עוד בהריון כולם מסתכלים עלייך בתנועת "חכי חכי", ואומרים לכם שהתינוק יעשה שמות לזוגיות שלכם. "השנה הראשונה אחרי הלידה הכי קשה לזוגיות", הם אומרים, ומבלי שביקשתם מתחילים לפרט: העייפות, היעדר המשיכה, הריבים על דרך הגידול. חסר?

מבלי להתעלם מהקשיים, ומבלי לזלזל באף אחד: זה ממש לא חייב להיות ככה. למי שכבר הכינה טלפון של יועץ נישואין, ולמי שרק מחכה למשבר שיגיע, הנה 20 סיבות שתינוק חדש דווקא יכול לקרב ביניכם ולחזק את הקשר.

זוג הורים טרי עם תינוק קטן (צילום: istockphoto)
חכו, חכו, הזוגיות שלכם רק תשתפר בזכותו|צילום: istockphoto

פרגנתם אחד לשני חצי שעת שינה? והנה אתם מאוהבים מחדש

1. זה כמו בטירונות. דווקא הקשיים, הלילות חסרי השינה והלחצים מקרבים אתכם, ויוצרים ביניכם סוג של אחוות לוחמים הורית.

2. כל זמן זוגי הופך ליקר. אפילו לקפוץ יחד לסופר, בחסות סבתא בעלת רוח התנדבות, או לשבת רגע במרפסת עם כוס קפה נראה פתאום סוער ומרגש כמו סופ"ש בברצלונה.

3. יש כר פורה לפרגונים בלי מאמץ. אם פעם היית צריך לארגן עוזרת בהפתעה וטייק אווי של סושי במחיר תלת ספרתי, אם לפני התינוק היית צריכה להשקיע במסאז' מפנק של שעה – עכשיו אפילו צלחת עם סנדוויץ' מושקע לצהריים או חצי שעה של שנ"צ שתפרגנו זה לזו יעשו פלאים.

4. כי זה מקצר פלאים את משך הוויכוחים. בניגוד לויכוחים על עצמת המזגן או צבע הספות, שיכולים להיגרר שעות ואפילו שנים, ויכוח על השם של התינוק, או על האם הגיע הזמן לתת לו אקמולי נוסף, צריכים הכרעה מיידית. מתווכחים, מכריעים ועוברים הלאה.

5. אם עברת לידה קשה, את נראית לו פתאום גיבורה. גם אם את לא מרגישה ככה.

6. ובעצם, גם אם עברת לידה קלה. ילדת? זה מספיק. את מלכה, והוא מעריץ את האדמה שאת דורכת עליה. בצדק, אגב.

7. יש לכם פרוייקט משותף. בדיוק כמו שתכנון טיול משותף או שיפוץ יכולים לקרב ביניכם סביב מטרה משותפת, גם היצור המתוק הזה שלכם יכול להיות חוויה מגבשת.

8. כשיש פחות ממשהו – מעריכים אותו יותר. וכן, אנחנו בהחלט מדברים על מה שאתם חושבים.

הלב מתרחב

9. זה הורמונלי. כשרואים את בן או בת הזוג עם התינוק, מתאהבים בו גם כאבא או האמא של הילד שלכם.

10. פתאום יש לכם המון על מה לדבר. וככל שהוא יגדל, רק יתווספו נושאים.

11. התינוק מרחיב לכם את הלב. כמעט פיזית, אתם מרגישים שיש בכם יותר אהבה ויותר יכולת לאהוב, וחלק ממנה עובר בהכרח גם לבן הזוג.

גבר ואישה בהריון רבים (צילום: Carey Hope, Istock)
שוב רבתם? התינוק כבר יכניס פרופורציה|צילום: Carey Hope, Istock

12. אתם מגלים תכונות חדשות. אם קודם שיא הסבלנות שנאלצתם להפגין היה בתכנות של היס מקס, ועיקר יכולת ההכלה שלכם התמצתה בהאזנה לסיפורי פוליטיקות משרד אחד של השני, פתאום אתם יכולים להפגין תכונות חבויות כאלה ולזכות בעוד נקודות אחד אצל השני.

13. יש רגעים קטנים שגורמים לכם להרגיש כמו משפחה. ריקוד טיפשי שאתם ממציאים כדי להצחיק את התינוק שלכם, חיבוק משותף במיטה, ערב כיפי על השטיח – כל הזיכרונות שיהיו אתכם תמיד נבנים ממש עכשיו.

14. ואתם מפתחים שפה פרטית משלכם. נכון שכרגע רובה מוקדש להמצאת כינויי חיבה בדרגות אינפנטיליות משתנות ולאפיון סוגי קקי, אבל עדיין.

15. הוא הבנאדם היחיד שאוהב את הילד שלכם כמוכם. ומתרגש מכל מצמוץ ואפצ'י שלו.

 זה אתם מול העולם

16. המצב החדש מאלץ אתכם לפתוח דברים. בסיר הלחץ ההישרדותי של תחילת ההורות, הכל עולה לפני השטח. אז אולי יהיה פיצוצון בדרך, אבל אם תשכילו למנף אותו לשיחה פתוחה ולבנות ערוצי תקשורת חדשים וכנים, יצאתם מורווחים.

גבר ואישה עם תינוק אחרי הלידה (צילום: Kati Molin, Istock)
הוא יעריץ אותך בלידה. האמת, בצדק|צילום: Kati Molin, Istock

17. מבלים יותר זמן ביחד. למרות ש"חופשת לידה" היא לא בדיוק זמן איכות, עצם העובדה שהיא מזמנת לכם לא מעט זמן ביחד – אפילו אם הזמן מוקדש לטיולים לטיפת חלב ומרדף אחרי מבצעי חיתולים יוצרת קרבה פיזית שמביאה לקרבה נפשית.

18. זה אתם מול העולם. גם אם קבלת ההחלטות לא תמיד עוברת חלק, כשאתם נדרשים להגן עליהן בפני העולם – ולא משנה אם ההחלטה היא לוותר על ברית מילה, לתת בקבוקי פורמולה מהיום הראשון או לישון יחד עם התינוק – אתם צוות מאוחד שנלחם על האוטונומיה שלו ביחד.

19. יש לכם יותר אחריות. בעוד שעבור רובנו חתונה היא לא יותר מחתיכת נייר (והרבה אלכוהול), כשיש לכם ילד משותף אתם לא רק זוג, אלא משפחה, והמעמד מחייב.

20. אתם עייפים מכדי לריב. פשוט, אבל נכון.

 ותודה גם לחברות היקרות ממאמאזון

>> כך תעברו את ההריון בשלום