פורים הוא כבר מזמן לא רק חג של תחפושות, רעשנים ומשלוחי מנות אלא יותר חג של חגיגות ומסיבות, בעיקר אם אתם מבוגרים. אחרי הכל, מה יותר מבוגר מלהעמיד פנים שאתם אנשים אחרים, לשתות עד דלא ידע ולחגוג כאילו פסח לעולם לא יגיע? יש משהו בפורים שמזמין חגיגה המונית – המצעדים, התהלוכות ובשנים האחרונות גם מסיבות הרחוב.

בתל אביב כמו בתל אביב, שוברים בכל שנה את השיא של הקודמת. עם מסיבה מטורפת בכיכר המדינה שכבר מתעלה על הגדרה של "מסיבת רחוב" וגולשת למחוזות של 'הופעה' או 'פסטיבל'. עיריית תל אביב מכנה את המסיבה "רייב פורים". סאבלימינל, אחד האמנים שיופיעו השנה, מעדיף לקרוא לה פשוט "קרנבל".

"שום דבר בהופעה הזו לא דומה למה שאני עושה במופע שלי", הוא מבטיח. "במופע שלי אני עם 15 נגנים וזמרים, בסאונד ואנרגיה אחרת לגמרי. פה אני ודיג'יי ערן ברנע הכנו לכם סט אלקטרוני שמשלב הופעה של גרסאות קצביות במיוחד". 

ערן למעשה מארח אותך באופן רשמי, איך ייראה הסט שלכם?
"ערן אלוף, אנחנו מכירים שנים. הוא מכין סט מגניב, יצא לי כבר לשמוע אותו עובד על זה. אנחנו משלבים גרסאות ללהיטים שלי שביצעו דיג'ייז כמו בריינדד, עידו שוהם וערן ברנע בעצמו, וננגן אותם לייב בפעם הראשונה".

יש עוד משהו שאתה יכול לחשוף?
"בואו נאמר שיהיו שם גרסאות מיוחדות לכל הלהיטים האחרונים, פלוס דברים שהכנו במיוחד".

בשנה שעברה השתתפו במסיבה קרוב למאה אלף אנשים, לא מלחיץ להופיע לפני כל כך הרבה קהל?
"ממש לא, כמה שיש יותר קהל - ככה אני מרגיש יותר בבית".

יש סיכוי שנראה אותך בתחפושת?
"
אני לא חושב, אבל לעולם אין לדעת..."

 

"הם מגיעים לאירוע במיוחד במסוק משדה דב"

סאבלימינל, כאמור, הוא רק אחד משרשרת אמנים והרכבים שיעלו על הבמה בכיכר. אחרי שנים של מסיבות רחוב בכל מיני מקומות בעיר עם הופעות של אמנים כמו עברי לידר, נדב גדג' ואחרים, השנה החליטו במחלקת המופעים של עיריית תל אביב-יפו, ובחברת ההפקות ד'פלוס ומיוזיק תל אביב לעלות הילוך עם די ג'יי עופר ניסים, דיג'יי איתי גאלו שיארח את מוקי ושאר דיג'ייז מובילים בסצנה התל-אביבית והעולמית.

"מסיבות רחוב הן חלק מהאופי של תל אביב, מאז המסיבה הראשונה בשנת 1989 בשינקין", אומר רני רונאל מחברת ההפקות ד'פלוס, שעומדת מאחורי האירוע. "זו השנה הרביעית שלנו בכיכר המדינה, לוקיישן באמצע העיר עם כר דשא, עצים, באווירה של פסטיבל חצי אורבני. בדרך כלל אין שם הרבה אירועים, כך שמדובר במשהו מיוחד".

יש משמעות לכך שזה בכיכר המדינה?
"כן, בנינו במת 360 שמסתובבת כמו בפסטיבלים באירופה, עם סאונד מטורף".

