"היום הכי מפחיד בחיים שלי עד כה. ידעתם שתינוקות יכולים להיחנק מחלב אם? כאילו, באמת לא יכולים לנשום", כך כתבה רבקה טיילור, בפוסט בפייסבוק שהפך לוויראלי. תפוקה שופעת של חלב היא חלומה הרטוב של כל אם טרייה. לקרוא לזה בעיה, זה ממש להכאיב לאמהות שנלחמות כדי לייצר מספיק חלב. אבל עבור טיילור, היה מדובר בסוג של סיוט, כשהניובורן שלה כמעט ונחנק למוות כשהיא הניקה אותו. "מתברר שהתאונה הביזארית הזאת יכולה לקרות לתינוקות, וזה יותר שכיח ממש שאני חשבתי", המשיכה טיילור בפוסט, שאותו פרסמה בקבוצת אמהות לתמיכה בהנקה בשם mama talk. "הלוואי שהייתי יודעת שדבר כזה יכול לקרות, הלוואי שהייתי יכולה להיות מוכנה למשהו כל כך מפחיד".
לטיילור יש בלוטות חלב אקטיביות שמייצרות "יותר מדי חלב", בעולם אחר היא הייתה יכולה להיות מיניקת משובחת, אבל עבור התינוק שלה, זה היה פשוט קצת יותר מדי. היא התקשרה מיד לאמבולנס ברגע שהיא הבחינה בכך שהתינוק שלה לא יכול לנשום בצורה סדירה בזמן שהוא אכל. הוא הפך אפטי והובהל לבית החולים. "לראות את התינוק הקטנטן והחדש שלי מחובר למסכת חמצן, מלא בצינוריות והרופאים סביבו מקריאים כל מיני קודים, זה אחד הדברים האיומים שהורה יכול לראות", שחזרה טיילור, "הוא היה צריך לעבור צילום ריאות וחזה ונאמר לי שאני צריכה לעקוב אחריו ולוודא שהוא לא יסבול מדלקת ראות שנגרמת מעצם השאיפה של החלב. הוא הפך לכחול ואני ממש הייתי בטוחה שאני עומדת לאבד אותו. לא היה לי מושג שזה אפשרי, אני מבינה עכשיו שזה יכול לקרות, אני פשוט לא מאמינה שזה קרה לי".
אז האם מדובר במשהו שכיח בכלל? באתר baby center ניסו להבין את מהות התופעה, ועד כמה אמהות צריכות להיזהר. "ראיתי תינוקות משתנקים, משתעלים, נחנקים ויורקים במהלך ההנקה כשלאמא יש כמות גדולה של חלב ועוצמת זרם גבוהה", אמרה לאתר יועצת ההנקה ג'ולי הוקסלי, "אבל לא יצא לי לשמוע על תינוק שהכחיל והיה זקוק לטיפול רפואי. אז התשובה הקצרה היא שכן, תינוקות יכולים להיחנק מחלב אם, אבל מקרה כזה הוא ממש נדיר".
מתברר שזרם חזק מדי של חלב, וכמות מסיבית מדי, היא תופעה שיכולה ליצור בעיות עבור תינוקות. הרבה פעמים הם לא באמת יכולים להשתלט על הזרם ולכן משתנקים, מתנתקים מהר מהשד ובגדול מפגינים אי נוחות בזמן היניקה. יועצות הנקה יכולות לתת טיפים לאמהות שיש להן זרם מוגבר של חלב, אסטרטגיות הנקה שיסייעו לתינוק להסתדר יותר טוב ובנוחות עם היניקה. למשל, לאפשר לתינוק לשכב על האם ולא מתחתיה, ככה הוא יכול לשלוט קצת יותר על כמות הנוזל שיוצאת. בנוסף יש שיטה שבמהלכה מניחים על השד קומפרסים קרים במיוחד, נניח אפונה קפואה עטופה בבד, או עלי כרוב, במטרה להוריד מעט את הכמות והזרם. יש גם צמחי תבלין שיכולים לסייע להורדת כמות חלב כמו מרווה או מנטה, וכדורים מייבשים כמו סודפד (שמיועדים לנזלת אבל ייבשו גם חלב). באופן כללי, חשוב מאוד להתייעץ עם אחות או יועצת הנקה בכל מקרה שמרגיש בעייתי, אם התינוק לא נינוח או בוכה – רצוי לפנות לאשת מקצוע כדי לקבל ייעוץ וטיפול.