זה לקח 5 שנים עד שג'יליאן ג'ונסון הצליחה לספר לעולם את הסיפור של התינוק שלה, לנדון. ולא בכדי. כי הסיפור של ג'ונסון ובייבי לנדון הוא כל כך קורע לב, עד שגם לנו היה קשה לספר אותו. ג'ונסון הייתה שרויה בכזה יגון אחרי המוות של לנדון, והיא כל כך חששה שישפטו אותה, שהיא פשוט לא שיתפה את הסיפור הנורא עם איש.
במהלך ההריון הראשון של ג'ונסון, היא ובעלה הכינו את עצמם, קראו ולמדו, במטרה להיום ההורים הכי טובים שיש. "היינו מוכנים, או לפחות ככה חשבנו", כותבת ג'ונסון בפוסט. "היינו בכל שיעור, קראנו כל ספר, והכל במטרה להניק את התינוק, כי הבנו כמה שזה חשוב כדי לגדל תינוק בריא. לנדון נולד בבית חולים 'ידידותי לתינוקות', מה שאומר שהכל מכוונן להנקה – אלא אם כן יש לך בעיה רפואית ואת לא יכולה להניק, התינוק שלך לא יקבל שום סוג של פורמולה אלא אם כן יש לך מרשם מרופא ילדים".
הוא נולד בניתוח קיסרי חירום, וג'ונסון מיד הניקה אותו בבלעדיות. "לנדון היה על הציצי שלי כל הזמן!", היא כותבת, "יועצות ההנקה נכנסו וראו שהוא ינק היטב, נצמד נכון לשד ושהוא היה בסדר, אבל כן הייתה אחת שטענה שאולי יש לי בעיה בייצור חלב. הסיבה שהיא נתנה, היא כי אובחנתי עם תסמונת שחלה פוליציסטית, וזה פשוט הרבה יותר קשה לנשים עם הורמונים לא מאוזנים לייצר חלב".
אבל לנדון בכה כל הזמן. "הוא בכה אלא אם כן הוא היה על השד", כותבת ג'ונסון, "הייתי צריכה להניק אותו ללא הפסקה". לנדון ינק בערך 9 שעות ביום הראשון לחייו, והאחיות אמרו שזה קלאסטר הנקה ולכן עשוי להיות טבעי. אחרי יומיים לנדון איבד 10 אחוז ממשקלו, אבל מדובר במצב נורמלי של תינוקות יונקים, ולמרות שג'ונסון חששה שלנדון לא מקבל מספיק חלב, היא סמכה על צוות הרופאים והאחיות שסביבה שהכל בסדר. אבל הכל לא היה בסדר. פחות מ-12 שעות מאז שההורים הטריים הביאו את בנם הביתה מבית החולים (הוא היה בן פחות מ-3 ימים), הוא נכנס לדום לב כתוצאה מהתייבשות.
"העצה הכי טובה שקיבלתי מאחד הרופאים בטיפול נמרץ שאליו הבהלנו את לנדון, כשהוא עדיין היה על מכשירי הנשמה, שנכון שהנקה היא הכי טובה, אבל שכדאי להציע אחרי זה גם בקבוק", אומרת ג'ונסון. "ככה ההורים פשוט יכולים לדעת אם התינוק שלהם אכל מספיק. אם רק הייתי יכולה לחזור אחורה בזמן". לנדון מת בבית החולים, אחרי כמה ימים שבהם הוא היה מחובר למכונות הנשמה והרופאים עדיין מנסים להציל את חייו.
ד"ר רייצ'ל פרט, רופאת ילדים בבית החולים ארנולד פאלמר בקולורדו, סיפרה לאתר parents.com שמדובר במקרה "נדיר ביותר". ברוב המקרים רופאים, אחיות ויועצות הנקה יכולים לסייע בצורה נכונה לאמהות לנווט דרך האתגרים של ההנקה, כולל אספקת חלב נמוכה. למעשה, רוב התינוקות יכולים אפילו לשגשג על כמות נמוכה של קולוסטרום, וזה מאוד שכיח שהחלב של האם מגיע אחרי כמה ימים מהלידה. ד"ר פרט ממליצה לאמהות טריות לבדוק שיש להן קולוסטרום באופן פיזי – כדי לוודא שהתינוק מקבל מספיק מזון. "אמהות צריכות לנסות להוציא קצת קולוסטרום מהשד בסחיטה ידנית", אומרת ד"ר פרט, "מינימום של כפית (5 מליליטר) להאכלה זה מספיק. זה עשוי לקחת 5 עד חמישה ימים עד שהחלב מגיע".
- אמהות לא יכולות לסחוט קולוסטרום או חלב מהשד.
- התינוק מראה סימני רעב ואף פעם לא מסופק, ויש לו בכי שאי אפשר לנחם.
- כאשר שני הסימנים שלמעלה מתרחשים ביחד והחיתולים של התינוק יבשים והוא מראה סימנים של ירידה במשקל.
ד"ר פרט מציינת שהאכלת קלאסטר אכן קיימת, אבל שלתינוק אמורות להיות גם שעות שבהן הוא מרוצה וישן. היא מייעצת להורים לשים לב שיש לפחות פיפי אחד וקקי אחד ביום הראשון אחרי הלידה, ושני פיפי ושני קקי ביום השני אחרי הלידה, וכן הלאה. עוד ממליצה ד"ר פרט להורים שאם יש ספק אפשר לפנות יום לאחר השחרור לרופא ילדים. והיא מסכמת: "הורים טריים – אל תחששו לבקש עזרה".
"ידוע שתינוקות יורדים במשקל לאחר הלידה ותינוקות על הנקה בלבד יורדים קצת יותר", אומר ד"ר זיו הרמתי מנהל היחידה לטיפול נמרץ פגים וילודים בבית החולים מעייני הישועה. "תינוקות שיורדים עשרה אחוז ויותר ממשקל הלידה נמצאים בסיכון לפתח סיבוכים. בכללן התייבשות הכוללת בשלב ראשון הפרעה קלה במלחים בדם ואם המקרה לא מטופל, המטופלת יכולה להדרדר למצב של אי ספיקה כליתית עם הפרעות קשות בנתרן ואשלגן בדם ואף למוות כפי שמתואר בכתבה. במקרה הזה האישה היתה בקבוצת סיכון גבוה להתיבשות התינוק. למעלה משמונים אחוז מהתינוקות לנשים שמניקות בלבד לאחר ניתוח קיסרי ירדו עשרה אחוז ונמצאים בסיכון. לכן מומלץ במקרים כאלו מעקב קפדני והתערבות מוקדמת. אין זאת אומר שאי אפשר הנקה מלאה לאחר ניתוח קיסרי אלא שצריך תשומת לב מיוחדת כולל מתן פורמולה כדי להימנע מהטרגדיות הללו"
>> החלטנו לעשות המתת חסד עוד לפני שיצאה לאוויר