1. מספר פיקסלים גדול יותר = מצלמה טובה יותר
אין ספק שזוהי המניפולציה השיווקית שעד היום נותרו לה לא מעט מאמינים. אומנם מספר פיקסלים גבוה אכן מהווה חלק במדד לקביעת איכותה של מצלמה, אך לא רק, שכידוע מורכבת ממספר גורמים נוספים מרכזיים שבהכרח קובעים את איכות התמונה הסופית.
בין שאר המרכיבים נמצאים: איכות החיישן אשר אחראי למספר פרמטרים כמו כמות החשיפה לאור, גודל הצמצם וגורמים נוספים. בנוסף, גם הצלם המקצועי ביותר לא יוכל להבחין אם התמונה צולמה במצלמה של 8 או מגה 16 פיקסל – בטח כשאנו מתבוננים בה על גבי הסמארטפון או המחשב הביתי אשר מקטנים את ממדיה לגודל המסך.
2. השארת המטען מחובר במהלך הלילה גורמת לקיצור חיי הסוללה
עוד מיתוס טכנולוגי וותיק. ייתכן, ובעבר "המכשירים הטיפשים" כמו שאנחנו נוהגים לכנות את עידן טרום הטלפונים החכמים, אכן היו רגישים יותר להטענת יתר, אך היום, מרבית הסוללות המודרניות הן מסוג ליתיום, אשר מחזיקות לאורך זמן רב. בנוסף, סוללות אלה יודעות לעצור ולווסת את עצמן באופן אוטומטי כאשר הן מגיעות לקיבולת מלאה. זאת בהשוואה לסוללות הקודמות מסוג ניקל קדיום. מעבר לעובדה שחומר זה הוכח כגורם עקיף למחלות הסרטן, לסוללות הייתה בעיה הידועה בתור "אפקט הזיכרון".
בפשטות, כאשר המשתמש חיבר את מכשירו לטעינה לפני שהגיע לפריקה מלאה, הסוללה דיווחה כאילו הגיע לפריקה מלאה. דבר זה גרם למצב שהסוללה הייתה מבזבזת למעשה את כל כוחה שלא לצורך היות וחשבה שהגיע לפריקה מלאה. לאורך הזמן, מחזורי הטעינה של הסוללה נעשו קצרים יותר, על אף שהמטען הראה לכאורה כי מדובר בטעינה מלאה – דבר שקיצר את כוחה ואת חיי הסוללה. יתר על כן, מעולם לא דווח על התפוצצות כלשהי שנגרמה כתוצאה מטעינת יתר (אלא רק בשל תקלות בסוללות). אפשר להשאיר את המטען מחובר, אך הוצאתו מהחשמל בסיום הטעינה עדיפה כדי לחסוך בעלויות החשמל.
3. רשת אלחוטית מוגנת סיסמה בטוחה
בנתב הביתי שלנו אנו דואגים כי הרשת האלחוטית תהיה מוגנת בסיסמה, מאחר שאנו לא מעוניינים שאף אחד יגלוש ויתחבר לרשת. אבל בפועל, הסיסמה שאנו משתמשים היא קלה לפיצוח, וגרוע מכך – חלק מהרשתות האלחוטיות משתמשות בפרוטוקול ההצפנה WEP הקל לפיצוח, זאת בהשוואה ל-WPA או WPA/2. יתרה מכך, האקרים יכולים להפעיל רשת WiFi בסביבה בעלת שם דומה, וכך “לדוג” את הסיסמה שהוגדרה לרשת הביתית.
4. אין להטעין אייפון עם מטען של אייפד
אם תשאלו את אפל – כמובן שאסור, היות ולכל מכשיר ישנו את המטען הייעודי לו. אולם, אין כל מניעה טכנית להטעין את האייפון עם מכשיר האייפד אך אם נבצע את הפעולה ההפוכה – לא ייגרם נזק לחיי סוללת האייפד, אך משך טעינתו יהיה איטי יותר. הסיבה נעוצה בכך שמטען האייפד הוא בעל הספק גבוה יותר משל מטען האייפון.
5. רזולוציה גבוהה יותר מעניקה חדות גבוהה יותר במכשירים סלולריים
לפני מספר חודשים, חברת LG שחררה את מכשיר הדגל החדש G3, בעל הרזולוציה הגבוהה ביותר לסמארטפונים – 2K או 2560×1540 אם מתעסקים במונחים מדויקים. אומנם, רזולוציית המסך אכן גבוהה ממסכי ה-Full HD רגילים שמגיעים ברזולוציית 1080×1920 פיקסלים, אך למעשה ההבדלים אינם רבים כפי שזה נשמע.
