"מוזיקת הטכנו יוצאת מן המרתפים החשוכים אל במות הענק", כך טען המפיק רונן מיילי בראיון מיוחד לרגל הופעתו של מרקו קרולה שנערכה לפני כחודשיים. לא השתנה הרבה מאז והמרתפים של ת"א עדיין מזוהים כמקלט בטוח עבור חובבי הטכנו. אך האם חג פורים הקרב ובא מהווה עדות מבוססת ראשונה לנבואתו של מיילי? כנראה שכן. לאורך החג יתקיימו עשרות מסיבות טכנואידיות באוויר הפתוח בכל רחבי הארץ. כרמיזה על הצפוי לכם, העלנו על הקו את גי דרייפוס, המפיק האחראי על העדלאידע הגדולה בסצנה. תכירו את Lost In A Moment.
דרייפוס מתמרן בין ייבוא הפקות ענק לבין ניהול הצמד המוזיקלי רד אקסס. נכון לרגע זה הוא נמצא על קו נגב-תל אביב במטרה להספיק בין הופעה להופעה להקים את הכפר האלטרנטיבי עבור אלפי בליינים. רגע לפני שהוא מאבד את הקליטה אי שם בין הרים וסלעים, הספקנו לתפוס איתו כמה מילים קטועות על אחד האירועים המעניינים של התקופה:
"Lost in a Moment הוא לא עוד פסטיבל. ההפקה הגרמנית מבית אינרוויז'ן לייבל, מהווה מותג אירועים אקסקלוסיבי ומפורסם כשהיא נודדת בעולם בין תחנות לילה מרכזיות. אחרי פריז, ברצלונה ושנתיים ללא פעילות, ההפקה תנחת בכפר הנוקדים ותהיה האירוע הכי מעניין שיהיה כאן בחג הקרוב – אלפי אנשים, לוקיישן מהפנט ווייב אחר".
למה דווקא בכפר הנוקדים?
"קל ללכת שם לאיבוד, זה הרעיון. חיפשנו מקום שלא מתקיימים בו יותר מידי פסטיבלים בסטייל הזה ורצינו למצוא משהו מיוחד, משוחרר. המרחק מהמרכז, לא שוב הירוק של הצפון, רצינו משהו אחר".
שעה וחצי נסיעה בשביל נוף מדברי?
"3,000 איש בתחפושות מכל רחבי הארץ מבינים שהנסיעה שווה את האירוע. יש המון אירועים ברחבי הארץ: טכנו, טראנס, מיינסטרים – כולם עובדים בפורים. רוב הבליינים מחפשים למצוא גם אירוע שווה וגם שיהיה קרוב לבית. הבליינים האמיתיים מוכנים להשקיע ולהתאמץ בשביל לעבור חוויה עם בליינים דומים להם. אצלנו תמצא בליינים מהזן המובחר ביותר. כאלה שמוכנים לעמוד בפקק בשביל דיג'יי סט מושלם, כאלה שמוכנים להקריב טנק דלק בשביל לראות לוקיישן שונה מהמוכר ותיירים שעלו על מטוס רק בשביל להבין מהי מסיבה אמיתית. מרביתם בוגרים, כאלו שמבינים מוזיקה, אוהבים לילה ובעיקר עוקבים אחר האמנים המוכשרים שיופיעו".
גם את רד אקסס שנמצאים תחת ניהולך ניתן למצוא בליין אפ.
"אני מנהל את רד אקסס כבר כמה שנים. הם הכי טובים, מדהימים ומוכשרים שיש. ההופעה בכפר הנוקדים תהיה בלתי נשכחת ומיד עם שריקת הסיום נמשיך להופעה בלונדון. רד אקסס נכנסו בשנים האחרונות לליגה של הגדולים כשהם מנגנים רצועות של דיקסון ואם (בעלי אינרוויז'ן לייבל) ואלו רצים לפרגן להם בחזרה. נוצרה אינטראקציה מאוד טובה שהשיא שלה הוא שיתוף הפעולה בצורת הפסטיבל. תוסיף לשיתוף הפעולה הזה את החבר'ה מבית מעריב וניסיון העבודה המשותף שלנו בעבר בייבוא הפקת DGTL לארץ וכל מה שנותר לנו הוא לחגוג ביחד את כל השמח הזה שם, במדבר".
איך אתה מסביר את היציאה של הטכנו מהמרתפים החנוקים לאוויר הפתוח?
"אין ספק שסצנת המרתפים יוצאת החוצה, זו מגמה עולמית. אם להצביע על סיבה ספציפית לתופעה אני חושב שקהל המאזינים של הז'אנר פשוט גדל. כשהטראפיק כל כך גבוה, גם מחסומי האנדרגראונד לא נותרים חסינים. אנשים אוהבים את המוזיקה הזאת ומדי יום נחשפים אליה אנשים נוספים, הטראפיק גדל וכמו כל דבר פופולרי בסוף זה נגמר בהתמסחרות. החכמה היא להבין שיש כאן איזשהו הייפ מסויים. אסור לבנות על זה. צריך עדיין לשמור על הקודים של המסיבות שהיו כאן פעם, פשוט בגלל שאנשים אוהבים לדלג בין טרנדים. כמו שהוא חיפש ומצא אותנו, כך הוא גם ימצא את האופנה הבאה, יעבור אליה וכמו בכל מסיבה, הבליינים האמיתיים הם אלו שנשארים בסוף".
אתה חושב שהאירוע יצליח לעורר אפקט בחיי הלילה המקומיים?
"האירוע הזה הוא לא צעקת 'הנה אנחנו כאן'. הוא המוני אך לא מסחרי. המטרה שלו היא לא לשנות איכשהו את תרבות הלילה פה. מצחיק להגיד אירוע אינטימי על מסיבה עבור 3,000 איש, אבל זאת תהיה ההרגשה. ללא צפיפות חונקת ומתחים, יקום כאן אירוע שייחקק בלב המבלים ולא תמצא סרטוני תמריץ לקראת האירוע של שנה הבאה. המטרה היא לפתוח את הז'אנר לקהלים מקומיים נוספים ולמשוך תיירים. כשזה קורה, כבר נוצר אפקט בינלאומי. דלתות נפתחות כשהפקות ענק מחו"ל מבינות שאפשר לעשות כאן דברים ו- Lost In A Moment יכולה בטעות להיות הגורם המרכזי לכך שנפגוש כאן בהפקות חוץ ענקיות נוספות בחודשים הבאים. אני מאמין שזה יקרה, עד אז נחכה ברחבה מחופשים".
שישי-שבת, 2-3.3, כפר הנוקדים