזו שבה נכנסים למיטה, נרדמים ויוצאים אחרי כמה שעות רצופות, רעננים וערניים. פרט להבטחה שתוך מקסימום 18 שנה זה יעבור, אין לנו הרבה עצות פרקטיות בנוגע לשינה של התינוק שלכם (נסו כאן) - אבל כדי להעביר את הלילות הלבנים, אתר the stir מצא כמה מהמנהגים ועובדות שקשורים בשנת תינוקות ברחבי העולם. 

 1. פינלנד. מאז שנות ה-30 של המאה שעברה, מפנקת ממשלת פינלנד את ההורים הטריים במדינה בחבילת שי לכבוד הלידה. ואחרי שההורים מרוקנים את התכולה וחוסכים לא מעט כסף, מגיע החיסכון האמיתי - במקום להשכיב הון על עריסה, מיטת מעבר ומיטת ילדים (בעוד שממילא רוב הזמן התינוק על הידיים עד שהוא גדול מספיק כדי להגיע למיטה של ההורים) - פשוט משכיבים את הילד בקופסה שבה הגיעו כל הצ'ופרים. 

2. נורווגיה. אם גם אתם חוששים מכמה טיפות גשם סתווי ומכריזים על נוהל התחפרות בבית, תלמדו קצת מהנורווגים. בניגוד אלינו, לחבר'ה מהצפון יש חורף אמיתי, ארוך וקפוא - אבל התינוקות הנורווגים מקבלים נמנום יומי קבוע בטיול בקור המקפיא (כמובן, אחרי שנעטפו למשעי). 

3. יפן. למרות התדמית הנוקשה, היפנים מחבבים מאוד לינה משותפת, אבל במקום להעביר את התינוק למיטת ההורים, הנוהג הרווח הוא להניח פוטון להורים בחדר התינוק. בנוסף, תשמחו לשמוע על טכניקה מקומית להרדמה בשם "טון-טון", שכוללת טפיחות עדינות וקצובות על בטנו של התינוק במטרה להרדימו. 

אין תמונה
פינלנד: קופסה באדיבות המדינה

4. ספרד. לספרדים יש תדמית של פרפרי לילה, שאוהבים לצאת ולבלות בשעות מאוחרות גם באמצע השבוע. לכן, שעת השינה, שמקובלת כל כך במדינות אחרות, גמישה עד לא קיימת בספרד, והילדים, החל מגיל אפס, הולכים לישון מאוחר מאוד - ולנו נותר רק לקוות שהם מאמצים את מנהג הסייסטה, השנ"צ המקומי הקדוש. 

5. דנמרק. אם כאן (ובכל מדינה מתוקנת אחרת, למעשה) עגלה עם תינוק ישן מחוץ לחנות או משרד כלשהו תגרום לאזרחים להזעיק משטרה ואת יצחק קדמן, בפינלנד דווקא מקובל להשאיר לרגע תינוק ישן בעגלה ולקפוץ לקנות משהו או לסדר מסמך כלשהו בבנק. 

6. שווייץ. נכון שערסל מתקשר לנו יותר לחופי ים רגועים ולא למדינות קרירות כמו שווייץ, אבל מתברר שאת נמנומי היום שלהם מבלים התינוקות הנייטרלי ביותר בעולם בערסלים (Haengematte), שמסייעים להם לישון היטב. 

7. שוודיה. בדומה ליפנים, גם לשוודים יש טכניקה סודית להרדמת תינוקות, שכוללת ערסול עדין וטפיחות עדינות על הישבן הקטן. 

8. בריטניה. מבלי להיקלע לסטריאוטיפים על נוקשות יתר, נציין כי הרוב המוחלט של התינוקות הבריטיים ישנים בעריסה משלהם, בחדר משלהם, ממש מגיל הלידה. כבר ציינו ש"הלוחשת לתינוקות" ז"ל הייתה בריטית?

9. סינגפור. לעומת זאת, סקר שנערך לאחרונה בסינגפור העלה כי 72% מהמשפחות ישנות בלינה משותפת, כאשר התינוק - וכל שאר הילדים - ישנים במיטת ההורים.

קייט מידלטון והנסיך הארי​ (צילום: WPA Pool, GettyImages IL)
האם גם ישנים בעריסה משלהם?|צילום: WPA Pool, GettyImages IL

10. קניה. הרוב המוחלט של התינוקות הקנייתים צמודים פיזית לאמם עד שהם לומדים ללכת, ומבלים שעות רבות במנשא. אנחנו לא יודעים מה זה עושה לחוליות של אמא, אבל לפחות לפי הפולקלור המקומי, זו הסיבה שהתינוקות הקנייתיים פשוט כמעט ולא בוכים. 

>> בן שנה ועוד לא יצאו לו שיניים: האם זו סיבה לדאגה?