לפי מחקרים שנערכו בעבר, העין האנושית אינה יכולה להבחין באיכות של יותר מ-300 PPI (כמות פיקסלים לאינץ' בודד), כך שרבים לא יבחינו בין החדות במכשיר ה-Galaxy S5 לחדות במכשיר ה-G3. מסיבה זו, מספר חברות מתמקדות יותר בבהירות המסך עצמו ובאיכותו מעבר לכמות פיקסלים גבוהה – שכאמור אינה תמיד מורגשת בין המשתמשים.
6. מחשב נייד על הברכיים יהפוך אותך לעקר
רבים משתדלים לא להניח את המחשב הנייד על הברכיים בזמן העבודה, זאת בשל החום שהוא פולט ליד האזורים הרגישים והחשש כי הוא יכול לגרום למין הגברי להיות עקר. החששות הללו הגיעו מתוך מחקר שהעלה את הדבר לתודעת הציבור, אי שם בסוף שנת 2000 אשר הביא למעשה רק ספקולציות והערכות, שכן המחשב לא יושב באמת מספיק קרוב לאזורים הרגישים ולא זמן רב מידי. כיום רוב המשתמשים מעדיפים להניח אותו על שולחן או מגש. הקביעה הסופית הגיעה ממכון המחקר לסרטן בצרפת שקבע כי אין כל השפעה לגלי רדיו על מולקולות ה-DNA שבגוף האדם. אז אולי זה לא נעים להניח את המחשב על הברכיים, אך זה בהחלט לא מזיק.
7. חובה לכבות את המחשב בסוף כל יום עבודה
רבים מכבים את המחשב בסוף בסוף כל יום עבודה במחשבה כי כך הם תורמים לו חיי מדף ארוכים יותר, שכן בעבר הועלו טענות לפיהן השארת המחשב דולק גורמת לתקלות ומשפיעה על הביצועים. אמנם כיבוי המחשב כל יום יכול לתרום לחסכון בחשמל, ומאפשר למשתמש "לעמוד על המשמר" במקרה של וירוסים או רוגלות, אך למעשה השארת המחשב דלוק אינה משפיעה על ביצועיו ובטח שלא תפקודו התקין. לשוחרי הסביבה מומלץ בכל זאת לכבות את המחשב בסיום העבודה או להכניסו למצב שינה.
8. גלישה אנונימית היא באמת אנונימית
כמעט בכל דפדפן כיום, ישנה את האפשרות לגלוש באנונימיות או בסתר על ידי פתיחת לשונית נפרדת וייעודית. ההנחה הרווחת לכך מוטעית מהיסוד, שכן הגלישה הפרטית לכאורה בדפדפנים שלעתים מופיעים בשמות שונים כגון Private או Incognito מעלימה בסך הכל את היסטוריית הגלישה ואת הפרטים אותם המשתמש מילא בעת גלישתו הפרטית ותו לא, לכן האתרים אליהם גלשתם והזנתם בהם מידע, עדיין יודעים מהיכן הגעתם ומהי כתובת ה-IP שלכם. במילים אחרות: פרטיות לא באמת תמצאו כאן, רק שם מפוצץ.
9. כבלים איכותיים יספקו איכות תמונה טובה יותר
רכשתם טלוויזיה במיטב כספכם ולא תשקיעו בכבל HDMI איכותי לחיבור לנגן או למחשב? ישנם לא מעט סוגי כבלים בעלויות מחיר שונות שאף מגיע למאות שקלים לכבל בודד, ורבים וודאי חושבים כי אם הם ישקיעו בכבל איכותי הם יקבלו איכות תמונה טובה יותר. לא נכון.
בדיקות רבות הראו כי כבל HDMI זול יספק את אותה התוצאה כמו כבלים פרימיום של חברות יוקרתיות. Cnet, Gizmodo ועוד ערכו מבחנים שהראו כי כבל בעלות של עשרות שקלים בלבד מסוגל לספק את אותה האיכות של כבלים יקרים והמשתמש הממוצע לא יבדיל בניהם. אז כן ייתכן כי הסיכוך (בידוד) בכבל טוב יותר והוא פחות רגיש להפרעות, אך לא בטוח שאתם באמת זקוקים לכבל שכזה, ותוכלו להסתפק בכבל הזול ביותר שתמצאו.
10. אין להטעין את הסוללה, אלא רק כשהיא עומדת בפני התרוקנות מוחלטת
לא רק שהקלישאה אינה נכונה מיסודה, אלא גם שהיא עלולה לגרום נזק לסוללה. כפי שהוזכר בסעיף השני, ברוב המכשירים החכמים של היום קיימים סוללות מסוג ליתיום וטבען של סוללות אלו הן להישחק עם הזמן ברגע שהן מגיעות למצב פריקה של אפס אחוזים ועד להטענה מלאה. בסוללות אלו, רצוי ואף מומלץ לחבר את המכשיר לטעינה לא רק כשהוא מגיע למצב פריקה מלא אלא גם מדי פעם במהלך היום.
מקורות: laptopmag, BI, lifehacker
הכתבה פורסמה במקור ב-TGspot