החומצה הפולית שמומלץ ליטול לפני ההריון ובמהלכו מקבלת חיזוק חיובי נוסף: מתברר שהחומצה, ויטמין מקבוצת B, יעילה לא רק במניעת מומים בעמוד השדרה של העובר, פגמים בתעלה העצבית, בגולגולת ובמוח, אלא עשויה למנוע לידה מוקדמת ומומים בלב העובר, כך עולה משני מחקרים חדשים.
אלו מזונות מועשרים בוויטמין ?B
המחקר הראשון שנערך בטקסס בקרב 35 אלף נשים הרות, מצא כי נשים שדיווחו על נטילת חומצה פולית לפחות שנה לפני שנכנסו להריון, הורידו במחצית את הסיכון ללידת פג.
המחקר השני, שנערך בקנדה, ניתח 1.3 מיליון לידות בקוויבק מאז 1990 במטרה לעקוב אחרי מומים בלב, המום השכיח ביותר שתינוקות. החוקרים הקנדים מצאו כי שיעור מומי הלב הרציניים ירדו בשישה אחוזים כשנה אחרי שבקנדה החלו להעשיר מזון בחומצה פולית, מדצמבר 1998.
חומצה פולית היא תרכובת מלאכותית של ויטמין B9 שמצוי בירקות ירוקים, עלים ירוקים דוגמת תרד, כרוב, מנגולד, צמחי תבלין, פירות הדר ושעועית יבשה.
החומצה היא חומר הכרחי ליצור תאים חדשים ולשימורם, במיוחד בתקופות של חלוקת תאים מהירה, כמו גדילת תינוקות וחודשי ההריון הראשונים.
הוכח כי נטילת כמות מומלצת של החומצה הפולית לפני ההריון ובמהלכו, מונעת פגמים מולדים בילוד, בהם פגמים בתעלה העצבית, שגורמים לעיוותים בעמוד השדרה, בגולגולת ובמוח.
בקרב נשים שנטלו חומצה פולית במהלך ההריון, שכיחותם של פגמים שהוזכרו ירדה בכשליש בארצות הברית. שם גם הגדילו לעשות, ובחודש שעבר המליצו לנשים בגיל הפריון ליטול בין 400 ל-800 מיקרוגרם ביום. בנוסף, כדי להתמודד עם מצב שבו לא כל הנשים נוטלות חומצה פולית באופן קבוע, מועשרים חלק מהמזונות בוויטמין; למשל חלק מהלחמים, דגני הבוקר ועוד.
חשוב לציין, חומצה פולית חיונית מאוד לנשים הרות, אבל עודף של החומצה עלול להעלות את הסיכוי להתפתחות סרטן בקרב נשים שעברו את גיל הפריון וגברים מבוגרים.