בזמן האחרון סוני משחקת אותה. המוצרים הניידים האחרונים של החברה, שהוצגו בתערוכת ברצלונה בפברואר, מרשימים ועשויים היטב, כמעט ללא חסרונות. אחרי שהתרשמנו מאוד לחיוב מהאקספריה Z הסלולרי, נחת על שולחננו אחיו הגדול – האקספריה Z טאבלט.
עיצוב וממשק: שחור אלגנט
ה-Z נראה כמו גירסה מגודלת של אחיו הקטן: זהו טאבלט 10.1 אינץ'. דק מאוד ומעוצב באופן דומה. במקום גב הזכוכית המבריק של ה-Z הסלולרי, כאן נקבל גב פלסטי רך ונעים למגע. הגב נקי מאוד, ומלבד הלוגו במרכזו, יש רק את עין העדשה העגולה במסגרת מתכת דקה.
האלגנטיות נמשכת גם בדפנות: בדופן השמאלית נמצא כפתור ווליום דקיק, פתח אוזניות מחופה (כל השקעים מחופים, כי האקספריה Z יודע גם לשחות – קראו בהמשך), כפתור ההפעלה הכסוף והעגול (שהפעם מוקם הגיונית יותר לעומת אחיו הקטן), בתחתית המכשיר נמצא את פתחי הרמקולים, ושקעי מיקרו USB, שקע למיקרו-SD ושקע לסים – שבדגם הבדיקה היה חסום, אבל בארץ ישווקו גם דגמים בעלי גלישה בסלולר.
בחזית, מצלמת רשת שני מגהפיקסל טובה ומה שניכר, הוא השוליים המאוד עבים יחסית המקיפים את שטח התצוגה. בפועל, מתקבל שטח תצוגה של 9.8 אינץ'. בהתחלה התרעמנו על כך, אבל תוך כדי שימוש גילינו שהדבר כנראה נעשה בכוונה: השוליים העבים יחסית מסביב לשטח התצוגה נותנים מקום להניח את האגודלים מבלי שאלה יסתירו את המסך, בדומה לטאבלטים של אפל. יפה.
מבחינת ממשק התוכנה, סוני עשו עבודה ממש יפה בעיצוב התכסית שלהם לאנדרואיד. הכפתורים עגולים ומתכתבים במראם עם כפתור ההפעלה, ואפשר לבחור בין כמה ערכות נושא כדי להתאים את המראה של הטאבלט לטעמנו, לצד גופנים יפים ועברית ברורה. אחלה.
תצוגה וביצועים: צליל מעובד
המסך עצמו פשוט נהדר. עם רזולוציה של 1920 על 1200 פיקסלים (גבוהה יותר מ-HD מלא) הוא חד, צבעוני מאוד ונעים לעין, וניכר שההטמעה של מנוע הבראווייה, שאכן משפר ומחדד את הצבעים, טובה יותר מאשר בסלולרי. בסך הכל, זהו מסך מאוד נעים לצפייה.
בתוכנת המדידה 3DMark (לבדיקת הגרפיקה), הוציא האקספריה ביצועים טובים מאוד, יותר ממכשירים מסוגו. במבחן הרגיל הוא השיג תוצאה של 10207 נקודות, ואילו במבחן הקיצון הוא הוציא תוצאה של 5811 נקודות. השילוב שתרם לעניין הוא שני גיגהבייט זיכרון לצד מעבד סנאפדרגון S4 מרובע ליבות במהירות של 1.7 גה"צ.
את ביצועי מצלמת השמונה מגהפיקסל האחורית לא הספקנו לבדוק לעומקם, אבל מהקצת שצילמנו בסך הכל התרשמנו די לטובה. המצלמה אבל לא מתמודדת היטב עם אובייקטים כרומטיים מאוד כמו ציורי שמן.
מצד הרמקולים, הם עושים עבודה לא רעה יחסית לחלל הדחוס, אבל לא אהבנו את כמות עיבודי היתר שסוני מרעיפה כאן על הצליל. הפעלה של כל האפקטים הכלולים בהגדרות כמו ה-xLOUD או ה-s Force, יוצרת צליל צורמני משהו בצלילים הגבוהים ולא נעים לאוזן. בסופו של דבר העדפנו לכבות את חלקם.
אפליקציות ותוכנה: הערימה של סוני
בדומה לסלולרי שלהם, סוני כללו כאן לא מעט תוכנות, חלקן הלא מבוטל מבית היוצר שלהם, כולל שירות להזרמת תכנים ישירות לטאבלט (שלצערנו לא פועל באזורנו). יש כאן אפליקציה נחמדה לשימוש כשלט רחוק על מכשירים שונים (בזכות עינית אינפרה אדום שמתחבאת בראש המכשיר). היא לא באה מראש עם הגדרות ליס או להוט כמו שראינו בחלק מהסלולריים והיא פחות שימושית, אבל עדיין מדובר בגימיק נחמד.
חיי סוללה, פליטת חום ועמידות במים: שורד אמיתי
מבחינת חיי סוללה, האקספריה בהחלט מספק, עם סוללת ה-6,000 מיליאמפר/שעה שנדחפה לתוך גופו הדקיק. הוא מסוגל להימצא במצב המתנה במשך כמה ימים, ולספק כחמש או שש שעות עבודה רצופה, שזה לא רע בכלל. לזכותו ייאמר שהוא גם כמעט ולא מתחמם, למעט נקודה אחת בגב ששם מורגשת מעט יותר התחממות, אבל לא קיצונית.
ולבסוף, לקחנו את הילד לשיעור שחיה. הוא בהחלט שחיין מצטיין כפי שתוכלו לראות בתמונה. אמנם, אי אפשר לתפעל אותו מתחת למים, אבל אם תרצו לקרוא ספר אלקטרוני באמבטיה או לקחת את הטאבלט שלכם לבריכה או לים, ה-Z לא מפחד ממים בכלל.
סיכום ומסקנות: בדיוק כמו שטאבלט צריך להיות
האקספריה במובנים רבים, הוא מחשב לוח כמו שמחשב לוח צריך להיות, קל, נוח לאחיזה ונעים במיוחד עבור צריכת תוכן. אמנם לא הכי אהבנו את הצליל שלו, אבל אם אתם מהאנשים המנומסים שצופים בסרטים שלהם עם אוזניות, לא צריכה להיות בעיה. לכל אלה כמובן מתווסף עושר התוכנות של האקספריה, לצד עיצוב אלגנטי וכמובן, העמידות במים. בסך הכל, זהו טאבלט משובח מאוד.
*ציון סופי (מתוך 10): 9
*הטאבלט אקספריה Z יגיע יתחיל להימכר בישראל החל מסוף חודש יוני ומחירו יעמוד על 2,690 שקלים (מחיר סביר מאוד).
>> HTC One: נראה שמצאנו את הסמארטפון הכי טוב בעולם