כשאנחנו זורקים ספל על הרצפה, אנחנו יודעים שהוא יישבר, ואנחנו מבינים את זה מגיל צעיר מאוד בלי לעשות חישובים כלשהם. מחשבים מאוד מתוחכמים ומפותחים טכנולוגית, עדיין לא יודעים להגיע למסקנה הפשוטה הזאת.

התובנה הזאת היא אחד מהאתגרים שניצבו בפני ד"ר קירה רדינסקי, חוקרת עתידנות, שמפתחת מערכת שלפי תיאורה, "היא כמו ילד קטן, שהיא תוכל להבין את כל מה שאנחנו עושים ותהיה האדם הראשון. זה חלום של בינה מלאכותית עשרות שנים".

רדינסקי פיתחה מערכת שתוכל להסיק מסקנות. היא הזינה בה חדשות מאז 1851, ציוצים מטוויטר וידע אנושי - למשל ערכים מוויקיפדיה ומאגרי מידע אחרים. המערכת יודעת לזהות תבניות שחוזרות על עצמן, וכך לחזות התרחשויות עתידיות. 

הדוגמה שפירסמה את המערכת של רדינסקי, היא תצפית כולירה בקובה ב-2013. המערכת גילתה שאם יש בצורת וסופות, ההתפרצות של כולירה תתרחש בתוך כשבועיים בסיכוי גבוה. זו מחלה שקל לטפל בה אם שולחים מים נקיים, לפי רדינסקי. 

רדינסקי נותנת דוגמה נוספת: המערכת שלה מצאה עוד כי אם מחפשים מחצבי טבע כמו זהב או יהלומים באזור מסויים, אז מורידים יערות, ולכן בעלי חיים יעברו, ולכן עטלפים יעברו. במקרים המתועדים של התפרצות אבולה יש מגע עם עטלפים, ולכן המערכת יודעת לקשור את שרשרת האירועים הללו, מלימוד העובדות האלה משפה חופשית.

למה משמש כל הידע הזה? מעבר לתחזיות על טיפול במחלות, החברה שרדינסקי היא ממקימה עוסקת בחיזוי מכירות לחברות, ומנסים לחזות הסתברות של הצלחה בעסקאות.