איך בעצם שונה המסיבה הזו משנים הקודמות?
"הליין אפ הוא אחד החזקים שאי פעם היו לנו", מודה רונאל. "קודם כל עופר ניסים, שהוא הדיג'יי הישראלי הכי מצליח, מבוקש וחם בעולם, בא לתקלט מול המון אנשים, ולקח לנו חודשים לשכנע אותו להסכים להופיע. מעבר לזה, הרכב Rising Dust הוא הרכב הטרנס הכי חם בישראל, והם מגיעים לאירוע במיוחד במסוק - רבע שעה לפני שהם עולים לבמה הם נוחתים בשדה דב, ואנחנו מריצים אותם עם ניידת לעמדה. גם BliSS ינגן על במה בגיטרה בלייב, ויחד עם סאבלימינל, מוקי, דיג'יי איתי גאלו, די ג'יי ערן ברנע, Jos & Eli, DJ Ddi Noy צפויה חגיגה שלמה".

רונאל לא מגזים: חוץ מהבמה המרכזית, שמן הסתם תמשוך את מלוא תשומת הלב, צפוי באירוע גם יריד של מוצרים, עמדות לממכר בירה, דוכני מזון, מתחמים ועוד. "זה גם יום שיא לכל העסקים מסביב", מספר רונאל, "שאומרים שבדרך כלל זה היום הכי חזק בשנה עבורם".

תעברו את ה-100 אלף של שנה שעברה?
"אין לדעת, מאה אלף זה הרבה אנשים, אבל אין ספק שהאירוע יהיה אחד החזקים ביותר שאי פעם היו".

 "אנחנו שמים את עצמנו על המפה הבינלאומית"

שאבי מזרחי, מנהל מחלקת מופעים בעיריית תל-אביב-יפו, מספר שהדרך לכיכר המדינה לא הייתה ברורה: "התחלנו עם אירוע שהתקיים בשדרות שאול המלך ברחבת בית אריאלה, ואז ראינו שמאוד צפוף ובהתייעצות עם המשטרה ישבנו וחשבנו האם כיכר רבין, האם מקום אחר, ואז העליתי את הרעיון לכיכר המדינה וכולם קיבלו את זה בברכה".

כמה זמן לוקח להרים אירוע כזה?
"בסביבות ארבעה חודשים, עם המון תכנונים וחשיבה ושינויים, כשכל הזמן אנחנו בודקים את עצמנו מה כן ומה לא, ואיך, ואילו שילובים. היופי הוא שהגענו לשילובים של אמנים עם דיג'יי, שילוב של דברים ישראלים ומוזיקה עברית, והקרנבל שיהיה מסביב לזה נותן אופי אחר לאירוע. אנחנו רואים בזה אירוע שהוא גם יחצ"ני כלפי אירופה וחו"ל, מבחינת כמות הכתבות והתמונות שמתפרסמות עליו מעבר לים. אין הרבה מסיבות דומות מהסוג הזה, ואנחנו בעצם שמים את עצמנו על המפה הבינלאומית".

מה הדבר הכי מרגש שיקרה שם, לדעתך?
ההתלהבות שלנו מהאירוע היא דווקא התחפושות, ובמיוחד לא של הילדים. לראות תחפושות של חבר'ה בני 30-40 מושקעות ברמה גבוהה - זה יהיה הכיף באירוע הזה. יהיה מגוון של גילאים, אנשים בני 18 ו-20 ו-35 ו-40, כל הגילאים שבאים לכיכר המדינה כדי לשמוח ולהבין שיש גם משהו אחר מבחינת אופי האירוע וסוג האירוע, זה שילוב של הורים, ילדים וצעירים".

מה יהא על תושבי האזור שפחות רוצים לחגוג?
"אנחנו מודעים לזה שתושבי הסביבה קצת סובלים מהקטע של סגירות הרחובות אבל אין למה לעשות, פורים יש פעם בשנה וכיכר המדינה נסגרת רק פעם בשנה, בין 11:00 ל-17:00".

יום שישי, 2.3, 12:00, כיכר המדינה, תל אביב. הכניסה חופשית.