"אם רק היו עושים לי בדיקה בהריון, הייתי מקבלת טיפול וסיימון היה נולד בריא", אמרה היילי קין, בריטית בת 26, בראיון קורע לב שהעניקה לדיילי מייל. "אני מפרסמת את התמונה היחידה שיש לי איתו - החיבוק הראשון והאחרון שלי עם הבן שלי, שכבר לא איתי - כדי לעודד נשים להיבדק, ולהכניס את הבדיקה לסל הבדיקות השגרתיות של נשים בהריון".
"מיד אחרי הלידה, לקחו אותו לשש שעות, לטיפול נמרץ. הוא מעולם לא פקח את העיניים, לא בכה. במשך שלושה ימים הוא היה מחובר למכונת הנשמה, ורק כשהבינו שכבר אין סיכוי להציל אותו נתנו לי לחבק אותו, בפעם הראשונה והאחרונה", משחזרת קין. "ברגע שהחזקתי אותו בידיים, הרגשתי גל של אהבה שוטף אותי כמו להבה. הוא היה חלש, ונשם את הנשימה האחרונה שלו בידיים שלי. לא הנקתי אותו אפילו פעם אחת, הוא פשוט עזב את העולם ככה, שלושה ימים אחרי שנולד. אני מפרסמת את הסיפור הנורא והפרטי שלי כדי שאף תינוק נוסף לא ימות בגלל חיידק שאפשר לגלות בקלות, שאף אמא לא תעבור את מה שאני עוברת".
בישראל מבוצעת הבדיקה לנשים שמגלות סימנים כי לקו בחיידק, או לפי בקשת האישה או יוזמה אישית של הרופא, אך אין הנחייה מפורשת של משרד הבריאות לבדוק נשים הרות. אם אישה נמצאת נשאית, היא תטופל באנטיביוטיקה כבר במהלך ההריון, וכן תקבל עירוי אנטיביוטיקה לווריד במהלך הלידה, כדי למנוע מהתינוק להידבק. המעקב אחרי היילוד יהיה צמוד יותר, ויכלול בדיקות דם כדי לוודא שלא נדבק בחיידק - שכאמור, עלול לסכן חיים ולגרום למומים קשים. לעומת זאת, בארה"ב, צרפת וספרד מבוצעת הבדיקה כבדיקת סקר לכלל הנשים ההרות, בשבוע 35-37 להריון.
>> אמא בת 5: עובדו מדהימות על הריון ולידה