במהלך סוף השבוע, בזמן שהישראלים צמו ונחו, חשפה אינטל, מעל במת מרכז הכנסים מוסקוני שבסן פרנסיסקו את הפלטפורמה החדשה שלה לניידים – Bay Trail.
כשאנחנו אומרים פלטפורמה, אנחנו כבר לא מדברים רק על מעבד, אלא מערכת שלמה, מה שמכונה בעגה המקצועית System on Chip, מערכת שכוללת גם זיכרון פנימי, מעבדים נוספים שמטפלים בגרפיקה, תקשורת והתקני הממשק עם המשתמש (מצלמה וכולי).
אינטל מבטיחה בפלטפורמה החדשה שלה, ביצועים חזקים מבעבר, וחיי סוללה ארוכים. מנכ"ל אסוס, ג'רי שן, עלה לבמה והציג את ה-T100, מחשב נייד מתפרק עם 11 שעות סוללה, ומעבד ארבע ליבות. חברות רבות HP, Dell, acer, ASUS, sharp ועוד יוצרות כבר מחשבים על בסיס הפלטפורמה החדשה, ואת המחשבים האלה נראה בקרוב בשווקים, בתקווה שגם בארצנו הקטנה.
מי שהציג את הפלטפורמה, הוא ד"ר הרמן אול, שהצטרף לאינטל במסגרת הרכישה שלה של אינפיניון. אול הדגים שימושים מעניינים לפלטפורמה החדשה כמו צמיד שנשלט מרחוק ומחליף אורות, אפליקציה שמאפשרת קנייה וירטואלית של בגדים כולל תצוגה מלאה של הבגד על גוף הקונה וסימון צבעוני היכן הבד צמוד או מרווח.
קירק סקאוגן, מנכ"ל קבוצת ה-PC, הציג את כל ה"טעמים" של הפלטפורמה החדשה, ויהיו שלושה: M, T ו-D. D מציין Desktop, טי יציין טאבלט ו-M פירושו מובייל. כל מעבד בסדרה החדשה, מיועד לפלח שוק אחר – ה-D מיועד למחשבים שולחניים זולים, את T לא צריך להסביר ואילו M ייועד למחשבי "שניים באחד", שהם גם טאבלטים וגם מחשבים ניידים, פלח שוק שאינטל טוענת שהוא האידיאלי ונמצא בעליה.
Bay Trail מחזירה את אינטל לשוק שהיא קצת נעלמה ממנו בשנים האחרונות – מחשבים ניידים זולים. סקאוגן הכריז כי בעונת החגים בארה"ב כבר יהיו בשוק מחשבי צדפה עם מסכי מגע החל מ-299 דולר. השם הרשמי אגב, של Bay Trail, יתחלק בין מותגי הסלרון והפנטיום למחשבים, ומותג ה-ATOM לטאבלטים. השם הרשמי של הסדרה הוא Z3000.
מה שאבל בלט בחסרונו הוא סמרטפונים. אינטל בשוק הזה נשארת עם הפלטפורמה הקודמת שלהם Clover Trail פלוס, ותציג פלטפורמה חדשה לסלולריים רק בשנה הבאה. לעומת שלל הטאבלטים והמחשבים שהוצגו על הבמה, סמרטפונים, מכשירים שנמכרים הרבה יותר, בלטו בחסרונם.
מבחן ביצועים ראשון
במסגרת הכנס, קיבלנו הצצה ראשונה לטאבלטים החדשים שיבואו. כרגע אלה מכשירים שרק מדגימים את הטכנולוגיה, ולא טאבלטים סופיים לצרכן – אבל הם מספיק בשלים לבדיקות ביצועים. אז הרצנו בדיקות ביצועים גם על Windows 8.1 וגם על אנדרואיד. תוצאות של תוכנת המבחן 3DMark, היו גבוהות מאוד – בין 12 ל-13 אלף נקודות, יותר ממעבדים מתחרים כמו Snapdragon 800, ללא כל התחממות מורגשת בגב המכשירים. קצב הפריימים לשניה, גם הוא היה גבוה מאוד – בין 50 ל-60 פריימים לשניה – ברזולוציות מטורפות של 2K, כלומר פעמיים HD מלא.
אנשי אינטל, אגב, האיצו בנו העיתונאים, לוותר על מבחנים סינתטיים כמו זה שלמעלה, ולהעדיף מבחנים המדמים שימושים בעולם האמיתי ושימושים אמיתיים. גם כאן, הם השיגו תוצאות יפות.
לסיכום: אז אינטל מסתערת על העולם הנייד, אבל לא יוצאת מהאזורים שנוחים לה. אינטל הולכת על בטוח ועל שווקים שהיא מכירה, באופן יחסי – מחשבים וטאבלטים. בפלח החזק יותר, מעבדי הדור הרביעי של Core, הלוא הם מעבדי Haswell ואילו בפלח הנמוך יותר – יהיו אלה מעבדי Bay Trail.
כבר יש אגב מי שטען, שבטווחי הביניים, המעבדים החזקים יותר יסבלו מקניבליזציה של המעבדים החדשים, שיציעו כוח עיבוד חזק וחיי סוללה טובים, ובמחיר נמוך יותר. עכשיו רק נותר לראות – מה אינטל תעשה בשוק הסמרטפונים, שוק שלא קיבל כאן בשורה משמעותית.
>> אינטל מכריזה על קווארק: מעבד למחשוב לביש
גילוי נאות: הכותב אורח חברת אינטל בסן פרנסיסקו.