מלון דניאל ים המלח (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
לבחור את המלון היפה מכולם - ברור שדרך הרשת|צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

ברור שכל טיול מתחיל בעבודת תחקיר קצרה מול המחשב. בין אם אתם מחפשים מקום לישון בו, ובין אם מסלול שמתאים לכם – כנראה שנקודת היציאה שלכם תהיה הרשת, בה תנסו לאתר את המקומות ואת האטרקציות שיעשו לכם את החופשה.
ב-mako חופש אנחנו מנסים כל הזמן לתת לכם את מגוון המידע וההיצע בנושאי תיירות, נופש וטיולים: אנחנו מספרים לכם על צימרים שווים ועל מלונות בישראל, מציעים לכם שפע של מסלולי טיול ברחבי הארץ, מארגנים לכם מדריכי יעדים ומעדכנים אתכם בכל מה שחדש. יחד עם זאת, בחרנו הפעם לפרגן גם לכמה קולגות אחרות מהתחום.

lametayel
צריך סבלנות. למטייל
 

למטייל

מה אהבנו בו: אין אפס, למטייל הוא מאגר הטיפים ויומני המסע הגדול ביותר ברשת. למרות שמפעם לפעם נעשה ניסיון לארגן אותו מחדש, הוא עדיין עמוס במידע, מבולגן ולא מאוד נגיש – ובכל זאת, כשנחפש לקרוא את כל האמת על טרק האנאפורנה בנפאל, כנראה שבסוף נמצא אותה שם.
הצעה לשיפור: כאמור, האתר עמוס וכבד ולוקח לו הרבה זמן לעלות – אם בכלל. לפעמים פשוט לא מתחשק לו, ואז כבר גם לנו לא מתחשק.
במשפט אחד: המון מידע, שצריך הרבה סבלנות כדי להגיע אליו.

mapa
אובייקטיבי. אתר מפה

מפה

מה אהבנו בו: אחד האתרים הבודדים שכותב ביקורות אובייקטיביות על אטרקציות ואתרים בישראל, ולכן הוא זוכה להיזכר כאן בפעם השנייה. אתר "מפה" הוותיק ממשיך לספק מידע נקי מלחצי יח"צ על מקומות לינה, טיולים, אטרקציות, מופעים ומסעדות. הוא עושה את זה אמנם בתשלום, אבל את הפרטים היבשים ניתן למצוא בחינם.
במשפט אחד: בשביל מקצועיות ואובייקטיביות (עדיין) משלמים.

אין תמונה
מידע זמין למי שמעוניין בו. שבת open

שבת open

מה אהבנו בו: עדכון שבועי לגבי אפשרויות בילוי, קניות, הסעדה ופנאי לסוף השבוע הקרוב, כולל בשבת. אתר חדש יחסית המרכז בצורה נוחה מקומות הפתוחים בשבת ומאפשר לאוכלוסייה המעוניינת בכך למצוא את האתרים ומרכזי הקניות הזמינים עבורה גם ביום המנוחה.
במשפט אחד: מסתבר שיש מקומות שפתוחים בשבת בישראל, ועכשיו גם קל יותר למצוא אותם.

טראבליסט

מה אהבנו בו: אנחנו אוהבים את טראבליסט כי לרוב אנחנו מוצאים שם את המחיר הכי-הכי זול ומשתלם, לעתים גם לחבילות או טיסות שראינו שעולות יותר באתרי סוכנים אחרים. בעמוד הבית אפשר לראות את החופשות הכי זולות שמוצעות כעת, ואפשר לסנן אותן לפי אפשרויות חיפוש שונות ולקבל הצעות מחיר מהזול – ליקר.
במשפט אחד: סוכן נסיעות אינטרנטי שמציע מחירים כמעט ללא תחרות.

איי יוון

מה אהבנו בו: אתר מקיף הכולל אינפורמציה על כל האיים ביוון, כולל אפשרות להזמין לינה ואטרקציות און ליין. אהבנו את השפע של המידע, שמסודר יחסית בצורה הגיונית ונגישה. התוכן בעברית, וניכר בו שנכתב על ידי ישראלים שמבינים מה ישראלים מחפשים.
במשפט אחד: גם ככה היא קרובה, אבל האתר הזה עושה את יוון קרובה מתמיד.

ועכשיו - לאפליקציות. כן, אלה מבנינו שמחזיקים בסמארטפון.

אפליקציות מומלצות:

אין תמונה
מידע זמין למי שמעוניין בו. שבת open

Translator with Voice

אם אתם נוסעים לחו"ל, במיוחד למדינות בהן התושבים המקומיים לא ממש יודעים אנגלית (תופתעו לגלות שיש לא מעט מדינות כאלה), אז אפליקציית Translator with Voice תעזור לכם להסתדר.

מדובר באפליקציה מאוד נוחה ומוצלחת שיודעת לתרגם משפטים לפי הצליל שלהם או משפטים כתובים. האפליקציה מומלצת גם כיון שיש בה מאגר של מעל 65 שפות, אמנם עברית לא ביניהן, אבל הישראלים יכולים להסתדר עם אנגלית לא רע.

למקרה שאתם צריכים לתרגם משפט כלשהו לשפה המקומית, האפליקציה תעשה את זה בשבילכם וגם תשמיע כיצד אומרים את זה נכון. מומלץ בעת טיולים בחו"ל או אם אתם פשוט רוצים ללמוד שפה זרה.

המחיר: 2.99 דולר.

אין תמונה
מידע זמין למי שמעוניין בו. שבת open

Google Earth

סביר להניח שכבר שמעתם על גוגל ארת' (Google Earth), התוכנה והאפליקציה לסלולרי שמאפשרת להביט בתצלומי לוויין של כדור הארץ ברזולוציית צילום גבוהה.

למעשה הרזולוציה כל כך גבוהה שאתם יכולים ממש לראות מקרוב תמונות של בתים ורחובות ממרחק כמעט אפסי. כך שבפעם הבאה שאתם מארגנים טיול, אתם יכולים לראות מה מצפה לכם באזורים שבחרתם. צפו בסרטון ההדגמה המרשים. 

המחיר: חינם