הביטקוין ממשיך לשבור שיאים ולשגע את העולם, כאשר השבוע חצה השווי של המטבע את רף 69 אלף דולרים. ההצלחה הגדולה שלו החלה מרוץ ענק של מדינות וערים בארה"ב, במטרה להפוך לבירת הקריפטו של המעצמה הגדולה בעולם.

היזם והמשקיע אנתוני פומפליאנו תהה בטוויטר מי יהיה ראש העיר הראשון שיקבל את המשכורת שלו בביטקוין. ראש עירית מיאמי, פרנסיס סוארז, היה הראשון שהצהיר כי הוא הולך לקבל את השכר הראשון שלו בביטקוין.

מיד אחריו הצהיר אריק אדמס, ראש עיריית ניו יורק הנכנס, כי הוא יקבל את שלושת הצ'קים הראשונים שלו במטבע הקריפטו ואף הוסיף: "ניו-יורק הולכת להיות המרכז של תעשיית הקריפטו ושל תעשיות אחרות שמתפתחות מהר, רק תחכו". אדמס רוצה ללכת אפילו צעד אחד קדימה ולהכניס לתוכנית הלימודים של ניו-יורק לימודי קריפטו. "הוא מפספס את המטרה", מסביר דרור גלוברמן. "הדבר היותר נכון הוא ללמד בלוקצ'יין ו-A.I, בינה מלאכותית. קריפטו הוא יישום מסוים של בלוקצ'יין ואני לא בטוח שזה הדבר הכי חשוב שייצא מהבלוקצ'יין".

אחת הערים המפתיעות בקרב על הקריפטו היא מיאמי. בשיא מגפת הקורונה אנשי הייטק רבים נטשו את עמק הסיליקון לטובת העיר השמשית, שכן הם יכלו לעבוד מרחוק ועל הדרך ליהנות מעיר זולה יותר ולא פחות אטרקטיבית. ראש העיר סוארז ראה בכך הזדמנות להפוך את מיאמי לבירת הביטקוין של העולם והשקיע בתשתיות חשובות לכריית המטבע כמו חשמל.

בנוסף, מיאמי היא העירייה הראשונה בעולם שהגדירה לעצמה מטבע מקומי – המיאמי קוין, שאיתו יוכלו לשלם תושבי מיאמי באמצעות הטלפון. את המטבע הגדירו ב"וושיגנטון פוסט" כלא פחות ממשנה משחק. "אם אני חושב נגיד 30 שנה קדימה, וכל עיר תעשה מטבע נפרד ותמסה את עצמה בנפרד – זה הסוף של ארה"ב", אומר גלוברמן, "זה מערער את התשתית של הדולר". אך יש כאן גם אינטרסים סמויים. מי שעזר לסוארז להיבחר הם הייטקיסטים, ביניהם אנשי קריפטו ,שתרמו כספים לקמפיין שלו.

ניו-יורק מנגד, הפכה כבר לבירת כריית הביטקוין של ארה"ב, כשלא פחות מ-20% מהביטקוין בארה"ב נכרה בניו-יורק. טקסס, שגם כן הפכה למוקד נהירה להייטקיסטים שמאסו במחירים הגבוהים של עמק הסיליקון, נמצאת גם היא חזק בתמונה, כש-14% מכריית הביטקוין בארה"ב מתקיימים בשטחה.

מטבע קריפטוגרפי, אילוסטרציה (צילום: tungtaechit/shutterstock)
מי תהפוך לבירת הביטקוין האמריקאית? |צילום: tungtaechit/shutterstock

"גם במונגוליה כורים ביטקוין. מה חשובה הנוכחות הפיזית שלך? תכרה איפה שכלכלי לכרות ותקים סטארטאפ איפה שצריך להקים סטארטאפ", אומר גלוברמן ודני פלד מסביר: "זה בדרך כלל הולך ביחד. חברות הגיימינג הגדולות בעולם הן מפינלנד. למה שם מכל העולם? כי לפני האפליקציות נוקיה הייתה שם. מלא מהנדסים שם איבדו את העבודה שלהם ואמרו, 'מה אנחנו עושים עכשיו'. אם אתה נמצא בעולם תוכן מסוים – ככה צומחת לה כלכלת סטארטאפ".

>> בזמן שעבדתם, פרק 65: האם נמצא האיש שידיח את אילון מאסק מהפסגה?