באחת ההכרזות המשעממות ביותר בתולדותיה, הכריזה אפל לפני כשבועיים על דגם האייפד החדש - אייפד אייר 2. שי מזרחי מג'ון ברייס הוא בעליו הגאה של אחד - בצבע זהב - והשאיל לנו אותו להתרשמות ראשונית. אז הנה הרשמים שלנו:

מבנה ועיצוב

הטאבלט iPad Air 2 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
שדרוגים קטנים אך משמעותיים. אייפד אייר 2|צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מבחינה חיצונית, מחשב הלוח החדש של אפל לא שונה בהרבה מקודמו. הוא נראה כמו אייפד אייר שעבר מתיחת פנים. בדומה לאייפון 6, נמצא גם כאן שבכת רמקול עם חריצים עגולים בתחתית, מתחת לכפתור המגע עם קורא טביעות האצבע, שכבר הפך להיות סוג של סימן מזהה לאפל. בראש המכשיר, בפינה אחת, כפתור ההפעלה וכפתורי עצמת הקול. בחזית נמצא את המצלמה הקדמית ומאחור, מלבד לוגו התפוח הנגוס, המצלמה האחורית, ללא מבזק. מה שכן נעלם הוא כפתור ההשתק/מניעת סיבוב שהתרגלנו אליו בראשית ימי הסדרה.

אייפד אייר החדש שווק כטאבלט הדק בעולם. על אף שיצרניות רבות ממהרות להכריז כי מחשב הלוח שלהן הוא הכי דק, אנחנו נזהרים מלהכתיר גם את הנוכחי בתואר הזה – ברם, הוא באמת דק מאוד, רק מעט יותר מ-6 מילימטרים עוביו והוא וקל מאוד. האחיזה שלו ביד טובה, עם 437 הגרמים הפרושים היטב שלו. המשקל מחולק מצוין, וכמו מרבית המוצרים של אפל, הוא נוח מאוד ונעים מאוד לשימוש.

קראו גם: זה מה שקורה כשמנסים לכופף את אייפד אייר 2

תצוגה

גם במחלקת התצוגה, אפל לא מחפפת. תצוגת 2K, ברזולוציה של 1536 על 2048 פיקסלים ועם צפיפות של 264 פיקסלים לאינץ' על מסך של 9.7 אינץ', שאולי לא נשמעת כמו תצוגה מדהימה בימינו – אבל היא נהדרת. גם בהרצה של סרטוני הבדיקה הקבועים שלנו וגם בקריאה של ספרים אלקטרוניים – נהנינו מאוד מהצפייה. בכלל, המכשיר הזה מאוד מענג כספר אלקטרוני.

המסך מציג בסך הכל כמות נאה מאוד של פרטים, יכולנו להבחין בפרטים קטנים יחסית, אבל מעט חסרי חדות. הוא מפורט מאוד. הצבעים, בעינינו, טיפה אנמיים, וזה לא המסך הכי בהיר שנתקלנו בו. יחד עם זאת – הוא קריא לחלוטין בשמש ישירה, וזה סוג היתרונות שנהנים מהם רק טאבלטים מהדורות האחרונים.

הטאבלט iPad Air 2 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
קורא טביעות האצבע: הפך לסוג של סימן מזהה|צילום: ניב ליליאן, NEXTER

ביצועים ומצלמה

בכל הנוגע לביצועים, אייפד אייר החדש הוא חיית ביצועים אכזרית. המכשיר הזה מצויד בשני גיגה-בייט של זיכרון ובמעבד A8X החדש של אפל, שהוא בעל שלוש ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ - לא מספר ליבות שגרתי. ועדיין, בכל המבחנים שזרקנו לעברו - אם זה 3DMark ואם זה AnTuTu - הוא הוציא ציונים גבוהים להחריד, מעל 21 אלף נקודות בראשון ומעל 14 אלף נקודות בשני במבחן במסך מלא, מה ששם אותו בראש הרשימה, כמעט ללא מתחרים.

עוד ב-NEXTER:

גם המצלמה החדשה מענגת. כדרכה בשנים האחרונות, החליפה פה אפל כמה אלמנטים (הרכב עדשות וכיוצא בזה) ושיפרה את עיבוד התמונה. גם הפיקסלים בחיישן הוגדלו. התוצאה הסופית היא תמונות טובות, מוארות היטב ונעימות, מהקצת שהתנסינו – מי צריך בכלל ערימות של מגה-פיקסלים? (המצלמה האחורית כאן היא מצלמה של שמונה מגהפיקסל).

סיכום

לא הספקנו להתעמק בנבכי האייפד החדש לעומקם, והוא בהחלט דורש סקירה מעמיקה יותר, אך מהזמן הקצר שהספקנו לבלות איתו, המסקנות שלנו הן שמדובר במחשב לוח מוצלח מאוד. אמנם, זהו עוד מכשיר בסדרה ואין בו ייחודיות או משהו שלא ציפינו לו מאפל. ובכל זאת, מבחינת החוויה הכללית - החל מהאחיזה ביד, דרך התצוגה הבהירה והביצועים המזהירים לא פחות - אייפד אייר 2 הוא בן ראוי לשושלת שהמציאה את הז'אנר של מחשבי הלוח העכשוויים, ובהחלט מהווה התקדמות לעומת קודמיו.

הטאבלט iPad Air 2 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
דומה לאייפון 6, נמצא גם כאן שבכת רמקול עם חריצים עגולים |צילום: ניב ליליאן, NEXTER