שחף טל בן ה-39, הוא המנכ"ל של "זמן אמיתי" - בית הספר המוביל לברמנים בישראל, שהוקם ב-1989. "זמן אמיתי" אחראיים לכל נושא ההכשרות וההדרכות לאלכוהול בפן העסקי והפרטי, ובין לקוחותיהם תוכלו למצוא אפילו את בנק לאומי ומשרד ראש הממשלה. זו השנה הרביעית שהם מקיימים את פסטיבל הקוקטיילים, בשיתוף עם "איש הענבים" – מוסד מוכר לנושא סדנאות, טיולים והכשרות יין.

איך התחלת בתחום האלכוהול וחיי הלילה?

"אני נמצא בתחום עוד מגיל 21. התחלתי בתור ברמן – עשיתי קורס ב'זמן אמיתי' אחרי הצבא. במהלך הקורס נפתחו לי עולמות שלא הייתי מודע אליהם – עולמות הלילה והאלכוהול, שבהם גם פגשתי אנשים מיוחדים. הלילה הוא מקום קסום ומיוחד, ובתור איש של אנשים גיליתי שמאחורי הבר אתה עובד במשהו כל כך מדהים, שגם מהנה, גם פותח דלתות – וגם משלמים לך עליו".

מה מיוחד בקורסים שלכם?

"הם פרוגרסיביים - כלומר, מתקדמים עם הטרנדים, אבל גם יוצרים אותם. לאט לאט כשאתה מכשיר ברמן איך לארח יותר טוב ואיך שותים אלכוהול כמו שצריך, אתה מחנך את הקהל להבין ולארח עם המוצר המשלים של אוכל – אלכוהול. מאות חיילים משוחררים מגיעים אלינו מדי חודש".

שחף טל (צילום: שירי נחום)
שחף טל|צילום: שירי נחום

אומרים שתל אביב נהייתה מעצמת קוקטיילים בשנים האחרונות. אתה מסכים?

"אנחנו בעיכוב לעומת כל עיר קוסמופוליטית מדהימה אחרת, למשל לונדון. כשהייתי שם ב-2006 שתיתי קוקטיילים שברמה של היום בתל אביב. חווינו שם ברים שיוצרים סירופים, קישוטים מטורפים, כוסות מיוחדות. למרות זאת, כשאריאל לייזגולד, שגם הוא למד ב'זמן אמיתי', הקים את 223, הוא הוביל מהלך חלוצי בפן הזה בישראל. מאז, הכל היסטוריה - ברמנים ישראליים התחילו להשתתף בתחרויות ולשים את ישראל על המפה. כתוצאה מכך, גם הקורס שלנו היה צריך להשתנות. כשפעם לא היו קוקטיילים מתקדמים, היינו מלמדים קוקטיילים מאוד בסיסיים ומיושנים. אז הקורס היה חייב להתקדם בקצב הטרנד, ולגרום לברמנים הצעירים להבין מה הם יכולים להציע. היום, הברמן צריך להכיר טכניקות עבודה מתקדמות, שלא נראו בארץ כל כך בשנים האחרונות - כמו קוקטיילים מולקולריים ועבודה עם קרח".

 

פסטיבל הקוקטיילים (צילום: תום גנץ)
פסטיבל הקוקטיילים|צילום: תום גנץ

מה מחכה לנו בפסטיבל הקרוב?

"12,000 קוקטיילים ביומיים, עם 5 טון של קרח. אנשים מבינים שהם משקיעים המון כסף באלכוהול איכותי ובכוסות מעניינות, אבל אם הם שותים את המשקה שלהם עם קרח מהמים של תל אביב – זה על הפנים. יהיו גם גלידות אלכוהוליות בטעמים מפתיעים, ונקיים תחרות ברמנים מיוחדת. בפסטיבלים הקודמים, היינו מתרכזים בפן הטכנולוגי – הקצפות מיוחדות, יצירת סירופים טעימים וכו'. היום אנחנו חוזרים לבייסיקס, לקוקטיילים הקלאסיים, ומביאים להם טוויסט אישי".